null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 77. számú vizsgálata - SI-CO KFT. Varga Katalin Gimnázium, Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 77. számú vizsgálata - SI-CO KFT. Varga Katalin Gimnázium, Főzőkonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 77. számú vizsgálata - SI-CO KFT. Varga Katalin Gimnázium, Főzőkonyha - Szolnok

77. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

SI-CO KFT. Varga Katalin Gimnázium, Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Szabadság tér 6.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,5 pont

 

 

Menü: Grízgaluska leves, Zöldbabfőzelék, Vagdalt

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. november 27.

Mintavételi alap : 272 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
SI-CO Kereskedelmi és Szervező Korlátolt Felelősségü Társaság
(5000 Szolnok, Mária utca 30.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Grízgaluska leves (3-4 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé világossárga, tiszta. Zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem), levesbetétet, zöldfűszereket tartalmaz.
A zöldségek színe fajtájukra jellemző, arányuk, aprítottságuk megfelelő. A galuska törtfehér színű, közel azonos méretű, formájú. Alapléhez viszonyított aránya megfelelő.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek és a galuska egyenletesen
átfőttek, rágási maradékot nem adnak.
Illat: Jellegzetes, harmonikus. Tiszta, idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, az összbenyomás harmonikus. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldbabfőzelék, Vagdalt (3-4 dl + 6-7 dkg/adag)

Külső megjelenés: Zöldbabfőzelék: Törtfehér színű, jellegzetes sűrűségű, a zöldbab egyenletes méretű. Vagdalt: pogácsa formájú, darált húsból készült. Külseje kissé sötétebb, belseje világosabb barna színű, átsült. A fűszerek eloszlása egyenletes.
Állomány: Zöldbabfőzelék: jellemző sűrűségű, csomómentes, homogén, a
zöldség átfőtt. Vagdalt: megfelelően átsült, rágáskor rugalmas.
A fűszereloszlás egyenletes, húszsíradék arány megfelelő.
Illat: Zöldbabfőzelék: megnevezésre jellemzően savanykás, az ecet illata dominál. Idegen szagtól mentes. Vagdalt: kellemsen fűszeres, harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Zöldbabfőzelék: kissé savanykás, a zöldbab friss ízű. Idegen
íztől mentes.Vagdalt: megfelelően fűszerezett, telt, aromás. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Grízgaluska leves
Húsleves alap 
Csirke farhát 8 kg
Leveszöldség 5 kg
Zeller 2 kg
Kelkáposzta 2 kg
Hagyma 1 kg
Fokhagyma 0,2 kg
Só 0,2 kg
Gríz 1,2 kg
Zsiradék 0,6 kg
Tojás 8 db
 

Zöldbabfőzelék
Zöldbab 16 kg
Só 0,3 kg
Vöröshagyma 3 kg
Zsiradék 0,8 kg
Liszt 1,2 kg
Petrezselyem 3 kg
Tejföl 3 l
Cukor 0,4 kg
Tej 2 l

Vagdalt
Sertéshús 7 kg
Zsiradék 0,6 kg
Vöröshagyma 0,4 kg
Őrölt kömény 0,02 kg
Őrölt bors 0,003 kg
Őrölt paprika 0,01 kg
Zsömle 20 db
Tojás 10 db
Morzsa 0,6 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >