null Jász-Nagykun-Szolnok megye- 95. számú vizsgálat -Szolnoki Városi Óvodák Nyitnikék Tagintézmény Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 95. számú vizsgálat -Szolnoki Városi Óvodák Nyitnikék Tagintézmény Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 95. számú vizsgálat -Szolnoki Városi Óvodák Nyitnikék Tagintézmény Tálalókonyha - Szolnok

95. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Szolnoki Városi Óvodák Nyitnikék Tagintézmény Tálalókonyha
(5000. Szolnok, Dobó István u. 29.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,4 pont

 

 

Menü: Brokkolikrémleves levesgyönggyel, Mexikói rizseshús káposztasalátával


 

Mintavétel ideje: 2020. június 30.

Mintavételi alap : 68 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Főzőkonyha
(5000 Szolnok Gorkij u. 7.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkolikrémleves levesgyönggyel (288,1 g +18,1 g/adag)

Külső megjelenés:

Opálos zöld pépesített lében apró sárgarépa foszlányok és néhány brokkoli darabkák láthatók. Felületén arányos mennyiségű zsiradék cseppek vannak. A levesgyöngy aranybarna színű, közel azonos méretű, ép golyók.

Állomány:

A leves közepesen sűrűn folyó, csomómentes. A levesgyöngy ropogós.

Illat:

Jellegzetes, brokkoli illatú. A levesgyöngy sült tészta illatú.

Íz:

A leves jellegzetes, de a kelleténél sósabb. A levesgyöngy jellegzetes, sült ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mexikói rizseshús ( 227,3 g /adag)

Külső megjelenés:

Paprikától halványpirosra színezett rizsszemek között zöldborsó, sárgarépa kockák, kukoricaszemek és húskockák láthatók. Néhány mócsingos húst tartalmaz. Az összetevők arányos mennyiségűek.

Állomány:

A rizs nem csomós, az összetevők kellően átfőttek.

Illat:

Fűszeres, kellemes, harmonikus.

Íz:

Kellemes, harmonikus, fűszeres. A rizs a kelleténél kissé szárazabb, nem kellően szaftos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta (44,80 g / adag)

Külső megjelenés:

Különböző méretű, csontfehér színű szeletelt káposzta, kevés áttetsző lében.

Állomány:

A káposzta ropogós.

Illat:

Jellegzetes, savanykás illatú.

Íz:

Édes, gyengébben ecetes, kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • bors, fekete
  • brokkoli, friss
  • cukor, finomított
  • ecet, 20%-os
  • fejeskáposzta, nyári, friss
  • köménymag
  • levesgyöngy
  • liszt, BL 55
  • napraforgó étolaj
  • petrezselyemgyökér, friss
  • petrezselyemzöldje, friss
  • rizs
  • sárgarépa friss
  • sertéshús
  • konyhasó
  • só, jódozott
  • tehéntej, 2,8%-os
  • tejszín, cukrozatlan
  • vöröshagyma, friss
  • tojás
  • zöldborsó, friss

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >