null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 14. vizsgálat - Szolnok - Széchenyi István Gimnázium

14. vizsgálat - Szolnok - Széchenyi István Gimnázium

14. vizsgálat - Szolnok - Széchenyi István Gimnázium

14. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Széchenyi István Gimnázium (5000 Szolnok, Széchenyi krt. 16.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Pirított tésztaleves, zöldbabfőzelék, sajttal töltött pulykamell, Midi Farcikao Piskótaszelet

Mintavétel ideje: 2014. október 20.

Napi adag: 241 adag/ebéd

Főzőkonyha: Ízmester 2000 Kft. (Szolnok, Bán u. 9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pirított tésztaleves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Átlátszó, hígan folyó, paprikától narancs pirosra színezett zsírcseppekkel díszített lében burgonyakockák, kevés apróbb sárgarépakocka, kissé szétfőtt apró zöldségdarabkák, világosbarnára pirított kiskocka tészta, valamint néhány apró szalonnakocka található.

Állomány:

 

A burgonya jellegzetes, a tészta kellően átfőtt, rugalmas, a sárgarépa szétmálló.

Illat:

 

Pirított tésztára és enyhén szalonnára jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Jellegzetes, pirított tésztás, minden idegen íztől mentes.

 

Zöldbabfőzelék sajttal töltött pulykamell (0,5 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Krémszínű, sűrű levű, sárgahéjú zöldbabból főzött, kaporral, babérlevéllel ízesített főzelékben kb. 9x9 cm nagyságú, panírozott, töltött feltéttel. A panír aranybarnára sült, belseje rózsaszínes, a sajt halványsárga.

Állomány:

 

 

A zöldbab zsenge, puha, leve homogén, sűrűnfolyó, a húskészítmény tapintásra rugalmas, nem húsra jellemző állagú, szemcsés érzetű, a sajt olvadt, sűrűnfolyó.

Illat:

 

Zöldbabfőzelékre jellemző, enyhén savanykás, kapros, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

A főzelék jellegzetes, kellemesen fűszeres, savanykás. A paníros, töltött húskészítmény jellegtelen, húsra nem emlékeztető, belsejében a sajt jellegtelen.

 

Midi Farcikao piskótaszelet (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

 

Műanyag tasakba csomagolt, kb. 7,5x1,5 cm nagyságú, szabályos téglatest alakú, négy vékony lapból álló, barna, világossárga, barna rétegezésű, mogyorós krémmel összeillesztett sütemény szelet.

Állomány:

 

Piskótára jellemző, puha, szájban elomló, krémje sima.

Illat:

 

Piskótára jellemző, édeskés, kakaós, mogyorós, minden idegen szagtól menetes.

Íz:

 

Összetevőire jellemző, édeskés, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Pirított tésztaleves

zsír, füstölt szalonna, vöröshagyma, csemege paprika, burgonya, só, zellergumó, zöldség, sárgarépa, lecsó, kiskocka tészta, őrölt bors, ételízesítő

 

 

Zöldbabfőzelék

zöldbab, babérlevél, kristálycukor, étolaj, liszt, tej, tejföl, ételízesítő, szárított kapor, ecet, só

 

Midi Farcikao piskótaszelet

Midi Farcikao mártott piskótaszelet (forgalmazza. Ozirisz Kft.)


Friss hírek

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >