null Jász-Nagykun-Szolnok megye- 90. számú vizsgálat - KISVIDRA 2005 KFT. Közétkeztető Főzőkonyha - Tiszajenő

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 90. számú vizsgálat - KISVIDRA 2005 KFT. Közétkeztető Főzőkonyha - Tiszajenő

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 90. számú vizsgálat - KISVIDRA 2005 KFT. Közétkeztető Főzőkonyha - Tiszajenő

90. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
KISVIDRA 2005 KFT. Közétkeztető Főzőkonyha
(5094 Tiszajenő, Köztársaság utca 4.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,1 pont

 

 

Menü: Csontleves, Borsos marhatokány pirított tészta körettel és csemegeuborkával(édesítőszeres)


 

Mintavétel ideje: 2020. február 24.

Mintavételi alap : 300 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KISVIDRA 2005 KFT.
(5091 Tószeg, Mátyás király u. 14.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (435,4 g/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, világossárga színű alaplé, mely felületén arányos mennyiségű zsiradékcsepp látható. Bőséges mennyiségű, törtfehér színű eperszalag tészta látható a lében, pár szál összetapadt. Zöldséget és fűszereket nem tartalmaz.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a tészta kellően átfőtt, de pár szál összetapadt

Illat:

Jellegzetes, csontlevesre jellemző, de kevésbé intenzív.

Íz:

Jellegzetes, de kissé gyenge ízű. A kelleténél sósabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsos marhatokány pirított tészta körettel (160,6 g + 248,3 g/adag)

Külső megjelenés:

Tészta: Nem egyenletesen pirított, sötét és világosabb barna színű gyűrű tészta, mely pirosparikától narancsos pirosra színezett. A tészta 1-2 cm nagyságú, mely között több tört tészta is volt. Apró fűszerszemcsékkel tarkított.

Tokány: Barnás narancsos, fényes, sűrű szaftban különböző méretű, jellemzően inas és hártyás húsdarabok láthatók. A hús nem tetszetős megjelenésű. A szafton arányos mennyiségű zsiradék és sötét fűszerszemcsék láthatók.

A sűrítőanyag kisebb-nagyobb csomókban összeállt, mely világos színű.

Állomány:

Tészta: Nem egyenletesen pirított, kellően átfőtt, puha. Tokány: A szaftban a sűrítőanyag kissé csomós. A hús kellően puha, inas, rágási maradékot ad.

Illat:

Tészta: Jellegzetes, pirított tészta illatú. Tokány: Pirított hagyma illata dominál, enyhén marhahús illatú, kevésbé harmonikus.

Íz:

Tészta: Jellegzetes, a pirított íz jól érezhető. Tokány: Paprikás jellegű, a sűrítő anyag kissé tompítja a fűszerek ízét. Összhatásában: Kevésbé harmonikus, túl hagymás ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka édesítőszerrel (27,6 g/adag)

Külső megjelenés:

9-12 cm nagyságú felezett uborka darabok, jól tisztított. Eltérő, sárgászöld és zöld, metszéslapja halványzöld színű.

Állomány:

Rugalmatlan állományú, kissé puha.

Illat:

Ecet illata dominál, kissé túl ecetes.

Íz:

Kevésbé harmonikus, a só használata nem megfelelő, túl édesített.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 

Csontleves

  • só, jódozott
  • bors, őrölt, fekete
  • ételízesítő
  • sárgarépa
  • tészta, cérnametélt
  • petrezselyemzöld
  • sertéscsont
  • petrezselyemgyökér, mirelit
  • karalábé
  • zellergumó

Borsos marhatokány

  • marhahús, comb
  • só, jódozott
  • étolaj, napraforgó
  • vöröshagyma
  • bors, őrölt, fekete
  • zsemlemorzsa

Pirított tésztaköret

  • száraztészta
  • só, jódozott
  • étolaj, napraforgó
  • vöröshagyma

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >