null Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 09. számú vizsgálat - Tiszaparti Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 09. számú vizsgálat - Tiszaparti Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 09. számú vizsgálat - Tiszaparti Főzőkonyha - Szolnok

09. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Tiszaparti Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 4.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,4 pont

Menü: Tarhonya leves, Burgonyafőzelék sertés pörkölttel, Müzli szelet

Tarhonya leves, Burgonyafőzelék sertés pörkölttel, Müzli szelet

Mintavétel ideje: 2022.02.08.

Mintavételi alap : 792 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Barati Istvánné
(5085 Rákóczifalva, Tisza út 20/A)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonya leves (482,63 g /adag)

Külső megjelenés: Opálos, pirospaprikától színezett lében pirított tarhonya, burgonyakockák, hullámos sárgarépa hasábok, karfiol darabok, vöröshagyma és fokhagyma darabok láthatók. Felületén arányos mennyiségű narancsos pirosas zsiradékcseppek látható. A zöldségek jellemző színűek és jól tisztítottak.
Állomány: A tészta és a zöldségek jól átfőttek, kellően puhák. A lé hígan folyó.
Illat: Jellegzetes, zöldséges, pirított tésztára jellemző, hagyma illata dominál.
Íz:

Kevésbé intenzív, de az összetevőkre jellemző. Kissé jellegtelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyafőzelék sertés pörkölttel (582,96 g + 192,77 g /adag)

Külső megjelenés: Burgonyafőzelék: Világossárga színű, sűrű szószban eltérő méretű burgonyadarabok. Tetején kevés zsiradékcsepp látható. Sertéspörkölt: Sűrű, pirospaprikától színezett narancsos pirosas színű szaftban eltérő méretű drappos rózsaszínes húsdarabok láthatók. Fekete fűszerszemcsék láthatók a szaft alján.
Állomány: Burgonyafőzelék: Jellemző sűrűségű, csomómentes, a burgonya kellően puha. A szósz mennyisége a burgonyához képest aránytalanul sok. Sertéspörkölt: A szaft kellően sűrű, a hús jól átfőtt, kellően puha.
Illat: Burgonyafőzelék: Jellegzetes, de kissé túl ecetes, édeskés. Sertéspörkölt: Intenzíven hagymás, jellegzetes.
Íz: Burgonyafőzelék: Ecetes, édeskés, burgonyás ízű, de kevésbé harmonikus. Sertéspörkölt: Kellően fűszeres, intenzív, jellegzetes. Összhatásában: Kevésbé harmonikus a főzelék ecetessége miatt.

 

Müzli szelet (25,25 g /adag)

Külső megjelenés: Szabályos hasáb alakú, formázott, préselt, ép, tetszetős megjelenésű műzli. Az alján krémszínű bevonat látható. A felső része lilás rózsaszínes gabona golyók és magok, apró mogyoró darabkák és aszalt gyümölcs darabok keveréke. Fényes felületű.
Állomány: Jellegzetesen ropogós, nem kemény, a krémszerű bevonat szájban könnyen olvadó.
Illat: Édeskés, intenzív gyümölcsös.
Íz: Kellően édes, gyümölcsös, joghurtos, savanykás.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tarhonya leves

  • ételízesítő só nélküli
  • burgonya
  • tarhonya
  • étolaj
  • lecsó
  • leveszöldség
  • petrezselyemzöld
  • csemege paprika
  • őrölt bors
  • vöröshagyma
  • pritamin paprika

Burgonyafőzelék sertés pörkölttel

  • burgonya
  • liszt
  • kristálycukor
  • ecet
  • tej
  • tejföl
  • babérlevél
  • sertéscomb
  • vöröshagyma

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >