null Jász-Nagykun-Szolnok megye- 98. számú vizsgálat -Zagyvarékasi Óvoda és Konyha - Zagyvarékas

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 98. számú vizsgálat -Zagyvarékasi Óvoda és Konyha - Zagyvarékas

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 98. számú vizsgálat -Zagyvarékasi Óvoda és Konyha - Zagyvarékas

98. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Zagyvarékasi Óvoda és Konyha
(5051 Zagyvarékas, Iskola utca 12 .)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,0 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves, Natur csirkemell fűszeres mártásban tört burgonyával

A kitálalt ételről fényképfelvétel nem érkezett be.
 

Mintavétel ideje: 2020. november 05.

Mintavételi alap : 450adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha
(5051 Zagyvarékas, Gyimesi utca 4.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (277,3 g/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos lében, melynek felületén kis mennyiségű pirosas zsiradék látható, különböző méretű és pirítottságú lebbencs tészta, zeller, sárgarépa és fehérrépa szeletek, burgonya kockák láthatók.
A lében feketés fűszerszemcsék és zöld apró petrezselyemlevél látható. A zöldségek jól tisztítottak, egy darab fekete elszíneződött fehérrépa szelet kívételével.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, tészta jól átfőtt.

Illat:

Jellegzetes, de kissé gyenge. Hagymás, zsiradékos illatú.

Íz:

Jellegzetes, de kissé gyenge ízű. Kevésbé telt, kevésbé aromás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natur csirkemell fűszeres mártásban tört burgonyával ( 317,2g + 106,1 g /adag)

Külső megjelenés:

Burgonya: Sárgásfehér tört burgonya, kisebb nagyobb burgonya darabokat tartalmaz. A burgonya jól tisztított, héj darabot nem tartalmaz.
Hús: Kb. 10x5cm nagyságú, ép, tiszta, világos drappos színű csirkemell szelet. A húson szaft látható, mely halvány sárgás színű, kissé pelyhes, fűszerszemcséket tartalmaz.A szósz felületén minimális zsiradékcsepp látható.

Állomány:

Burgonya: Kellően átfőtt, puha.
Hús: A hús kellően átfőtt, puha. A szósz kissé pelyhes állagú, csomómentes.

Illat:

Burgonya: Jellegzetes burgonya illatű, enyhe zsiradék illat érződik.
Hús: Kellően fűszeres illatú.

Íz:

Burgonya: Jellegzetes, zsiradékkal dúsított. Hús: Jellegzetes, kellően sós. A mártás kevésbé jellegzetes. Összhatásában: Kellemes, kellően sózott, de nem jellegzetes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányad-nyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >