null Jász-Nagykun-Szolnok megye- 96. számú vizsgálat -Szent Tamás Óvoda Intézményegység Óvodai Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 96. számú vizsgálat -Szent Tamás Óvoda Intézményegység Óvodai Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 96. számú vizsgálat -Szent Tamás Óvoda Intézményegység Óvodai Tálalókonyha - Szolnok

96. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Szent Tamás Óvoda Intézményegység Óvodai Tálalókonyha
(5000. Szolnok, Temető u. 13.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,2 pont

 

 

Menü: Tojásleves, Sajttal töltött pulykamell törtburgonyával és uborkasalátával


 

Mintavétel ideje: 2020. június 30.

Mintavételi alap : 15 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
MB Vagyonkezelő Zrt.
Kőrösi Étterem
(5000 Szolnok Kőrösi út 43.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (260,3 g/adag)

Külső megjelenés:

Felületén arányos mennyiségű piros paprikától színezett zsírcseppek láthatók. A lé enyhén opálos. Színe szürkésdrapp, melyben szürkésfehér csurgatott tojás látható, jellegétől eltérő színű, nem tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A lé hígan folyó, kelleténél kevesebb sűrítőanyagot tartalmaz. A tojásfoszlányok puhák.

Illat:

Jellegtelen, üres, nem harmonikus.

Íz:

Jellegtelen, üres, íztelen, fűszertelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajttal töltött pulykamell törtburgonyával 106,83g + 196,67g /adag)

Külső megjelenés:

A tört burgonya vajsárga színű, jellegzetes. A hús bundázott, hiánytalanul fedi a húst, aranybarnára sült. Vágási felületén a hús drappos színű, jellegzetes, belsejében halványsárga sajt látható.

Állomány:

A burgonya kellően átfőtt. A hús jól átsült, nem száraz, nem zsíros.

Illat:

A burgonya illata jellegzetes, tiszta. A hús pirított-olajos panír illatú.

Íz:

A burgonya natúr, tiszta, kellően sózott. A hús sült ízű, finom, a sajt jellegzetes. Összhatásában harmonikus, finom, kellemes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uborkasaláta (117,66 g / adag)

Külső megjelenés:

Vékonyra szeletelt, hámozott uborkaszeletek tiszta, átlátszó lében. Az uborka halványsárgás zöld színű.

Állomány:

Az uborka elpuhult, fonnyadt állagú.

Illat:

Jellegzetes, ecetes, uborka illatú.

Íz:

Édeskés-ecetes, de gyenge intenzitású, kevésbé harmonikus. Az uborka íze kevésbé intenzív.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tojásleves

  • tojás
  • étolaj, napraforgó
  • petrezselyemzöldje
  • fűszerpaprika
  • kömény, őrölt
  • só, jódozott
  • finomliszt, BL55
  • zellergumó
  • zellerzöld
  • vöröshagyma
  • lecsó, natúr

Törtburgonya

  • burgonya
  • napraforgó étolaj
  • só, jódozott

Sajttal töltött pulykamell

  • trappista sajt
  • finomliszt, BL55
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • napraforgó étolaj
  • pulykamell

Uborkasaláta

  • kígyóuborka
  • só, jódozott
  • kristálycukor
  • ecet

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >