null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 88. számú vizsgálat - OZIRISZ Kft. Bajcsy Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 88. számú vizsgálat - OZIRISZ Kft. Bajcsy Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 88. számú vizsgálat - OZIRISZ Kft. Bajcsy Főzőkonyha - Szolnok

88. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
OZIRISZ Kft. Bajcsy Főzőkonyha(5000 Szolnok, Bajcsy Zs. út 2)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,9 pont

 

 

Menü: Scsí gulyás, lekváros derelye

 

Mintavétel ideje: 2019. december 05.

Mintavételi alap : 520 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat

A főzőkonyha  üzemeltetőjének neve, címe :

Ozirisz Vendéglátó Kft.
5000 Szolnok, Nagysándor József utca 36.

Részletes érzékszervi minősítés:

Scsí gulyás (254,7 g/adag)

Külső megjelenés:

Sűrű, opálos lé, mely pirospaprikától barnás-narancsos színű, felületén kellő mennyiségű zsiradékcseppel. Bőséges mennyiségű zöldség és hús kockák láthatók a lében.
Burgonya kockák, répa kockák, fehérrépa darabok, zöldfűszer darabkák, uborka csíkok és káposzta szeletek találhatók a levesben. A zöldségek jellemző színűek, a húsdarabok drappos színűek. A burgonya kissé nagyobb kockára van darabolva.

Állomány:

A lé csomómentes, homogén, kissé sűrű. A zöldségek és a hús puhák, kellően átfőttek.

Illat:

Kellemes, a fokhagyma illata dominál. A füstölt illat nem érezhető.

Íz:

Jellegzetes, kellemes, harmonikus, fűszeres. Az összetevőkre jellemző ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lekváros derelye (137,6 g /adag)

Külső megjelenés:

Rombusz alakú, ép, 4db tésztakészítmény. A tészta csontfehér színű, felületén kelleténél kissé halványabb drapp színű pirított zsemlemorzsa szemcsék és kevés porcukor látható. A töltelék vöröses-barna színű, sűrűn folyó, fényes.

Állomány:

A tészta átfőtt, kissé tapadós. A töltelék sima, csomómentes, homogén.

Illat:

Jellegzetes, a zsemlemorzsa illata kevésbé intenzív.

Íz:

A tészta jellegzetes, a töltelék kissé savanykás. A zsemlemorzsa ízén kevésbé érezhető a pirított íz.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Scsí gulyás

  • füstölt szalonna
  • sertés comb
  • csirkemell filé
  • tejföl
  • petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • burgonya
  • petrezselyemzöld
  • fejeskáposzta
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • liszt
  • étolaj
  • jódozott só
  • natur lecsó
  • csemegeuborka
  • fűszerpaprika
  • fekete bors
  • babérlevél
  • gulyásleves alappor
  • pirosarany

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >