Jász-Nagykun-Szolnok megye - 88. számú vizsgálat - OZIRISZ Kft. Bajcsy Főzőkonyha - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 88. számú vizsgálat - OZIRISZ Kft. Bajcsy Főzőkonyha - Szolnok
88. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(5000 Szolnok, Bajcsy Zs. út 2)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,9 pont |
Menü: Scsí gulyás, lekváros derelye
Mintavétel ideje: 2019. december 05.
Mintavételi alap : 520 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Ozirisz Vendéglátó Kft.
5000 Szolnok, Nagysándor József utca 36.
Részletes érzékszervi minősítés:
Scsí gulyás (254,7 g/adag)
Külső megjelenés: |
Sűrű, opálos lé, mely pirospaprikától barnás-narancsos színű, felületén kellő mennyiségű zsiradékcseppel. Bőséges mennyiségű zöldség és hús kockák láthatók a lében. |
Állomány: |
A lé csomómentes, homogén, kissé sűrű. A zöldségek és a hús puhák, kellően átfőttek. |
Illat: |
Kellemes, a fokhagyma illata dominál. A füstölt illat nem érezhető. |
Íz: |
Jellegzetes, kellemes, harmonikus, fűszeres. Az összetevőkre jellemző ízű.
|
Lekváros derelye (137,6 g /adag)
Külső megjelenés: |
Rombusz alakú, ép, 4db tésztakészítmény. A tészta csontfehér színű, felületén kelleténél kissé halványabb drapp színű pirított zsemlemorzsa szemcsék és kevés porcukor látható. A töltelék vöröses-barna színű, sűrűn folyó, fényes. |
Állomány: |
A tészta átfőtt, kissé tapadós. A töltelék sima, csomómentes, homogén. |
Illat: |
Jellegzetes, a zsemlemorzsa illata kevésbé intenzív. |
Íz: |
A tészta jellegzetes, a töltelék kissé savanykás. A zsemlemorzsa ízén kevésbé érezhető a pirított íz. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Scsí gulyás
- füstölt szalonna
- sertés comb
- csirkemell filé
- tejföl
- petrezselyemgyökér
- sárgarépa
- burgonya
- petrezselyemzöld
- fejeskáposzta
- vöröshagyma
- fokhagyma
- liszt
- étolaj
- jódozott só
- natur lecsó
- csemegeuborka
- fűszerpaprika
- fekete bors
- babérlevél
- gulyásleves alappor
- pirosarany