null Komárom-Esztergom megye- 64. számú vizsgálat - Dunaliget Üdülő "OLVASÓTÁBOR" Főzőkonyha - Pislismarót

Komárom-Esztergom megye- 64. számú vizsgálat - Dunaliget Üdülő "OLVASÓTÁBOR" Főzőkonyha - Pislismarót

Komárom-Esztergom megye- 64. számú vizsgálat - Dunaliget Üdülő "OLVASÓTÁBOR" Főzőkonyha - Pislismarót

64. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Dunaliget Üdülő "Olvasótábor" Főzőkonyha
(2028 Pilismarót-Dunapart, Akácfa u.3.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,0 pont

 

 

Menü: Csontleves cérnametélttel, Bácskai rizseshús kovászosuborkával


 

Mintavétel ideje: 2020. július 08.

Mintavételi alap : 29 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 9-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
PIDEX Szolgáltató Kft.
(2800 Tatabánya, Gál ltp.223.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves cérnametélttel (432 g /adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző, tiszta, narancssárgás sárgás-barnás színű alaplében nagyobb mennyiségben narancsos sárgarépa darabok, fehér gyökérzöldség és karalábédarabok, paprikaszelet és  karfiolrózsadarabok valamint feltehetően ételízesítőből származó fűszer és zöldségszemcsék láthatók. A levesbetét törtfehér színű, 3 cm hosszúságú, gépi cérnametélt. Felületén narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek. Friss érzetű és kinézetű.

Állomány:

Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek átfőttek, némelyik gyökérzöldség fás, a tészta megfelelő puhaságú.

Illat:

Jellegzetes, jellemző, zöldséges illatú.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, zöldséges ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bácskai rizseshús (350 g/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikás szafttól narancsosra színezett törött rizsszemek között barnás színű, eltérő alakúra és méretűre kockázott jól tisztított húskockák láthatók. Fűszerszemcséket  nem tartalmaz. Az étel kisebb csomókba összeállt. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány:

 A rizs felülete kissé mászkos, belseje keményebb, a hús jól átfőtt, omlós, jól rágható.

Illat:

Jellemző, a paprikás-hagymás hús illata és a rizs főtt gabona illata harmonikusan érződik.

Íz:

Jellemző, az étel ízében a hús megfelelően fűszerezett íze és a rizs jellemző, gabonás íze harmonikusan érződik, de a só ízfokozó hatása enyhén érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovászosuborka (172g/adag)

Külső megjelenés:

3 db kb. 10-12 cm hosszú, 3 cm átmérőjű hosszában félbevágott uborka olívazöld színű, héja ráncos, metszésfelülete kívül fehér, beljebb világoszöld, néhol üreges.

Állomány:

Roppanós, belseje megfelelően puha, a héja rágós, bőrszerű.

Illat:

Jellemző, kovászos, enyhén ecetes-fokhagymás illatú.

Íz:

Megfelelően sós, ecetes ízű, enyhe fokhagyma íz is érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves cérnametélttel

  • csont
  • ételízesítő
  • feketebors, őrölt
  • jódozott vákumsó
  • karalábé
  • kelkáposzta
  • petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zellergyökér, mirelit

Bácskai rizseshús

  • étolaj
  • fűszerpaprika, őrölt
  • jódozott vákumsó
  • lecsó
  • feketebors, őrölt
  • rizs
  • sertéslapocka
  • vöröshagyma

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >