null Komárom-Esztergom megye - 49. számú vizsgálat - Kisbér Város Igazgatóság Önkormányzati Főzőkonyha - Kisbér

Komárom-Esztergom megye - 49. számú vizsgálat - Kisbér Város Igazgatóság Önkormányzati Főzőkonyha - Kisbér

Komárom-Esztergom megye - 49. számú vizsgálat - Kisbér Város Igazgatóság Önkormányzati Főzőkonyha - Kisbér

49. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kisbér Város Igazgatóság Önkormányzati Főzőkonyha
(2870. Kisbér, Vásártér 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,2 pont

 

 

Menü: Karalábéleves, Rakott burgonya kolbásszal, Alma

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. április 16.

Mintavételi alap : 659 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Kisbér Város Igazgatósága
(2870. Kisbér, Perczel Mór u. 40.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (320 g /adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától narancsosra színezett opálos alaplében megfelelően tisztított, narancsos színű eltérő méretű és alakú narancsos sárgarépa, jellemző színű karalábédarabok és törtfehér színű gyökérzöldségdarabok láthatók. Csekély mennyiségű fehér színű, szétfőtt rizsszem-tészta a levesbetét. Tetején apró zsiradékcseppek úsznak.
Állomány: A zöldségek túlfőttek, a rizstészta szétfőtt.
Illat: Mirelit termékre jellemző illat mellett ételízesítőre emlékeztető illat dominál. Jellegtelen illatú.
Íz: Jellegtelen, üres ízű, ételízesítőre emlékeztető íz érezhető. A só ízfokozó hatása nem érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

Rakott burgonya kolbásszal (340 g/adag)

Külső megjelenés: Hasábban tálalt rakott burgonya a második fogás. A sárgás színű burgonyakarika rétegek között főtt tojás,  lecsókolbász darabok láthatók. Teteje tejföllel nagyon vékonyan megkent, az alig látható.
Állomány: A burgonya kissé szétfőtt, a tojás túlfőtt, morzsalékos, néhol elszíneződött.  A kolbászdarabok nem egységes méretűek és alakúak. Kissé száraz, széteső.
Illat: Jellegtelen, a lecsókolbász borsos illata dominál.
Íz:

Jellegtelen, a lecsókolbász kissé sós, borsos íze dominál. A tejföl savanykás íze nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 db /adag)

Külső megjelenés: 7-8 cm átmérőjű, jellemző alakú, pirosas-zöldes színű, sárgásfehér színű gyümölcshúsú, néhol ütődésfoltos, ép alma a gyümölcs.
Állomány: Friss, roppanós, jól rágható, lédús, kissé vastagabb héjú.
Illat: A gyümölcsre jellemző harmonikus illatú..
Íz:

Savanykás ízű, nem túl intenzív, lédús.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Karalábéleves:

  • Bors, őrölt
  • Csemege fűszerpaprika
  • Jódozott só
  • Napraforgó étolaj
  • Finomliszt, búzaliszt
  • Ízvarázs
  • Tyúkhúsleves lap
  • Rizsszem tészta
  • Gyökér, mirelit
  • Karalábé, mirelit
  • Sárgarépa, mirelit
  • Vöröshagyma

 Rakott burgonya kolbásszal:

  • Burgonya
  • Jódozott só
  • Napraforgó étolaj
  • Lecsókolbász
  • Tej, 1,5%-os
  • Tejföl
  • Tojás

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >