null Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 57. számú vizsgálat - Ízmester-2000 Kft. Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 57. számú vizsgálat - Ízmester-2000 Kft. Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 57. számú vizsgálat - Ízmester-2000 Kft. Főzőkonyha - Szolnok

57. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Ízmester-2000 Kft. Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Bán utca 9.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,9 pont

Menü: Karfiolleves, Párolt rizs + Párizsi csirkemellfilé

Karfiolleves, Párolt rizs + Párizsi csirkemellfilé

Mintavétel ideje: 2023.03.09.

Mintavételi alap: 681 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Ízmester - 2000 Vendéglátó Kft.
(1133 Budapest, Tisza utca 8 2.em 19.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (452,84 g/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától barnás narancsos színű opálos lé, mely felületén zsírcseppek láthatóak. A lében eltérő méretű karfioldarabok, kockára vágott sárgarépa, karalábé és fehérrépa darabok találhatóak. Jól látható fűszerszemcsék a leves alján. A zöldségek aránya megfelelő a levesben.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, a zöldségek túlfőttek.
Illat: A zsiradék illata dominál, a zöldségek kevésbé érezhetőek.
Íz: Jellegzetes, de kevésbé intenzív, kevésbé telt. A zöldségek mellett a zsiradék íze dominál.

Párolt rizs + Párizsi csirkemellfilé (274,23 g + 125,23 g/ adag)

Külső megjelenés: Párolt rizs: Eltérő színárnyalatú, drapp és világos barnás színű rizsszemek. Több tört szemet és törmeléket tartalmaz. Zsiradéktól fényes a felülete, szemek különállóak. Párizsi csirkemell: Egy szelet csirkemell, aranybarnára sült párizsi bundában. A bunda egyenletesen fedi a húst, zsíradéktól fényes felületű. A hús drapp színű.
Állomány: Párolt rizs: Egyenletesen főtt, pergő. Párizsi csirkemell: A bunda kellően átsült, de zsíros érzetű. A hús puha, kellően átsült.
Illat: Párolt rizs: Tiszta, főtt, natúr. Párizsi csirkemell: Zsiradékban sült húsra jellemző, jellegzetes.
Íz:

Párolt rizs: Natúr, főtt, jellegzetes. Párizsi csirkemell: Jellegzetes, de a bunda zsírossága miatt kevésbé harmonikus. A hús kellően fűszerezett. Összhatásában: Kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel/anyaghányad

Karfiolleves

  • liszt
  • tejföl
  • karfiol, mirelit
  • olaj, húsleves zöldség, mirelit
  • bors
  • őrölt

Csirkemell, párizsiasan

  • tej, 1,5%
  • csirkemell
  • olaj
  • tojás
  • liszt

Párolt rizs

  • olaj
  • rizs
  • só (jódozott)

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >