null Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 18. számú vizsgálat - Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma (tálalókonya)- Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 18. számú vizsgálat - Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma (tálalókonya)- Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 18. számú vizsgálat - Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma (tálalókonya)- Szolnok

18. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma
(5000 Szolnok, Baross utca 37.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,4 pont

Menü: Sütőtök krémleves, Rántott halfilé + zöldséges párolt rizs

Sütőtök krémleves, Rántott halfilé + zöldséges párolt rizs

Mintavétel ideje: 2022.02.24.

Mintavételi alap : 110 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálata Intézmény
(5000 Szolnok, Kossuth tér 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sütőtök krémleves (388,04 g + 22,32 g /adag)

Külső megjelenés: Sütőtök krémleves: Okkersárga lében apró barnás fekete fűszerszemcsék és apró élénk sárga rostok láthatóak. Felületén kevés apró zsiradékcseppek találhatóak. Levesgyöngy: Közel azonos méretű, aranybarnára sült, gömbszerű levesbetét.
Állomány: Sütőtök krémleves: Megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima. Levesgyöngy: Ropogós.
Illat: Sütőtök krémleves: Sütőtök gyengébben érezhető, fokhagymás illatú. Levesgyöngy: Sült, étolajos illatú.
Íz: Sütőtök krémleves: Érezhető sütőtök, fokhagymás, borsos, kellemes ízű, enyhén édeskés. Levesgyöngy: Kellemes, sült ízű. Összhatásában: Finom, megfelelő ízű.

 

Rántott halfilé + zöldséges párolt rizs (90,77 g + 278,01 g /adag)

Külső megjelenés: Halfilé: Aranybarnára sült, bundázott, a halhúshoz jól tapad. Rizs: Szürkésfehér színű rizsen zöldborsó, kukorica szemek és sárgarépa foszlányok láthatóak.
Állomány: Halfilé: Kellően átsült, puha, nem zsíros, halszálkát nem tartalmaz. Rizs:Jól átfőtt, pergő, rugalmas, kellően puha, könnyen rágható, megfelelő a zöldségek aránya és mennyisége.
Illat: Halfilé: A halhús és a bunda is érezhető. Rizs: Jellegzetes, de kevésbé intenzív.
Íz: Halfilé: Jellegzetes, sült halhús íze érezhető. A sóhasználat kissé túlzó. Rizs: Jellegzetes, natúr ízű, só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. Összhatásában: Kevésbé intenzív ízű, megnevezésnek megfelelő, de jóízű.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Sütőtök krémleves:

  • kristálycukor
  • tej 2,8%
  • sütőtök
  • liszt
  • margarin

Rántott halfilé:

  • tojás
  • olaj
  • liszt
  • halfilé (szálkamentes)
  • zsemlemorzsa

Zöldséges párolt rizs:

  • rizs
  • olaj
  • bors, őrölt
  • sárgarépa kocka mirelit
  • zöldborsó mirelit
  • kukorica morzsolt mirelit

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >