Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 08. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 08. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Szolnok
08. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Tisza park 1. (Csüllög-Ryderz-Team Kft.))
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 10,1 pont |
Menü: Tavaszi zöldségleves, Sárgaborsó főzelék + Sertés pörkölt
Mintavétel ideje: 2022.02.08.
Mintavételi alap : 205 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Csüllög-Ryderz-Team Kft.
(5085 Rákóczifalva, Hunyadi János út 38.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tavaszi zöldségleves (672,87 g /adag)
Külső megjelenés: | Enyhén opálos sárgás lében, mely felületén kevés mennyiségű zsiradékcsepp látható drappos színű zabkocka található. A zabkocka mennyisége aránytalanul sok. A tészta mellett sárgarépa kockák, vágott zöldbab darabok, petrezselyem kockák és karfiol darabok is láthatóak. A zöldségek jellemző színűek. A leves alján sötét színű fűszerszemcsék láthatóak. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek kissé elpuhultak. A tészta jól megfőtt, rugalmas. |
Illat: | Kevésbé harmonikus, köményes, karfiolos illatú. |
Íz: | Kissé jellegtelen, kevésbé harmonikus, tészta íze dominál. |
Sárgaborsó főzelék + Sertés pörkölt (615,21g + 278,05g/adag)
Külső megjelenés: | Sárgaborsó főzelék: Szürkés drapp színű szószban, apró feketés fűszerszemcsék, néhány sárgarépa darab és kevés sárgaborsó látható, különböző méretűre töredezve. A szósz mennyisége túl sok, melyben a kevés sárgaborsó alig észrevehető. Megnevezésre kevésbé jellemző. Sertéspörkölt: Bőséges mennyiségű piros szószban drappos rózsaszín színű, közel azonos méretű húskockák és lecsó darabok láthatóak. Apró fekete szemcsék láthatók az alján. |
Állomány: | Sárgaborsó főzelék: Közepesen sűrűn folyó, csomómentes. A kelleténél hígabb. Sertéspörkölt: A hús puha, kellően átfőtt. A szósz kellően sűrű. |
Illat: | Sárgaborsó főzelék: Fokhagymás, borsos, illatában a sűrítőanyag érezhető. Nem jellegzetes. Sertéspörkölt: Intenzíven vöröshagymás, jellegzetes. |
Íz: | Sárgaborsó főzelék: A sűrítőanyag íze dominál, erősen fokhagymás. A megnevezésre gyengén jellemző, kissé borsos ízű. Sertéspörkölt: Erősen hagymás, a kelleténél kissé sósabb. Összhatásában: kellően sós, a sárgaborsó íz nem érezhető, nem harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tavaszi zöldségleves
- vöröshagyma
- étolaj napraforgó
- fokhagyma
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- zöldborsó
- bors, őrölt fekete
- ételízesítő/ Ízvarázs, magyaros
- só jódozott
- eperlevél tészta/ 8 tojásos
- sertés levescsont
Sárgaborsó főzelék:
- sárgaborsó
- jódozott só
- étolaj/napraforgó
- finomliszt/búza BL55
- vöröshagyma
- fokhagyma
- bors őrölt fekete
- ételízesítő/ Ízvarázs, magyaros
Sertés pörkölt:
- só jódozott
- vöröshagyma
- fűszerpaprika
- étolaj/napraforgó
- lecsó natur
- bors őrölt fekete
- kömény, őrölt
- sertés lapocka
- fokhagyma