null Komárom-Esztergom megye- 64. számú vizsgálat - Dunaliget Üdülő "OLVASÓTÁBOR" Főzőkonyha - Pislismarót

Komárom-Esztergom megye- 64. számú vizsgálat - Dunaliget Üdülő "OLVASÓTÁBOR" Főzőkonyha - Pislismarót

Komárom-Esztergom megye- 64. számú vizsgálat - Dunaliget Üdülő "OLVASÓTÁBOR" Főzőkonyha - Pislismarót

64. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Dunaliget Üdülő "Olvasótábor" Főzőkonyha
(2028 Pilismarót-Dunapart, Akácfa u.3.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,0 pont

 

 

Menü: Csontleves cérnametélttel, Bácskai rizseshús kovászosuborkával


 

Mintavétel ideje: 2020. július 08.

Mintavételi alap : 29 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 9-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
PIDEX Szolgáltató Kft.
(2800 Tatabánya, Gál ltp.223.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves cérnametélttel (432 g /adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző, tiszta, narancssárgás sárgás-barnás színű alaplében nagyobb mennyiségben narancsos sárgarépa darabok, fehér gyökérzöldség és karalábédarabok, paprikaszelet és  karfiolrózsadarabok valamint feltehetően ételízesítőből származó fűszer és zöldségszemcsék láthatók. A levesbetét törtfehér színű, 3 cm hosszúságú, gépi cérnametélt. Felületén narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek. Friss érzetű és kinézetű.

Állomány:

Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek átfőttek, némelyik gyökérzöldség fás, a tészta megfelelő puhaságú.

Illat:

Jellegzetes, jellemző, zöldséges illatú.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, zöldséges ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bácskai rizseshús (350 g/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikás szafttól narancsosra színezett törött rizsszemek között barnás színű, eltérő alakúra és méretűre kockázott jól tisztított húskockák láthatók. Fűszerszemcséket  nem tartalmaz. Az étel kisebb csomókba összeállt. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány:

 A rizs felülete kissé mászkos, belseje keményebb, a hús jól átfőtt, omlós, jól rágható.

Illat:

Jellemző, a paprikás-hagymás hús illata és a rizs főtt gabona illata harmonikusan érződik.

Íz:

Jellemző, az étel ízében a hús megfelelően fűszerezett íze és a rizs jellemző, gabonás íze harmonikusan érződik, de a só ízfokozó hatása enyhén érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovászosuborka (172g/adag)

Külső megjelenés:

3 db kb. 10-12 cm hosszú, 3 cm átmérőjű hosszában félbevágott uborka olívazöld színű, héja ráncos, metszésfelülete kívül fehér, beljebb világoszöld, néhol üreges.

Állomány:

Roppanós, belseje megfelelően puha, a héja rágós, bőrszerű.

Illat:

Jellemző, kovászos, enyhén ecetes-fokhagymás illatú.

Íz:

Megfelelően sós, ecetes ízű, enyhe fokhagyma íz is érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves cérnametélttel

  • csont
  • ételízesítő
  • feketebors, őrölt
  • jódozott vákumsó
  • karalábé
  • kelkáposzta
  • petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zellergyökér, mirelit

Bácskai rizseshús

  • étolaj
  • fűszerpaprika, őrölt
  • jódozott vákumsó
  • lecsó
  • feketebors, őrölt
  • rizs
  • sertéslapocka
  • vöröshagyma

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >