null Ismét terítékre kerültek a hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései

Ismét terítékre kerültek a hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései

2016. április 6, szerda

A vízivadak vonulásáról, a kullancsok terjesztette legfontosabb fertőzésekről, valamint a trófeaszállítás feltételeiről is szó volt tegnap a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán megrendezett konferencián. A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdéseit taglaló rendezvényt idén harmadszor rendezték meg, mintegy 200 fő részvételével.

A magyar vadállománnyal kapcsolatos információkról a terület legkiválóbb, nemzetközi szinten is ismert és elismert szakembereitől tájékozódhattak az érdeklődők. A vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdéseinek évente visszatérő átbeszélése az ágazat valamennyi szereplőjének közös érdeke. A szakterületen dolgozó kutatók, igazgatási szakemberek, vadászok, biológusok, állatorvosok személyes találkozására, az aktuális információk megbeszélésére és a problémák megvitatására teremtett ezúttal is lehetőséget az idén harmadszor megrendezett konferencia.

A rendezvényen szó volt többek között a kullancsok által terjesztett legfontosabb fertőzésekről, a vízivadak vonulásáról és teleléséről, valamint az aranysakálokkal kapcsolatos hazai és nemzetközi tapasztalatokról. A résztvevők emellett tájékozódhattak a trófeaszállítás feltételeiről, a solymászat és íjászat vadászati gyakorlati kérdéseiről. A rendezvényen bemutatták Gróf Széchenyi Zsigmond életét és munkásságát is, akinek özvegye, Hertelendy Margit díszvendégként jelen volt az eseményen.

Az esemény fővédnökségét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, míg a védnökséget Simicskó István honvédelmi miniszter látta el. A rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az Országos Magyar Vadászkamara, az MTA Erdészeti Tudományos Bizottság Vadgazdálkodási Albizottsága és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának közös szervezésében valósult meg.

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában


Friss hírek

2024. április 13, szombat

Keddtől élesedik a mezőgazdasági termékek behozatalát bejelentő felület

Április 16-án hatályba lép az egyes mezőgazdasági termékek Magyarországra történő behozatalára vonatkozó kormányrendelet1. A jogszabály szerint a bejelentésköteles termékek nem magáncélú behozatalát tervező természetes személynek, egyéni vállalkozónak, jogi személynek vagy egyéb szervezetnek e szándékát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) előzetesen jeleznie kell. Az elektronikus adatszolgáltató űrlap, valamint a tematikus ügyfélszolgálati csatornák keddtől lesznek elérhetőek az ügyfelek számára.

Tovább >

2024. április 12, péntek

EFSA GYAKORNOKI PROGRAM 2024

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) idén is lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők gyakornoki program során 12 hónapon keresztül dolgozzanak az EFSA-nál.

Tovább >