null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 85. számú vizsgálat - Tószegi Konyha - Tószeg

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 85. számú vizsgálat - Tószegi Konyha - Tószeg

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 85. számú vizsgálat - Tószegi Konyha - Tószeg

85. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Tószegi Konyha(5091. Tószeg, Hősök tere 4.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,2 pont

 

 

Menü: Zellerkrémleves, Sült csirkecomb parasztosan burgonyapürével, Hámozott, felezett őszibarack cukrozott lében

 

Mintavétel ideje: 2019. november 21.

Mintavételi alap : 256 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha  üzemeltetőjének neve, címe :
Tószegi Konyha
(5091. Tószeg, Hősök tere 4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zellerkrémeleves (256 g/adag)

Külső megjelenés:

Leves: Drappos sárga színű lé, mely apró csomókat tartalmaz, felületén arányos mennyiségű zsiradék látható. A lében zöld fűszerszemcséket, narancsszínű zöldségdarabkákat, fekete fűszerszemcséket láthatók.
Levesbetét: Eltérő méretű levesgyöngy, mely aranybarna színű, egyenletesen sült.

Állomány:

Leves: Hígan folyó, kicsapódott, pehelyszerű csapadék látható benne.
A levesgyöngy ropogós.

Illat:

Leves: Jellegzetes, zeller illatú, kellemes.
Levesgyöngy: Jellegzetes, olajos, sült illatú.

Íz:

Leves: Jellegzetes, de kissé gyenge ízű, kevésbé intenzív.
Levesgyöngy: Kissé olajos, sült tészta ízű. Összhatásában kevésbé intenzív, kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecomb parasztosan burgonyapürével (140,6g + 214,7g /adag)

Külső megjelenés:

Hús: Egy egész csirkecomb, bőrös, felülete aranybarnára sült, fényes felületű. Felületén apró feketés fűszerszemcséket, néhány vöröshagyma
darabot és apró sült szalonna darabok láthatók.

Burgonyapüré: Vajsárga színű, nem egyenletesen pürésített, kisebb burgonya darabokat tartalmaz.

Állomány:

Hús: Jól átsült, puha.
Burgonyapüré: Sűrű, pépes, nem homogén.

Illat:

Hús: Hagymás, füstölt illatú, jellegzetes sült hús illatú.
Burgonyapüré: Kellemes, maragarin illata dominál.

Íz:

Hús: Jellegzetes, fűszeres, füstölt szalonnás ízű. Kellemes sült hús izű.
Burgonyapüré: Jellegzetes, harmonikus, maragarinos ízű. Összhatásáben kellemes, finom, jóízű.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

Hámozott, felezett őszibarack cukrozott lében (152,2 g /adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes, élénksárga színű, felezett, jól tisztított őszibarack.

Állomány:

Megfelelő állagú, rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, intenzív, édeskés, aromás.

Íz:

Jellegzetes, kellemesen édeskés-savanykás, intenzív barack ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zellerkrémleves

  • zellerleves
  • só, jódozott
  • búzaliszt
  • petrezselyem, friss
  • feketebors, őrölt
  • zellergumó
  • tejföl, 12%-os
  • ételízesítő
  • levesgyöngy

Sült csirkecomb parasztosan

  • vöröshagyma
  • só, jódozott
  • füstölt szalonna
  • étolaj
  • csirkecomb
  • feketebors, őrölt

Burgonyapüré

  • margarin
  • burgonya
  • só, jódozott
  • tej, 1,5%-os

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >