null Jász-Nagykun-Szolnok megye- 89. számú vizsgálat - Tószeg konyha - Tószeg

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 89. számú vizsgálat - Tószeg konyha - Tószeg

Jász-Nagykun-Szolnok megye- 89. számú vizsgálat - Tószeg konyha - Tószeg

89. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Tószeg Konyha
(5091 Tószeg, Hősök tere 4.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,1 pont

 

 

Menü: Zöldbableves, Hentestokány párolt rizzsel, Banán


 

Mintavétel ideje: 2020. február 25.

Mintavételi alap : 116 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Tószeg Konyha
(5091 Tószeg, Hősök tere 4.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbableves (295,7g/adag)

Külső megjelenés:

Opálos lé, mely pirospaprikától narancsosra színezett, felületén nagyobb mennyiségű zsiradékcseppek láthatók.A lében darabolt, kissé szétesett zöldbab, hullámos sárgarépa hasábok, paprika darabok, karalábé hasáb, karfiol darabok láthatók. Az egyik adag ételben a sárgarépa nem volt rendesen megtisztítva. Csontfehér színű eperszalag tészta és sötét fűszerszemcsék is találhatók a lében.

Állomány:

A lé hígan folyó, csomómentes. A zöldbab kellően átfőtt, míg a tészta és a zöldségek kissé túlfőttek.

Illat:

Fűszeres, savanykás, túlzottan fokhagymás.

Íz:

Jellegzetes, fűszeres, fokhagymás, a kelleténél savanykásabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hentestokány párolt rizzsel (166,6 g + 248,3 g/adag)

Külső megjelenés:

A köret törtfehér színű, zöld fűszerszemcsékkel tarkított, hosszúkás rizsszemek. A tokányban narancsos barna színű opálos szaftban különbözőméretű kockára vágott húsdarabok, csíkozott, eltéső méretű uborka darabok, kockára vágott füstölt szalonna és tarja darabok láthatók. A szaft arányos mennyiségű zsiradékot és fekete fűszerszemcséket tartalmaz.

Állomány:

A rizs nagyméretű csomókat tartalmaz, mely villával könnyen szétnyomható. Kissé zsíros hatású, jól átfőtt. A tokány szaft hígan folyó, csomómentes. A szalonna, hús, tarja puha, jól átfőtt, az uborka puha. 

Illat:

A rizs jellegzetes, tiszta, főtt illatú. A tokány intenzív, fűszeres, füstölt szalonna illatú.

Íz:

A rizs jellegzetes, főtt ízű, kissé olajos. A tokány jellegzetes, fűszeres, harmonikus, uborka kissé savanykás ízű. Összhatásában finom, kellően fűszerezett, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banán (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Ép, egészséges, sárga színű, megfelelően érett, tiszta felületű gyümölcs. Néhány apró barna pöttyöt tartalmaz a banán felülete.

Állomány:

Megfelelően érett, puha.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, édes illatú.

Íz:

Jellegzetes, édeskés ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • ételízesítő
  • levespor
  • őrölt paprika
  • őrölt bors
  • csemegeuborka
  • natúrlecsó
  • sűrített paradicsom
  • tojás
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • zöldbab, mirelit
  • sertéshús
  • föstöltszalonna
  • füstölttarja
  • tejföl
  • sárgarépa
  • zöldség
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • karalábé
  • zeller
  • TV paprika

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >