Pest vármegye - 148. számú vizsgálat - Erkel Ferenc Általános Iskola 1-es számú Kalória Főző- és tálalókonyha - Gödöllő
Pest vármegye - 148. számú vizsgálat - Erkel Ferenc Általános Iskola 1-es számú Kalória Főző- és tálalókonyha - Gödöllő
148. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Erkel Ferenc Általános Iskola 1-es számú Kalória Főző- és tálalókonyha
(2100 Gödöllő, Szabadság tér 18.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,1 |
Menü: Szobi Alma-Trópusi mix, Natúr csirkemell, rizi-bizi, Csalamádé
Mintavétel ideje: 2022.11.08.
Korosztály: 7-14 éves
Mintavételi alap : 434 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KALÓRIA Gödöllői Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft.
(2100 Gödöllő, Szabadság utca 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Szobi Alma-Trópusi mix (200 ml /adag)
Külső megjelenés: | Ép csomagolásban lévő opálos, szénsavmentes ital, színe halványsárga, nem tükrös. Üledéktől, lebegő részektől mentes. |
Állomány: | Megfelelő, hígan folyó, jellegzetes. |
Illat: | Intenzív, harmonikus, tiszta, az alma és a mangó illata dominál. |
Íz: | Frissítő ízhatású, összetett, telt, harmonikus, karakteres. Édeskéssavanykás, gyümölcsös ízvilágú. |
Natúr csirkemell, rizi-bizi (87 g + 223 g / adag)
Külső megjelenés: | Egy szelet, egyenletes vastagságú, ép egész csirkemell, melynek mindkét oldalát lisztes panír borítja. Felülete kicsit túlzón olajos. A rizs törtfehér színű, mely több vöröscsíkos szemet is tartalmaz. Benne megfelelő mennyiségű zöldborsó szemek láthatók, kissé túlfőttek. |
Állomány: | A hús jól átsült, könnyen rágható, felülete megfelelően sült, nem száradt ki. A rizs és a zöldborsó is túlfőtt, a rizs kissé ragacsos, mellette több léha zöldborsó szemet is tartalmaz. |
Illat: | A sülthús illatában az olaj és a liszt illata dominál. A köretben a rizs jellegzetes, natúr, a borsó illata könnyen felismerhető. |
Íz: | A hús ízében a lisztes, olajos íz dominál, nem teljesen harmonikus. A köretben a jellegzetes natúr rizs íze jól harmonizál a zöldborsó ízével. Összességében közel megfelelő. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. |
Csalamádé (121 g / adag)
Külső megjelenés: | A savanyúság fehérkáposzta csíkokból, uborka és pirospaprika szeletekből áll. Kevés felöntőlé látható az alján, ami tiszta, áttetsző. |
Állomány: | A zöldségek friss érzetűek, ropogósak, nem elpuhultak. |
Illat: | A zöldségek friss érzetűek, ropogósak, nem elpuhultak. |
Íz: | A csalamádé savanykás-édeskés, megfelelően savanyított. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |