Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 57. számú vizsgálat - Ízmester-2000 Kft. Főzőkonyha - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 57. számú vizsgálat - Ízmester-2000 Kft. Főzőkonyha - Szolnok
57. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Ízmester-2000 Kft. Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Bán utca 9.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,9 pont |
Menü: Karfiolleves, Párolt rizs + Párizsi csirkemellfilé
Mintavétel ideje: 2023.03.09.
Mintavételi alap: 681 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Ízmester - 2000 Vendéglátó Kft.
(1133 Budapest, Tisza utca 8 2.em 19.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (452,84 g/adag)
Külső megjelenés: | Pirospaprikától barnás narancsos színű opálos lé, mely felületén zsírcseppek láthatóak. A lében eltérő méretű karfioldarabok, kockára vágott sárgarépa, karalábé és fehérrépa darabok találhatóak. Jól látható fűszerszemcsék a leves alján. A zöldségek aránya megfelelő a levesben. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, a zöldségek túlfőttek. |
Illat: | A zsiradék illata dominál, a zöldségek kevésbé érezhetőek. |
Íz: | Jellegzetes, de kevésbé intenzív, kevésbé telt. A zöldségek mellett a zsiradék íze dominál. |
Párolt rizs + Párizsi csirkemellfilé (274,23 g + 125,23 g/ adag)
Külső megjelenés: | Párolt rizs: Eltérő színárnyalatú, drapp és világos barnás színű rizsszemek. Több tört szemet és törmeléket tartalmaz. Zsiradéktól fényes a felülete, szemek különállóak. Párizsi csirkemell: Egy szelet csirkemell, aranybarnára sült párizsi bundában. A bunda egyenletesen fedi a húst, zsíradéktól fényes felületű. A hús drapp színű. |
Állomány: | Párolt rizs: Egyenletesen főtt, pergő. Párizsi csirkemell: A bunda kellően átsült, de zsíros érzetű. A hús puha, kellően átsült. |
Illat: | Párolt rizs: Tiszta, főtt, natúr. Párizsi csirkemell: Zsiradékban sült húsra jellemző, jellegzetes. |
Íz: |
Párolt rizs: Natúr, főtt, jellegzetes. Párizsi csirkemell: Jellegzetes, de a bunda zsírossága miatt kevésbé harmonikus. A hús kellően fűszerezett. Összhatásában: Kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Karfiolleves
- liszt
- tejföl
- karfiol, mirelit
- olaj, húsleves zöldség, mirelit
- só
- bors
- őrölt
Csirkemell, párizsiasan
- tej, 1,5%
- csirkemell
- olaj
- só
- tojás
- liszt
Párolt rizs
- olaj
- rizs
- só (jódozott)