null Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 56. számú vizsgálat - OZIRISZ KFT. BAJCSY FŐZŐKONYHA - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 56. számú vizsgálat - OZIRISZ KFT. BAJCSY FŐZŐKONYHA - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 56. számú vizsgálat - OZIRISZ KFT. BAJCSY FŐZŐKONYHA - Szolnok

56. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
OZIRISZ KFT. BAJCSY FŐZŐKONYHA
(5000 Szolnok, Bajcsy Zs. út 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,2 pont

Menü: Csurgatott tojásleves, Mézes mustáros csirkemell; Párolt rizs köret

Csurgatott tojásleves, Mézes mustáros csirkemell; Párolt rizs köret

Mintavétel ideje: 2023.03.30.

Mintavételi alap: 473 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Ozirisz Vendéglátó Kft.
(5000 Szolnok, Nagysándor József utca 36.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csurgatott tojásleves (276,01 g/adag)

Külső megjelenés: Drapp színű, opálos színű lében törtfehér színű tojásfoszlányok és apró zöld fűszer darabkák láthatók. Arányában a tojás mennyisége kevesebb. Tetején a kelleténél több narancsos színű zsírcsepp látható.
Állomány: A lé hígan folyó, a tojás laza állományú, a hagyma nem kellően átfőtt.
Illat: Jellegzetes, fűszeres, harmonikus, tojásos illatú.
Íz: Kissé üres, a fűszerezettség kevésbé érezhető, zsíros érzetű, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

Mézes mustáros csirkemell; Párolt rizs köret (164,79 g + 116,98 g/ adag)

Külső megjelenés: Rizs: Törtfehér színű, közel azonos nagyságú, zsiradéktól fényes ép szemek. Néhány hántolatlan rizsszemet taralmaz. Hús: Drappos, sárga színű csomómentes szószban eltérő nagyságú csirkemell darabok találhatók. A szószban húsfoszlányok láthatóak. Kevésbé tetszetős.
Állomány: Rizs: Kellően átfőtt, pergős, könnyen rágható. Hús: A szósz megfelelő sűrűségű, a hús kellően átfőtt, jól rágható.
Illat: Rizs: Jellegzetes, natúr, semleges illatú. Hús: Jellegzetes, mustáros, édeskés illatú.
Íz:

Rizs: Jellgzetes, főtt rizs ízű. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Hús: Fűszeres, mustáros, de a kelleténél édesebb íz. Összhatásában: Kevésbé harmonikus, kissé édesebb.

Részletes összetétel/anyaghányad

Csurgatott tojásleves

  • babaérlevél
  • bors, fekete, őrölt
  • ecet 10 %
  • étolaj
  • fűszerpaprika, csemege
  • kömény, őrölt
  • köménymag
  • liszt, búza
  • petrezselyemzöld, friss
  • só, jódozott
  • tojás
  • vöröshagyma

Mézes-mustáros csirkemell csíkok

  • bors, fehér, őrölt
  • csirkemell, filé
  • étolaj
  • liszt, búza
  • méz, virág
  • mustár
  • só, jódozott
  • tejszín 15 %

Párolt rizs

  • étolaj
  • rizs
  • só (jódozott)

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >