null Komárom-Esztergom megye - 46. számú vizsgálat - Kék Duna Óvoda Főző és Tálalókonyha - Dunaalmás

Komárom-Esztergom megye - 46. számú vizsgálat - Kék Duna Óvoda Főző és Tálalókonyha - Dunaalmás

Komárom-Esztergom megye - 46. számú vizsgálat - Kék Duna Óvoda Főző és Tálalókonyha - Dunaalmás

46. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Kék Duna Óvoda Főző és Tálalókonyha
(2545 Dunaalmás, Csokonai u. 36.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,6 pont

 

 

Menü: Frankfurti leves, Bolognai spagetti

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. december 11.

Mintavételi alap : 64 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Étel-Posta Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
(2890 Tata, Bem József utca 20.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Frankfurti leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, fűszerpaprikától narancsszínűre színezett, sok különböző alakú és méretű kelkáposzta szelet, néhány kevésbé jól tisztított torzsarész található. Kellő mennyiségű virsli szelet mellett kevés a burgonya kocka mennyisége. Kevés zöldfűszer szemce, sűrítésből eredő fehér tejfölpöttyök, tetején kevés narancsos zsírcsepp látható.
Állomány: Az alaplé kellően sűrű, sima, homogén, sűrítésből eredő csomókat nem tartalmaz.A káposzta és a burgonya puha, kissé túlfőtt, a virsli megfelelően rugalmas.
Illat: A frankfurti levesre jellemzően, a kelkáposzta és a füstölt virsli illata dominál. Kissé fűszerszegény. Idegen szagtól mentes.
Íz: Az alaplé kissé fűszerszegény, a kelkáposzta és a füstölt virsli íze dominál, nem harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bolognai spagetti (15-20 dkg/adag)

Külső megjelenés: A tészta halványsárga színű, korpafoltos, olajos felületű. A rátét a pirospaprikától narancsosra színezett, darálthús, hagyma, tetején sok narancssárga zsiradék. A hús rosszul tisztított, zsíros, "légcsőre" emlékeztető darabokat tartalmaz. A sajt szórat vékonyra reszelt, világossárga színű.
Állomány: A tésztaszálak puhák, kellően átfőttek, többségében különállóak, különböző hosszúságúak. A szósz megfelelő sűrűségű, a hús kellően főtt, rugalmas. A sajt kissé összetapadt, szájban könnyen elomló.
Illat: A tészta jellegzetes gabonaillatú, enyhén tojásos, kellemes. A rátét illata kevésbé harmonikus, kissé savanykás, kevésbé fűszeres, nem jellegzetes. Az étel összhatásában nem harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: A tészta jellegzetesen gabona ízű. A rátét sűrített paradicsomra emlékeztető, zsíros, hiányzik belőle a jellegzetes olasz fűszerezettség. A só ízfokozó hatása erősen érvényesül. A sajt jellegzetes. Az étel íze összhatásában nem harmonikus, elnevezéssel nem harmonizál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

 Frankfurti leves
Őrölt fekete bors 0,006 kg
Burgonya 6 kg
Étolaj 0,4 l
Fokhagyma 0,05 kg
Kelkáposzta 5 kg
Őrölt kömény 0,003 kg
Liszt 0,5 kg
Majoranna 0,003 kg
Jódozott só 0,08 kg
Tejföl 20% 2 l
Baromfi virsli 3 kg
Vöröshagyma 0,5 kg

Bolognai spagetti
Őrölt fekete bors 0,002 kg
Étolaj 0,4 l
Fokhagyma 0,04 kg
Oregano 0,004 kg
Pirospaprika 0,03 kg
Trappista sajt 1,5 kg
Sertés comb 4 kg
Jódozott só 0,07 kg
Sűrített paradicsom 1 kg
Spagetti tészta 6 kg
Vöröshagyma 1,2 kg


 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >