null Jász-Nagykun-Szolnok-vármegye - 175. számú vizsgálat - Szolnoki Városüzemeltetési Kft Kőrösi Ált.Isk. főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok-vármegye - 175. számú vizsgálat - Szolnoki Városüzemeltetési Kft Kőrösi Ált.Isk. főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 175. számú vizsgálat - Szolnoki Városüzemeltetési Kft Kőrösi Ált.Isk. főzőkonyha - Szolnok

175. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Szolnoki Városüzemeltetési Kft Kőrösi Ált.Isk. főzőkonyha
(5000 Szolnok, Nagy Imre körút 20 (Kőrösi Ált.Isk.főzőkonyha))

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,2

Menü: Gyümölcsleves, Sült csirkecomb, burgonya, Savanyúság

Mintavételi alap: 1265 adag
Mintavétel ideje: 2022.11.08.

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Szolnoki Városüzemeltetési Kft.
(5000 Szolnok, József Attila út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (506,28 g /adag)

Külső megjelenés: Opálos alaplé, barnás rózsaszínes színű. Sűrített leves, a sűrítés csomómentes. Apró gyümölcsdarabokat és felezett szilvát tartamaz. Almakockák, ribizli, egres és körte darabokat is tartalmaz. Apró barnás, feketés fűszerszemcsékkel tarkított. A leves megnevezése, összetétele részben egyezik meg a leírt összetevőkkel.
Állomány: Hígan folyó, jellemző sűrűségű. A sűrítés egynemű, homogén, csomómentes. A gyümölcsök változóan puhultak. Egyes gyümölcsök héja kemény, zavaró.
Illat: Fűszeres, fahéjjas, gyümölcsös. Kellemesen édeskés-savanykás.
Íz: Kellően savanykás, gyümölcsös, fahéjas, finom.

 

Sült csirkecomb, burgonya (241,28 g + 309,77 g /adag)

Külső megjelenés: Sült hús: Aranybarnára sült bőrös felsőcomb. A bőrön toklász szerű tollmaradvány látható. A hús barnás rózsaszínes színű, nem hiányos, nem sérült, megfelelő formájú. Burgonya: Sárgás színű, különböző méretű kockákat és törmeléket is tartalmaz. Felülete zsiradéktól fényes. Pár burgonya nem megfelelően tisztított.
Állomány: Sült hús: Kellően átsült, puha, jól rágható, de kissé száraz. A vizsgálat időpontjában a bőr puha, nem ropog. Burgonya: Kellően puha, egyenletesen megfőtt.
Illat: Sült hús: Jellegzetes, fűszeres, sült, de kissé gyenge. Burgonya: Jellegzetes, natúr.
Íz: Sült hús: Sült csirkecombra jellemző, de kissé gyenge, kevésbé harmonikus, gyengén fűszeres. Burgonya: jellegzetes, de kissé zsíros érzetű. Összességében: Kevésbé harmonikus, kevésbé fűszeres.

 

Savanyúság (60,76 g /adag)

Külső megjelenés: Olajzöld színű, kb. 10cm hosszú, ép, sérülésmentes uborka.
Állomány: Roppanós.
Illat: Intenzíven kapros, savanykás.
Íz: Kelleténél savanyúbb, só ízfokozó hatása túlzó.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >