null Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

33. számú vizsgálat – (főző- és tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha
(2840 Oroszlány, Bánki D. u.67.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS

 

 

Menü: Paradicsomleves betűtésztával, Rántott halfilé, petrezselymes rizzsel,
Tartármártás

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 29.

Mintavételi alap :  548 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: Óvodás

Főzőkonyha: u.a
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves betűtésztával (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Fényes, tűzpiros színű lében sok betűtészta, tetején zsiradék cseppek láthatók. Sok törött tészta.
Állomány: A lé hígan folyó, a tészta kissé szétfőtt, kissé túl puha.
Illat: Kellemes, jellegzetes paradicsom illat érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Édeskés, jellegzetesen paradicsomos. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 Rántott halfilé, petrezselymes rizzsel (7 + 18 dkg /adag)

Külső megjelenés: Nagy szelet panírozott halfilé aranybarna bundában. A halhús fehér színű, helyenként néhány barna folt látható. A rizs hosszúszemű, kevés törmelékkel, zöldes színű a sok petrezselyemlevéltől.
Állomány: A panír visszapuhult, kevésbé ropogós. A halhús jellegzetes rostos textúrája felismerhető, jól átsült. A rizs többségében pergős, de néhány kisebb összetapadt csomót tartalmaz.
Illat: A halfilé olajos illata nem túl kellemes, használt olajra emlékeztető. A rizs illatában a petrezselyem dominál.
Íz: Összhatásában a panír kevésbé kellemes olajos íze dominál, ami kissé rontja az ízhatást, kevésbé harmonikus, kissé sós.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tartátmártás (0,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Fényes, krémfehér színű.
Állomány: Sűrű, krémes állományú.
Illat: Kellemes, aromás, majonézes. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kellemes, édeskés, savanykás, harmonikus. Idegen íztől mentes.

 


Friss hírek

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése
2020. március 5, csütörtök

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

Tovább >

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2020. február 21, péntek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei 2020.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)