null Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata
2020. augusztus 13, csütörtök

Elérhetőek a Nébih idei cserepes szegfű GMO-vizsgálatának eredményei.

2018 óta a dísznövény szaporítóanyagok GMO-vizsgálata is része a Nébih országos mintavételi tervének. Az idei év vizsgálatainak „célkeresztjébe” a cserepes szegfű (fajtól függetlenül) került. 
Az ellenőrzéssorozatban a megyei kormányhivatalok munkatársai is részt vettek. A Nébih laboratóriumi szakemberei 81 fajtát vizsgáltak, melyek mindegyike negatív eredménnyel zárult, azaz a szegfűk között egyetlen genetikai eljárással módosított növényt sem találtak.
A részletes vizsgálati eredményeket itt olvashatják: https://portal.nebih.gov.hu/-/kedvezoen-zarult-a-nebih-ez-evi-disznoveny-gmo-vizsgalata


Friss hírek

Csaknem 13 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból a Nébih
2020. szeptember 22, kedd

Csaknem 13 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból a Nébih

Egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben tartottak élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést 2020 szeptemberében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A létesítményben 12,6 tonnányi termék nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ezért a hatóság kivonta azokat a forgalomból, valamint azonnali hatállyal felfüggesztette az egység tevékenységét.

Tovább >

Ismét időszerű a rókaimmunizálás
2020. szeptember 18, péntek

Ismét időszerű a rókaimmunizálás

Idén ősszel is sor kerül hazánkban a rókák veszettség elleni vakcinázására, amelyhez kapcsolódóan ezúttal is ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A csalétkek repülőgépes kihelyezése 2020. október 3-18. között zajlik majd a déli és keleti megyékben. A rendszeres rókavakcinázás eredményeképpen hazánkban évek óta nem fordult elő veszettség.

Tovább >