null Jász-Nagykun-Szolnok megye- 94. számú vizsgálat -Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Körös Iskola Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 94. számú vizsgálat -Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Körös Iskola Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 94. számú vizsgálat -Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Körös Iskola Főzőkonyha - Szolnok

94. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány
Kőrösi iskola Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Nagy Imre körút 20.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Rakott burgonya lecsókolbásszal és csemegeuborkával


 

Mintavétel ideje: 2020. május 07.

Mintavételi alap : 68 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Ízmester 2000 Kft.
(1133 Budapest, Tisza u. 8., II./19.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (563,33 g/adag)

Külső megjelenés:

Felületén kelleténél több, pirospaprikától színezett zsiradék látható. Az alaplé enyhén opálos, bőséges mennyiségű zöldborsót, sárgarépakockát, galuskát tartalmaz. Néhány világos zöldségkocka és nagyobb hagymadarabok láthatók benne.Sok apró zöld fűszerszemcsét tartalmaz. A kelleténél sokkal több fekete fűszerszemcsét tartalmaz, ami leülepszik a tányér aljára, nem tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A lé hígan folyó, jellegzetes. A borsó, galuska kellően átfőtt, a sárgarépa, hagyma túlfőtt.

Illat:

Fagyasztott sárgarépa illata dominál, a borsó illata kevésbé érezhető. Kevésbé harmonikus.

Íz:

Ízében a fagyasztott sárgarépa íze dominál, kevésbé harmonikus, finom. Kissé zsíros érzetű

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakottburgonya lecsókolbásszal ( 382,35 g /adag)

Külső megjelenés:

Arányos mennyiségű pirospaprikától színezett zsiradékon sárgás drapp burgonya szeletek, darabos tejföl, tojás és lecsókolbász szeletek láthatók arányos mennyiségben.

Állomány:

Az összetevők kellően átfőttek, néhány ínas részt tartalmaz a kolbász. Kellően összesült.

Illat:

Kellemes, savanykás, fűszeres.

Íz:

Finom, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka (47,79 g / adag)

Külső megjelenés:

1 db jellegzetes, olivazöld színű, kb. 9x3 cm-es méretű, ép, egészséges uborka.

Állomány:

Roppanós, lédús, belsejében üreg látható.

Illat:

Ecetes, kapros illatú.

Íz:

Ecetes, édeskés, kapros, finom ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsóleves

  • zöldborsó, mirelit
  • liszt, BL 55
  • napraforgó étolaj
  • vöröshagyma
  • petrezselyemzöldje
  • bors, őrölt, fekete
  • só, jódozott
  • sárgarépa, friss
  • petrezselyemgyökér, friss
  • karaláb, friss
  • zellergumó, friss
  • kelkáposzta, friss
  • tojás

Rakott burgonya

  • burgonya
  • lecsókolbász
  • tejföl, 12%-os
  • tojás
  • napraforgó étolaj
  • só, jódozott
  • fűszerpaprika, édes
  • bors, fekete, őrölt

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >