null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 76. számú vizsgálat - Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Konviktusa Főzőkonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 76. számú vizsgálat - Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Konviktusa Főzőkonyha

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 76. számú vizsgálat - Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Konviktusa Főzőkonyha

76. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Konviktusa Főzőkonyha
(6400 Kiskunhalas, Ady E. u. 6.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,2 pont

 

 

Menü: Karalábéleves, Tavaszi pulykavagdalt, franciasaláta, Cornmaster müzlis szelet (déligyümölcs)

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. október 2.

Mintavételi alap : 87 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Konviktusa
(6400 Kiskunhalas, Köztársaság u. 9.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Karalábéleves (2,5-3,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Világos narancsos opálos lében, melynek felületén arányos mennyiségű paprikától pirosasra színezett zsiradékcsepp látható, fehéres színű karalábékockák, sárgarépa darabok, néhány fehérrépa darab, hagyma darabkák vannak.
Zöldfűszerrel tarkított.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldség, darabkák kissé túlfőttek.
Illat: Kellemes, zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kellemes, harmonikus,
zöldséges ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tavaszi pulykavagdalt, francia saláta (6-8 + 15-20 dkg/adag)

Külső megjelenés: 1 db kb. 1,5 cm vastag
vagdalszelet, benne durvára aprított
sárgarépadarabkák, sárga és piros
paprika csíkok, barnás gombadarabok
láthatóak. A hús barnás piros színű.
A franciasalátában kevés mennyiségű
csontszínű mártásban sárgarépa kockák,
kukorica szemek és zöldborsó szemek
vannak.
Állomány: A vagdalt jól átsült, a
zöldségek kissé túlfőttek. A salátában a
zöldségek kellően puhák, a mártás sűrű.
Illat: A vagdaltban a paprika illata
dominál. A saláta jellegzetes, ecetes,
majonézes, zöldséges. Idegen szagtól
mentes.
Íz: A vagdalt jellegzetes, de a
paprika íze dominál. A saláta jellegzetes,
a zöldségek íze dominál. Összhatásában
kellemes, de kevésbé fűszerezett. Idegen
íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cornmaster müzliszelet, "déligyümölcs" (1 szelet/adag)

Külső megjelenés 1 db 10x3x1 cm szelet.
Felületén aranysárga, kerek pufassztott
gabonafélék, barnás napraforgó magok,
narancshéj darabkák láthatók, kis
mennyiségű kókuszreszelékkel tarkítva.
Állomány Felülete jellegének megfelelően enyhén ragadós. Könnyen
rágható, de kissé szívósak a
gabonaszemek.
Illat Kókuszos, narancsos illatú.
Idegen szagtól mentes.
Íz Édeskés, a kókusz, és a
narancshéj íze dominál. Kissé
túlaromásított, kevésbé harmonikus.
Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 87 adagra:

Karalábéleves
Cukor 0,14 kg
Ételízesítő 0,06 kg
Fejes káposzta 0,26 kg
Fokhagyma 0,01 kg
Húsleves zöldség 0,61 kg
Karalábé 4,7 kg
Liszt 0,26 kg
Napraforgó olaj 0,26 l
Petrezselyem zöld 0,04 kg
Petrezselyem gyökér 1,04 kg
Sárgarépa 1,57 kg
Só 0,09 kg
Tyúkhúsleves 0,05 l

 

Tavaszi pulykavagdalt
Bors 0,01 kg
Dujardin paprikacsík 1,74 kg
Fokhagyma 0,03 kg
Gomba 1,74 kg
Kenyér 0,7 kg
Napraforgó olaj 1,04 l
Pirospaprika 0,07 kg
Pulyka felsőcomb filé 9,57 kg
Sárgarépa 1,74 kg
Só 0,09 kg
Tojás 5 db
Zsemlemorzsa 0,26 kg

 

Franciasaláta
Citromlé 0,09 l
Cukor 0,44 kg
Majonéz 3,48 kg
Mexikói köret 20,01 kg
Mustár 0,1 kg
Só 0,03 kg
Tejföl 3,48 kg


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >