null II. Budapest Bora Borverseny

II. Budapest Bora Borverseny

2014. szeptember 26, péntek

Budapest Főváros Főpolgármestere, a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Borkiválóság Programmal együttműködve „Budapest Bora" elismerő cím adományozását kezdeményezi, melyre várja a magyarországi bortermelők jelentkezését.

A nevezni kívánt borokból 6 palackot és a jelentkezési lapot kérjük, hogy 2014. október 3. napjáig a NÉBIH BAII (Nemzeti Élelmiszerlánc -biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság) budapesti központjában szíveskedjenek leadni, melynek címe:

NEBIH BAII
1118 Budapest, Higany u. 2.


Nyitvatartás:

Hétfőtől-csütörtökig:

08:00-15:30

Péntek:

08:00-12:00

 

Az  elismerő  cím  odaítélésének    célja,  hogy  segítse  a  magyar  borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését , a magyar borászatok fejlődését.

A cím évente egyszer kerül adományozásra fehér- és vörösbor kategóriában.

A nyertes borok termelői az elismerő oklevél mellett jogosultakká válnak a „Budapest Bora" embléma használatára a nyertes borok palackjain és a hozzájuk kapcsolódó marketing és kommunikációs tevékenység során. Az embléma egy kör alakú, Budapest Főváros címerét és a „BUDAPEST BORA" feliratot tartalmazó címke.

A borverseny nevezési feltételei innen tölthetőek le. 

A nevezési lap innen tölthető le.


Friss hírek

2023. január 31, kedd

Már letölthetők a gyümölcsfaiskolai szemlebejelentő nyomtatványok

Felhívjuk az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét, hogy tevékenységüket évente február 28-ig, önállóan kell bejelenteniük.

Tovább >

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >