Komárom-Esztergom megye - 49. számú vizsgálat - Kisbér Város Igazgatóság Önkormányzati Főzőkonyha - Kisbér
Komárom-Esztergom megye - 49. számú vizsgálat - Kisbér Város Igazgatóság Önkormányzati Főzőkonyha - Kisbér
49. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Kisbér Város Igazgatóság Önkormányzati Főzőkonyha
(2870. Kisbér, Vásártér 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,2 pont |
Menü: Karalábéleves, Rakott burgonya kolbásszal, Alma
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. április 16.
Mintavételi alap : 659 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 év
A főzőkonyha üzemeltetője:
Kisbér Város Igazgatósága
(2870. Kisbér, Perczel Mór u. 40.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Karalábéleves (320 g /adag)
Külső megjelenés: | Pirospaprikától narancsosra színezett opálos alaplében megfelelően tisztított, narancsos színű eltérő méretű és alakú narancsos sárgarépa, jellemző színű karalábédarabok és törtfehér színű gyökérzöldségdarabok láthatók. Csekély mennyiségű fehér színű, szétfőtt rizsszem-tészta a levesbetét. Tetején apró zsiradékcseppek úsznak. |
Állomány: | A zöldségek túlfőttek, a rizstészta szétfőtt. |
Illat: | Mirelit termékre jellemző illat mellett ételízesítőre emlékeztető illat dominál. Jellegtelen illatú. |
Íz: | Jellegtelen, üres ízű, ételízesítőre emlékeztető íz érezhető. A só ízfokozó hatása nem érvényesül. |
Rakott burgonya kolbásszal (340 g/adag)
Külső megjelenés: | Hasábban tálalt rakott burgonya a második fogás. A sárgás színű burgonyakarika rétegek között főtt tojás, lecsókolbász darabok láthatók. Teteje tejföllel nagyon vékonyan megkent, az alig látható. |
Állomány: | A burgonya kissé szétfőtt, a tojás túlfőtt, morzsalékos, néhol elszíneződött. A kolbászdarabok nem egységes méretűek és alakúak. Kissé száraz, széteső. |
Illat: | Jellegtelen, a lecsókolbász borsos illata dominál. |
Íz: |
Jellegtelen, a lecsókolbász kissé sós, borsos íze dominál. A tejföl savanykás íze nem érezhető. |
Alma (1 db /adag)
Külső megjelenés: | 7-8 cm átmérőjű, jellemző alakú, pirosas-zöldes színű, sárgásfehér színű gyümölcshúsú, néhol ütődésfoltos, ép alma a gyümölcs. |
Állomány: | Friss, roppanós, jól rágható, lédús, kissé vastagabb héjú. |
Illat: | A gyümölcsre jellemző harmonikus illatú.. |
Íz: |
Savanykás ízű, nem túl intenzív, lédús. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Karalábéleves:
- Bors, őrölt
- Csemege fűszerpaprika
- Jódozott só
- Napraforgó étolaj
- Finomliszt, búzaliszt
- Ízvarázs
- Tyúkhúsleves lap
- Rizsszem tészta
- Gyökér, mirelit
- Karalábé, mirelit
- Sárgarépa, mirelit
- Vöröshagyma
Rakott burgonya kolbásszal:
- Burgonya
- Jódozott só
- Napraforgó étolaj
- Lecsókolbász
- Tej, 1,5%-os
- Tejföl
- Tojás