null Igazgatási szolgáltatási díjak mértékének és fizetésének változása 2012. augusztus 1-jétől

Igazgatási szolgáltatási díjak mértékének és fizetésének változása 2012. augusztus 1-jétől

Igazgatási szolgáltatási díjak mértékének és fizetésének változása 2012. augusztus 1-jétől
2012. augusztus 3, péntek

2012. augusztus 1-jén hatályba lépett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól szóló 63/2012. (VII. 2.) VM rendelet (a továbbiakban: díjtétel rendelet).

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal előtt 2012. augusztus 1-jét követően hatósági eljárás a díjtétel rendelet szerinti igazgatási szolgáltatási díjak megfizetésével kezdeményezhető.

Az igazgatási szolgáltatási díj átutalással vagy készpénzbefizetéssel teljesíthető. Átutalás (csekk) esetén a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adószámot (adóazonosító jelet), a kezdeményezett hatósági eljárás díjtételrendelet 1. számú melléklete szerinti azonosítóját.
Az igazgatási szolgáltatási díjat vagy a kérelem benyújtásával egyidejűleg kell megfizetni  vagy a kérelemhez mellékelni kell a befizetés megtörténtét igazoló dokumentumot (csekk feladóvevény, banki igazolás).

Igazgatási szolgáltatási díj elmaradása esetén annak megfizetésére a hatóság – tizenöt nap fizetési határidő mellett – hiánypótlási felhívásban hívja fel az ügyfelet. Amennyiben az ügyfél díj fizetési kötelezettségét a hiánypótlási felhívásban meghatározottak szerint nem teljesíti, a hatósági eljárás megszüntetésre kerül.

A díjtétel rendelet által biztosított módon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a hatáskörébe tartozó nagy gyakoriságú, rendszeresen ismétlődő hatósági eljárások esetében az ügyféllel igazgatási szolgáltatási díj fizetésére vonatkozóan külön megállapodást köthet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a nem hatósági eljárás keretébe tartozó tevékenységét külön díjazás alapján végzi, amelynek mértékéről a jövőben külön tájékoztatás kerül kiadásra.


Friss hírek

Külföldre vinné kedvencét? Ne felejtse el kikérni kisállata útlevelét!
2022. augusztus 2, kedd

Külföldre vinné kedvencét? Ne felejtse el kikérni kisállata útlevelét!

Sokan szeretnék házi kedvencüket magukkal vinni a külföldi nyaralásra. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kisállat utaztatásra is léteznek egységes Európai Uniós szabályok, a különböző országok pedig speciális feltételeket is előírhatnak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a kutyák, macskák és görények külföldi utaztatásáról.

Tovább >

Rendhagyó Szupermenta termékteszt – omega-3 zsírsavkapszulák a középpontban
2022. július 19, kedd

Rendhagyó Szupermenta termékteszt – omega-3 zsírsavkapszulák a középpontban

A Szupermenta termékteszt programban étrend-kiegészítőket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A laboratóriumi vizsgálatok szerint a csomagoláson ígért omega-3 zsírsavak mennyisége minden étrend-kiegészítő esetében megfelelt a jelölt értéknek. A 21 tesztelt termék közül azonban 17-nél fordultak elő jelölési hibák, és több esetben a felhasznált adalékanyagok minősége sem felelt meg az uniós specifikációs rendelet előírásainak.

Tovább >