Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 18. számú vizsgálat - Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma (tálalókonya)- Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 18. számú vizsgálat - Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma (tálalókonya)- Szolnok
18. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma
(5000 Szolnok, Baross utca 37.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,4 pont |
Menü: Sütőtök krémleves, Rántott halfilé + zöldséges párolt rizs
Mintavétel ideje: 2022.02.24.
Mintavételi alap : 110 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálata Intézmény
(5000 Szolnok, Kossuth tér 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Sütőtök krémleves (388,04 g + 22,32 g /adag)
Külső megjelenés: | Sütőtök krémleves: Okkersárga lében apró barnás fekete fűszerszemcsék és apró élénk sárga rostok láthatóak. Felületén kevés apró zsiradékcseppek találhatóak. Levesgyöngy: Közel azonos méretű, aranybarnára sült, gömbszerű levesbetét. |
Állomány: | Sütőtök krémleves: Megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima. Levesgyöngy: Ropogós. |
Illat: | Sütőtök krémleves: Sütőtök gyengébben érezhető, fokhagymás illatú. Levesgyöngy: Sült, étolajos illatú. |
Íz: | Sütőtök krémleves: Érezhető sütőtök, fokhagymás, borsos, kellemes ízű, enyhén édeskés. Levesgyöngy: Kellemes, sült ízű. Összhatásában: Finom, megfelelő ízű. |
Rántott halfilé + zöldséges párolt rizs (90,77 g + 278,01 g /adag)
Külső megjelenés: | Halfilé: Aranybarnára sült, bundázott, a halhúshoz jól tapad. Rizs: Szürkésfehér színű rizsen zöldborsó, kukorica szemek és sárgarépa foszlányok láthatóak. |
Állomány: | Halfilé: Kellően átsült, puha, nem zsíros, halszálkát nem tartalmaz. Rizs:Jól átfőtt, pergő, rugalmas, kellően puha, könnyen rágható, megfelelő a zöldségek aránya és mennyisége. |
Illat: | Halfilé: A halhús és a bunda is érezhető. Rizs: Jellegzetes, de kevésbé intenzív. |
Íz: | Halfilé: Jellegzetes, sült halhús íze érezhető. A sóhasználat kissé túlzó. Rizs: Jellegzetes, natúr ízű, só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. Összhatásában: Kevésbé intenzív ízű, megnevezésnek megfelelő, de jóízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Sütőtök krémleves:
- kristálycukor
- tej 2,8%
- sütőtök
- liszt
- só
- margarin
Rántott halfilé:
- tojás
- olaj
- liszt
- só
- halfilé (szálkamentes)
- zsemlemorzsa
Zöldséges párolt rizs:
- rizs
- olaj
- só
- bors, őrölt
- sárgarépa kocka mirelit
- zöldborsó mirelit
- kukorica morzsolt mirelit