null Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

2020. augusztus 13, csütörtök

Elérhetőek a Nébih idei cserepes szegfű GMO-vizsgálatának eredményei.

2018 óta a dísznövény szaporítóanyagok GMO-vizsgálata is része a Nébih országos mintavételi tervének. Az idei év vizsgálatainak „célkeresztjébe” a cserepes szegfű (fajtól függetlenül) került. 
Az ellenőrzéssorozatban a megyei kormányhivatalok munkatársai is részt vettek. A Nébih laboratóriumi szakemberei 81 fajtát vizsgáltak, melyek mindegyike negatív eredménnyel zárult, azaz a szegfűk között egyetlen genetikai eljárással módosított növényt sem találtak.
A részletes vizsgálati eredményeket itt olvashatják: https://portal.nebih.gov.hu/-/kedvezoen-zarult-a-nebih-ez-evi-disznoveny-gmo-vizsgalata


Friss hírek

2024. június 19, szerda

Holnaptól tűzgyújtási tilalom lesz két vármegyében

Az elmúlt napok kánikulája jelentősen növelte az erdőtüzek kockázatát, ezért 2024.06.20-tól Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben a hatóságok tűzveszélyes időszakot hirdetnek ki.

Tovább >

2024. június 14, péntek

Új funkció az EUTR-keresőben: már az erdőgazdálkodók korlátozásai is elérhetőek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR keresőjében az erdőgazdálkodók adatai név és születési dátum vagy adószám alapján kérdezhetők le. Az újabb EUTR fejlesztésnek köszönhetően már az erdőgazdálkodók esetleges felfüggesztése vagy eltiltása is látható a rendszerben.

Tovább >