null Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 08. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 08. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye - 08. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Szolnok

08. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Tisza park 1. (Csüllög-Ryderz-Team Kft.))

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,1 pont

Menü: Tavaszi zöldségleves, Sárgaborsó főzelék + Sertés pörkölt

Tavaszi zöldségleves, Sárgaborsó főzelék + Sertés pörkölt

Mintavétel ideje: 2022.02.08.

Mintavételi alap : 205 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Csüllög-Ryderz-Team Kft.
(5085 Rákóczifalva, Hunyadi János út 38.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tavaszi zöldségleves (672,87 g /adag)

Külső megjelenés: Enyhén opálos sárgás lében, mely felületén kevés mennyiségű zsiradékcsepp látható drappos színű zabkocka található. A zabkocka mennyisége aránytalanul sok. A tészta mellett sárgarépa kockák, vágott zöldbab darabok, petrezselyem kockák és karfiol darabok is láthatóak. A zöldségek jellemző színűek. A leves alján sötét színű fűszerszemcsék láthatóak.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek kissé elpuhultak. A tészta jól megfőtt, rugalmas.
Illat: Kevésbé harmonikus, köményes, karfiolos illatú.
Íz: Kissé jellegtelen, kevésbé harmonikus, tészta íze dominál.

 

Sárgaborsó főzelék + Sertés pörkölt (615,21g + 278,05g/adag)

Külső megjelenés: Sárgaborsó főzelék: Szürkés drapp színű szószban, apró feketés fűszerszemcsék, néhány sárgarépa darab és kevés sárgaborsó látható, különböző méretűre töredezve. A szósz mennyisége túl sok, melyben a kevés sárgaborsó alig észrevehető. Megnevezésre kevésbé jellemző. Sertéspörkölt: Bőséges mennyiségű piros szószban drappos rózsaszín színű, közel azonos méretű húskockák és lecsó darabok láthatóak. Apró fekete szemcsék láthatók az alján.
Állomány: Sárgaborsó főzelék: Közepesen sűrűn folyó, csomómentes. A kelleténél hígabb. Sertéspörkölt: A hús puha, kellően átfőtt. A szósz kellően sűrű.
Illat: Sárgaborsó főzelék: Fokhagymás, borsos, illatában a sűrítőanyag érezhető. Nem jellegzetes. Sertéspörkölt: Intenzíven vöröshagymás, jellegzetes.
Íz: Sárgaborsó főzelék: A sűrítőanyag íze dominál, erősen fokhagymás. A megnevezésre gyengén jellemző, kissé borsos ízű. Sertéspörkölt: Erősen hagymás, a kelleténél kissé sósabb. Összhatásában: kellően sós, a sárgaborsó íz nem érezhető, nem harmonikus.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tavaszi zöldségleves

  • vöröshagyma
  • étolaj napraforgó
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • zöldborsó
  • bors, őrölt fekete
  • ételízesítő/ Ízvarázs, magyaros
  • só jódozott
  • eperlevél tészta/ 8 tojásos
  • sertés levescsont

Sárgaborsó főzelék:

  • sárgaborsó
  • jódozott só
  • étolaj/napraforgó
  • finomliszt/búza BL55
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • bors őrölt fekete
  • ételízesítő/ Ízvarázs, magyaros

Sertés pörkölt:

  • só jódozott
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • étolaj/napraforgó
  • lecsó natur
  • bors őrölt fekete
  • kömény, őrölt
  • sertés lapocka
  • fokhagyma

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >