Jász-Nagykun-Szolnok megye - 79. számú vizsgálat - Pálfy Tálalókonyha - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 79. számú vizsgálat - Pálfy Tálalókonyha - Szolnok
79. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
(Szolnok, Tiszapart sétány 2-3.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,0 pont |
Menü: Pirított-tészta leves, fejtettbabfőzelék sertéspörkölttel és rozsos kenyérrel, áfonyás müzlisszelet
Mintavétel ideje: 2019. május 29.
Mintavételi alap : 180 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat
A főzőkonyha neve, címe :
Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Tiszapart sétány 4.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Pirított-tészta leves (404 g/adag)
Külső megjelenés: |
Enyhén opálos lében, melynek felülete pirospaprikától pirosra színezett, arányos mennyiségű zsiradék látható. A lében hullámosra vágott sárgarépa és fehérrépa hasábok, burgonya kocka látható. A burgonya kockák eltérő nagyságúak. |
Állomány: |
Az alaplé megfelelő sűrűségű. A sárgarépa túlságosan puha, a többi zöldség és a tészta kellően átfőtt. |
Illat: |
Pirított tésztára jellemző, enyhén füstölt és zöldséges illatú. |
Íz: |
Összetevőkre jellemző, pirított tészta íz érezhető. Kevésbé harmonikus.
|
Fejtettbabfőzelék sertéspörkölttel (451 g /adag)
Külső megjelenés: |
Főzelék: drapp színű szószban világosbarna babszemek láthatók, melyek között törött babszem is van. A szósz felületén színtelen zsiradékcseppek láthatóak. A sűrítőanyag csomómentes, jellegzetes sűrűségű. Pörkölt: Opálos szaftban közel azonos méretű húskockák, némelyiken zsírszövet is látható, mely miatt nem tetszetős. Felületén pirospaprikától
|
Állomány: |
Főzelék: a szósz sűrűn folyó,csomómentes, a bab puhára főtt. |
Illat: |
Főzelék: Enyhén ecetes, jellegzetes, de kevésbé intenzív illatú. Pörkölt: A lecsó és a főtt hús dominál, kevésbé harmonikus. |
Íz: |
Főzelék: Kissé jellegtelen, a bab íze alig érezhető. Pörkölt: Borsos, lecsós jellegű, kevésbé harmonikus. Összhatásában kevésbé harmonikus, a zsíros pörkölt íze elnyomja az alig érezhető bab ízét. |
Rozsos kenyér (62 g /adag)
Külső megjelenés: |
Egy szelet formában sült kenyér.A héj sötétebb barna, matt felületű. A bélzet drapp színű, egyenletesen elkeverve korpaszemcsék láthatók benne.
|
Állomány: |
Rugalmas, csomómentes, egyenletesen lazított. |
Illat: |
Kellemes, harmonikus, gabonás. |
Íz: |
Kellemes, kellően sós, aromás. Finom, friss érzetű. |
Áfonyás müzlisszelet (25 g /adag)
Külső megjelenés: |
Szabályos hasáb alakú, fóliába csomagolt termék. Talpán vajszínű bevonat látható. Felülete fényes. A termék halvány lilás-rózsaszínes színű.
|
Állomány: |
Ropogós, könnyen rágható, kissé ragadós. |
Illat: |
Gyümölcsös, de gyenge. Az áfonya illat nem felismerhető. |
Íz: |
Édes és a savanykás íz dominál, az áfonya kevésbé érződik. A bevonat édes, joghurtos ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Pirított tésztaleves
- száraztészta
- füstöltszalonna
- étolaj
- leveszöldség, mirelit
- őrölt feketebors
- só
- burgonya
- fűszerpaprika
- ételízesítő, sómentes
- pirosarany
- gulyáskrém
- vöröshagyma, mirelit
- lecsó
Fejtettbab főzelék
- só
- liszt
- fejtett bab, mirelit
- kristálycukor
- ételecet
- tejföl
- babérlevél
Sertéspörkölt
- comb, sertés
- fokhagyma
- feketebors, őrölt
- olaj
- pirosarany
- gulyáskrém
- vöröshagyma, mirelit
- lecsó
- pritamin paprika, mirelit