null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 100. számú vizsgálat - Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda II.sz.óvodai tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 100. számú vizsgálat - Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda II.sz.óvodai tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 100. számú vizsgálat - Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda II.sz.óvodai tálalókonyha - Szolnok

100. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda II.sz.óvodai tálalókonyha
(5000 Szolnok, Templom út 8.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,9 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves, Zöldborsófőzelék főtt vagdalttal

 

Mintavétel ideje: 2021. január 28.

Mintavételi alap : 36 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Ignácz Gábor
(5000 Szonok, Fiumei u. 8.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (284,69 g /adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, pirosas-narancssárgás lében különböző méretű, és árnyalatú barnás pirított tészta, hullámosra formázott sárgarépakorongok, fehér paprika darabok, kb. 2x2 cm nagyságú burgonykockák, zöld fűszerlevél darabkák láthatók.
A leves tetején kevés pirosasra színeződött zsiradék található.

Állomány:

Az alaplé hígan a folyó, a zöldségek, és a tészta kellően főtt, puha.

Illat:

Kevésbé jellegzetes, a hagyma és a zsiradék illat dominál, a pirított tészta illata gyengébb.

Íz:

Jellegzetes, kissé sósabb, zöldséges íz dominál, a pirított tészta íze gyengébb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék főtt vagdalttal (254,77+49,31 g/adag)

Külső megjelenés:

Főzelék: Sárgás fehér szószban élénkzöld borsószemek, és zöld fűszerdarabkák láthatók. A zöldborsó mennyisége kissé kevés.
Vagdalt: 1 db, kb. 5 cm átmérőjű, gombóc alakú vagdalt. Kívül narancsos barnás színű, belül a durvára darált hús világosabb narancsos barnás, fekete fűszerszemcsékkel tarkított.

Állomány:

Főzelék: A szósz sűrű, csomómentes, a borsó puha, átfőtt. Vagdalt: Kellően átsült, puha, rágási maradékot nem ad.

Illat:

Főzelék: Enyhén édeskés illatú, a sűrítőanyag illata dominál.
Vagdalt: Fűszeres, fokhagymás, sült hús jellegű.

Íz:

Főzelék: Jellegzetes, édeskés, de a sűrítőanyag íze dominál.
Vagdalt: Kellően ízesített, fokhagymás, sült hús ízű.
Összhatásában: Kellemes, ízében a fasírt fűszeres íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Lebbencsleves

  • vöröshagyma
  • csemegepaprika
  • lecsó, natur
  • burgonya
  • petrezselyem zöldje
  • petrezselyemgyökér, mirelit
  • étolaj
  • lebbencstészta
  • sárgarépakorong, mirelit

Zöldborsófőzelék

  • zöldborsó
  • étolaj
  • finomliszt
  • kristálycukor
  • tej, 1,5%

Főtt vagdalt

  • sertéscomb
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • tojás
  • fokhagymakrém
  • csemegepaprika
  • bors, őrölt, fekete

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >