Jász-Nagykun-Szolnok megye - 77. számú vizsgálata - SI-CO KFT. Varga Katalin Gimnázium, Főzőkonyha - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 77. számú vizsgálata - SI-CO KFT. Varga Katalin Gimnázium, Főzőkonyha - Szolnok
77. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
SI-CO KFT. Varga Katalin Gimnázium, Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Szabadság tér 6.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,5 pont |
Menü: Grízgaluska leves, Zöldbabfőzelék, Vagdalt
Mintavétel ideje: 2018. november 27.
Mintavételi alap : 272 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 év
A főzőkonyha üzemeltetője:
SI-CO Kereskedelmi és Szervező Korlátolt Felelősségü Társaság
(5000 Szolnok, Mária utca 30.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Grízgaluska leves (3-4 dl/adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé világossárga, tiszta. Zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem), levesbetétet, zöldfűszereket tartalmaz. A zöldségek színe fajtájukra jellemző, arányuk, aprítottságuk megfelelő. A galuska törtfehér színű, közel azonos méretű, formájú. Alapléhez viszonyított aránya megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zöldségek és a galuska egyenletesen átfőttek, rágási maradékot nem adnak. |
Illat: | Jellegzetes, harmonikus. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: | Jellegzetes, az összbenyomás harmonikus. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Tiszta, idegen íztől mentes. |
Zöldbabfőzelék, Vagdalt (3-4 dl + 6-7 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Zöldbabfőzelék: Törtfehér színű, jellegzetes sűrűségű, a zöldbab egyenletes méretű. Vagdalt: pogácsa formájú, darált húsból készült. Külseje kissé sötétebb, belseje világosabb barna színű, átsült. A fűszerek eloszlása egyenletes. |
Állomány: | Zöldbabfőzelék: jellemző sűrűségű, csomómentes, homogén, a zöldség átfőtt. Vagdalt: megfelelően átsült, rágáskor rugalmas. A fűszereloszlás egyenletes, húszsíradék arány megfelelő. |
Illat: | Zöldbabfőzelék: megnevezésre jellemzően savanykás, az ecet illata dominál. Idegen szagtól mentes. Vagdalt: kellemsen fűszeres, harmonikus. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Zöldbabfőzelék: kissé savanykás, a zöldbab friss ízű. Idegen íztől mentes.Vagdalt: megfelelően fűszerezett, telt, aromás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Grízgaluska leves
Húsleves alap
Csirke farhát 8 kg
Leveszöldség 5 kg
Zeller 2 kg
Kelkáposzta 2 kg
Hagyma 1 kg
Fokhagyma 0,2 kg
Só 0,2 kg
Gríz 1,2 kg
Zsiradék 0,6 kg
Tojás 8 db
Zöldbabfőzelék
Zöldbab 16 kg
Só 0,3 kg
Vöröshagyma 3 kg
Zsiradék 0,8 kg
Liszt 1,2 kg
Petrezselyem 3 kg
Tejföl 3 l
Cukor 0,4 kg
Tej 2 l
Vagdalt
Sertéshús 7 kg
Zsiradék 0,6 kg
Vöröshagyma 0,4 kg
Őrölt kömény 0,02 kg
Őrölt bors 0,003 kg
Őrölt paprika 0,01 kg
Zsömle 20 db
Tojás 10 db
Morzsa 0,6 kg