null Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata
2020. augusztus 13., csütörtök

Elérhetőek a Nébih idei cserepes szegfű GMO-vizsgálatának eredményei.

2018 óta a dísznövény szaporítóanyagok GMO-vizsgálata is része a Nébih országos mintavételi tervének. Az idei év vizsgálatainak „célkeresztjébe” a cserepes szegfű (fajtól függetlenül) került. 
Az ellenőrzéssorozatban a megyei kormányhivatalok munkatársai is részt vettek. A Nébih laboratóriumi szakemberei 81 fajtát vizsgáltak, melyek mindegyike negatív eredménnyel zárult, azaz a szegfűk között egyetlen genetikai eljárással módosított növényt sem találtak.
A részletes vizsgálati eredményeket itt olvashatják: https://portal.nebih.gov.hu/-/kedvezoen-zarult-a-nebih-ez-evi-disznoveny-gmo-vizsgalata


Friss hírek

Kivételesen kedvező feltételekkel folytatódhat a szingapúri húsexport
2021. április 16., péntek

Kivételesen kedvező feltételekkel folytatódhat a szingapúri húsexport

Magyarország ezentúl minden eddiginél kedvezőbb feltételek mellett szállíthat sertéshúst és hústerméket Szingapúrba, a hazai előállítóknak, az általánosan érvényes előírásokon túl, semmilyen többlet követelményt nem kell teljesíteniük az exporthoz - mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Így a harmadik országok között kifejezetten enyhének számító kritériumrendszernek köszönhetően számottevően emelkedhet az ázsiai államba kivitt hazai áruk mennyisége.

Tovább >

Hajdú-Bihar megyében tarolt a madárinfluenza
2021. április 13., kedd

Hajdú-Bihar megyében tarolt a madárinfluenza

2021. április 13-án Hajdú-Bihar megyében igazolta magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A járvány ezúttal egy Nádudvaron található tenyészpulyka-állományt ért el, ahol a szakemberek már a gyanú alapján megkezdték a mintegy 11.800 egyed felszámolását. A Nébih az új kitörés tükrében ismételten felhívja a baromfitartók figyelmét a járványügyi előírások fokozott betartására.

Tovább >