null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 101. számú vizsgálat - OZIRISZ Kft. Tálalókonyha Szegő Gábor Általános Iskola - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 101. számú vizsgálat - OZIRISZ Kft. Tálalókonyha Szegő Gábor Általános Iskola - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 101. számú vizsgálat - OZIRISZ Kft. Tálalókonyha Szegő Gábor Általános Iskola - Szolnok

101. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
OZIRISZ Kft. Tálalókonyha
Szegő Gábor Általános Iskola
(5000 Szolnok, Templom út 6.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,4 pont

 

 

Menü: Kertészleves, Gyöngybabfőzelék vagdalttal és teljeskiőrlésű kenyérrel

 

Mintavétel ideje: 2021. január 28.

Mintavételi alap : 302 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Ozirisz Vendéglátó Kft. Bajcsy Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Nagysándor József utca 36.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kertészleves (399,36 g /adag)

Külső megjelenés:

Világos sárga, enyhén opálos lében, eltérő nagyságú zöldségek: karfiol darabok, vöröshagymakockák, apró sárgarépa darabok, fehérrépa kockák, sárgahüvelyű zöldbab, fehérpaprika darabok,kelkáposzta foszlányok, és kagylótészta látható.
A lé tetején kis mennyiségű zsiradékcsepp látható. Összességében nem tetszetős.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek, és a tészta túlfőtt.

Illat:

Zöldséges illatú, kissé savanykás jellegű.

Íz:

Kissé jellegtelen, kevésbé harmonikus, kissé savanykás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyöngybabfőzelék vagdalttal (254,77+49,31 g/adag)

Külső megjelenés:

Főzelék: Drapp színű sűrű szószban, melyben apró fehér csomók láthatók, rózsaszínes- drappos babszemek vannak.
Vagdalt: 1 db, lapított, korong alakú, zsemlemorzsába forgatott, vöröses barnára sült feltét. Belül világosabb barnás színű, apró pirosas, és fekete fűszeszemcsékkel tarkított.

Állomány:

Főzelék: A sűrítőanyag mennyisége a kelleténél több, a bab belül puha, de a héja kissé kemény.
Vagdalt: Jól átsült, kívül kissé kérges, belül puha.

Illat:

Főzelék: Savanykás, hagymás-ecetes illatú.
Vagdalt: Fűszeres, kömény illata dominál.

Íz:

Főzelék: Savanykás, jellegzetes.
Vagdalt: Kevésbé húsos jellegű, a kenyér, és kömény érezhető dominánsan.
Összhatásában kevésbé jellegzetes, semleges ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű kenyér (34,94 g/adag)

Külső megjelenés:

1 db formában sült kenyérszelet. Héja aranybarnára sült, fényes, domború felületű. A bélzet átsült, drappszínű, benne egyenletes eloszlásban sötétebb korpaszemcsékkel.

Állomány:

A héj a vizsgálat időpontjában kissé szívós. A bélzet rugalmas, közel egyenletesen lazított, laza szerkezetű.

Illat:

Harmonikus, aromás.

Íz:

Kellemes, aromás,harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Kertészleves

  • bors, fekete, őrölt
  • ételízesítő só nélkül
  • étolaj
  • karalábé
  • karfiol, mirelit
  • búzaliszt
  • petrezselyemgyökér-kocka, mirelit
  • sárgarépa
  • só, jódozott
  • 4 tojásos tészta
  • vöröshagyma
  • zellerkocka, mirelit
  • zöldbab, mirelit
  • gomba, konzerv

Gyöngybabfőzelék

  • ecet
  • fehér gyöngybab
  • étolaj
  • fokhagymakrém
  • finomliszt
  • kristálycukor
  • só, jódozott
  • tejföl, 20%
  • vöröshagyma

Vagdalt

  • sertéscomb
  • étolaj
  • tojás
  • fokhagymakrém
  • csemegepaprika
  • só, jódozott
  • bors, őrölt, fekete
  • kenyér
  • petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >