null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 84. számú vizsgálat - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Kőrösi Konyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 84. számú vizsgálat - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Kőrösi Konyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 84. számú vizsgálat - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Kőrösi Konyha - Szolnok

84. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Kőrösi Konyha(5000 Szolnok Nagy Imre körút 20.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,1 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Mexikói húsfalatok tésztakörettel

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 26.

Mintavételi alap : 488 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat

A főzőkonyha  üzemeltetőjének neve, címe :
Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány
(5000 Szolnok Tiszaliget Pf. 178.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (342,2 g/adag)

Külső megjelenés:

Rózsaszínes, opálos lében apró kockára vágott alma darabkák, aprószemű magozott meggy és néhány nagyobb almadarab látható. A meggy bordóslila színű, az almakockák az alaplétől halvány rózsaszínesre színeződtek.
Apró fehér sűrítőanyag és néhány fűszerszemcse található benne. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány:

Az alaplé jellegzetes, sűrűn folyó, a gyümölcsök átfőttek, kellően puhák. A sűrítés nem teljesen homogén.

Illat:

Harmonikus, kellemes, édeskés, szegfűszeges, fűszeres illatú.

Íz:

Édeskés-savanykás, gyümölcsös, kellemes, szegfűszeges. A
meggy és az alma íze jellegzetes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mexikói húsfalatok tésztakörettel (252,5g+260,7 g /adag)

Külső megjelenés:

Tészta: Törtfehér színű, belül üreges, nem törmelékes, közel azonos méretű, copfocska alakú, zsiradéktól fényes felületű főtt tészta. Hús: Sűrű, opálos szószban szabálytalan alakú és méretű drappos barna színű, inas, zsíros részt tartalmazó hús látható. Nagyobb mennyiségű zsiradék van a
szafton, melyben zavaros húsfoszlányok is láthatók. Jellegzetes színű, kockára vágott sárgarépa kockák, zöldborsó szemek és kukorica szemek található a szaftban. Sötét fűszerszemcsékkel tarkított.

Állomány:

Tészta: Egyenletesen átfőtt, rugalmas.
Hús: Enyhén rágós, száraz, de sok zsírszöveti rész van rajta. A szaft megfelelő sűrűségű, de zavaros. A zöldségek enyhén túlfőttek.

Illat:

Tészta: Jellegzetes, főtt tészta illatú.
Hús: Zsíros, zöldborsó és az őrölt bors dominál.

Íz:

Tészta: Tiszta, jellegzetes ízű.
Hús: Zsíros érzetű, nem harmonikus.
Összhatásában nem harmonikus, túl zsíros érzetű, borsos ízű.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gyümölcsleves

  • meggy, mirelit
  • szilva, felezett, mirelit
  • almakocka, mirelit
  • tejföl, fézsíros, 12%-os
  • finomliszt
  • kristálycukor
  • citrom
  • fahéj, őrölt
  • szegfűszeg
  • tej, 1,5%-os

Mexikói húsfalatok

  • zöldborsó, mirelit
  • sárgarépa, friss
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • kukorica, mirelit
  • lecsó konzerv
  • petrezselyem zöldje
  • sertéscomb
  • napraforgó étolaj
  • só, jódozott
  • feketebors, őrölt
  • fűzserpaprika

Tésztaköret

  • tészta
  • napraforgó étolaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >