null Jász-Nagykun-Szolnok megye- 97. számú vizsgálat -Tiszaparti főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 97. számú vizsgálat -Tiszaparti főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 97. számú vizsgálat -Tiszaparti főzőkonyha - Szolnok

97. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Tiszaparti főzőkonyha
(5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 4.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,6 pont

 

 

Menü: Magyaros gombócleves, Vegyes gyümölcsmártás ripp-ropp vagdalttal


 

Mintavétel ideje: 2020. szeptember 29.

Mintavételi alap : 854 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Barati Istvánné e.v.
(5085. Rákóczifalva Damjanich u. 2/a)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros gombócleves (354,82 g/adag)

Külső megjelenés:

Opálos lében, melynek felületén arányos mennyiségű zsiradék látható, hullámosra vágott sárgarépa csíkok, néhány karalábé és fehérrépa csíkok, vöröshagyma kockák, bőséges mennyiségű szürkésfehér burgonyagombócok, néhány nagyobb burgonyakockák találhatóak. A levesben zöldfűszer darabkák, piros és barnás fűszerszemcsék is láthatók. A gombócban zöldfűszerdarabkák találhatók.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek puhák. A gombóc a kelleténél kissé keményebb.

Illat:

Jellegzetes, de kevésbé intenzív. A zöldségek illata érezhető.

Íz:

Jellegzetes, zöldséges, de kevésbé telt ízű. A gombócok íze jellegzetes, kellően sósak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegyes gyümölcsmártás ripp-ropp vagdalttal409,73g + 94,28g /adag)

Külső megjelenés:

Vegyes gyümölcsmártás: Mályvaszínű sűrű szószban fél szilvák, egész meggyszemek, almakockák, apró szeder szemcsék láthatók. Hús: 2db 7cm átmérőjű bundázott húskorong. A bunda aranybarnára sült, felülete zsíradéktól fényes. A vágási felületén rózsaszínes barnás, homogén

Állomány:

Vegyes gyümölcsmártás: A gyümölcsök kellően puhák, átfőttek. A szósz a kelleténél sűrűbb, csomómentes, májasan szakadó. Hús: Jól harapható, átsült.

Illat:

Vegyes gyümölcsmártás: Tiszta, gyümölcsös illatú, savanykás, fűszeres. Hús: Sült, olajos, kellemes.

Íz:

Vegyes gyümölcsmártás: Kellemes, harmonikus, kellően édesített és fűszerezett, savanykás, gyümölcsös. Hús: Kellően sós, fűszeres ízű, borsos. Összhatásában: Harmonikus, finom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Magyaros gombócleves

  • vöröshagyma
  • étolaj
  • burgonya
  • ételízesítő só nélkül
  • őröltbors
  • gulyáskrém
  • pirosarany
  • fűszerpaprika
  • lecsó
  • burgonyagombóc

Vegyesgyümölcs mártás

  • tejszín
  • kristálycukor
  • tej
  • vaniliáscukor
  • vaniliáspuding
  • margarin
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • citromlé
  • liszt
  • szilva
  • alma
  • meggy
  • feketeszeder

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >