null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 79. számú vizsgálat - Pálfy Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 79. számú vizsgálat - Pálfy Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 79. számú vizsgálat - Pálfy Tálalókonyha - Szolnok

79. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
 Pálfy Tálalókonyha (Szolnok, Tiszapart sétány 2-3.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,0 pont

 

 

Menü: Pirított-tészta leves, fejtettbabfőzelék sertéspörkölttel és rozsos kenyérrel, áfonyás müzlisszelet

 

Mintavétel ideje: 2019. május 29.

Mintavételi alap : 180 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat

A főzőkonyha  neve, címe :
Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Tiszapart sétány 4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pirított-tészta leves (404 g/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos lében, melynek felülete pirospaprikától pirosra színezett, arányos mennyiségű zsiradék látható. A lében hullámosra vágott sárgarépa és fehérrépa hasábok, burgonya kocka látható. A burgonya kockák eltérő nagyságúak.
A tészta különböző mértékben pirított, több töredezett darabot tartalmaz. Néhány apróra vágott füstölt szalonna kocka is látható a levesben. Az összetevők jellegzetes színűek.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű. A sárgarépa túlságosan puha, a többi zöldség és a tészta kellően átfőtt.

Illat:

Pirított tésztára jellemző, enyhén füstölt és zöldséges illatú.

Íz:

Összetevőkre jellemző, pirított tészta íz érezhető. Kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fejtettbabfőzelék sertéspörkölttel (451 g /adag)

Külső megjelenés:

Főzelék: drapp színű szószban világosbarna babszemek láthatók, melyek között törött babszem is van. A szósz felületén színtelen zsiradékcseppek láthatóak. A sűrítőanyag csomómentes, jellegzetes sűrűségű. Pörkölt: Opálos szaftban közel azonos méretű húskockák, némelyiken zsírszövet is látható, mely miatt nem tetszetős. Felületén pirospaprikától
pirosra szinezett, nagy mennyiségű zsiradék látható. A hús drappos rózsaszín.

 

Állomány:

Főzelék: a szósz sűrűn folyó,csomómentes, a bab puhára főtt.
Pörkölt: A szaft hígan folyó, a hús átfőtt. Túl sok zsiradékot tartalmaz.

Illat:

Főzelék: Enyhén ecetes, jellegzetes, de kevésbé intenzív illatú. Pörkölt: A lecsó és a főtt hús dominál, kevésbé harmonikus.

Íz:

Főzelék: Kissé jellegtelen, a bab íze alig érezhető. Pörkölt: Borsos, lecsós jellegű, kevésbé harmonikus. Összhatásában kevésbé harmonikus, a zsíros pörkölt íze elnyomja az alig érezhető bab ízét.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Rozsos kenyér (62 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy szelet formában sült kenyér.A héj sötétebb barna, matt felületű. A bélzet drapp színű, egyenletesen elkeverve korpaszemcsék láthatók benne.

 

Állomány:

Rugalmas, csomómentes, egyenletesen lazított.

Illat:

Kellemes, harmonikus, gabonás.

Íz:

Kellemes, kellően sós, aromás. Finom, friss érzetű.

 

 

 

 

 

 

 


 

Áfonyás müzlisszelet (25 g /adag)

Külső megjelenés:

Szabályos hasáb alakú, fóliába csomagolt termék. Talpán vajszínű bevonat látható. Felülete fényes. A termék halvány lilás-rózsaszínes színű.

 

Állomány:

Ropogós, könnyen rágható, kissé ragadós.

Illat:

Gyümölcsös, de gyenge. Az áfonya illat nem felismerhető.

Íz:

Édes és a savanykás íz dominál, az áfonya kevésbé érződik. A bevonat édes, joghurtos ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Pirított tésztaleves

  • száraztészta
  • füstöltszalonna
  • étolaj
  • leveszöldség, mirelit
  • őrölt feketebors
  • burgonya
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő, sómentes
  • pirosarany
  • gulyáskrém
  • vöröshagyma, mirelit
  • lecsó

Fejtettbab főzelék

  • liszt
  • fejtett bab, mirelit
  • kristálycukor
  • ételecet
  • tejföl
  • babérlevél

Sertéspörkölt

  • comb, sertés
  • fokhagyma
  • feketebors, őrölt
  • olaj
  • pirosarany
  • gulyáskrém
  • vöröshagyma, mirelit
  • lecsó
  • pritamin paprika, mirelit

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >