null Pest vármegye - 148. számú vizsgálat - Erkel Ferenc Általános Iskola 1-es számú Kalória Főző- és tálalókonyha - Gödöllő

Pest vármegye - 148. számú vizsgálat - Erkel Ferenc Általános Iskola 1-es számú Kalória Főző- és tálalókonyha - Gödöllő

Pest vármegye - 148. számú vizsgálat - Erkel Ferenc Általános Iskola 1-es számú Kalória Főző- és tálalókonyha - Gödöllő

148. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Erkel Ferenc Általános Iskola 1-es számú Kalória Főző- és tálalókonyha
(2100 Gödöllő, Szabadság tér 18.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,1

Menü: Szobi Alma-Trópusi mix, Natúr csirkemell, rizi-bizi, Csalamádé

Szobi Alma-Trópusi mix, Natúr csirkemell, rizi-bizi, Csalamádé

Mintavétel ideje: 2022.11.08.

Korosztály: 7-14 éves

Mintavételi alap : 434 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KALÓRIA Gödöllői Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft.
(2100 Gödöllő, Szabadság utca 3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Szobi Alma-Trópusi mix (200 ml /adag)

Külső megjelenés: Ép csomagolásban lévő opálos, szénsavmentes ital, színe halványsárga, nem tükrös. Üledéktől, lebegő részektől mentes.
Állomány: Megfelelő, hígan folyó, jellegzetes.
Illat: Intenzív, harmonikus, tiszta, az alma és a mangó illata dominál.
Íz: Frissítő ízhatású, összetett, telt, harmonikus, karakteres. Édeskéssavanykás, gyümölcsös ízvilágú.

Natúr csirkemell, rizi-bizi (87 g + 223 g / adag)

Külső megjelenés: Egy szelet, egyenletes vastagságú, ép egész csirkemell, melynek mindkét oldalát lisztes panír borítja. Felülete kicsit túlzón olajos. A rizs törtfehér színű, mely több vöröscsíkos szemet is tartalmaz. Benne megfelelő mennyiségű zöldborsó szemek láthatók, kissé túlfőttek.
Állomány: A hús jól átsült, könnyen rágható, felülete megfelelően sült, nem száradt ki. A rizs és a zöldborsó is túlfőtt, a rizs kissé ragacsos, mellette több léha zöldborsó szemet is tartalmaz.
Illat: A sülthús illatában az olaj és a liszt illata dominál. A köretben a rizs jellegzetes, natúr, a borsó illata könnyen felismerhető.
Íz: A hús ízében a lisztes, olajos íz dominál, nem teljesen harmonikus. A köretben a jellegzetes natúr rizs íze jól harmonizál a zöldborsó ízével. Összességében közel megfelelő. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

Csalamádé (121 g / adag)

Külső megjelenés: A savanyúság fehérkáposzta csíkokból, uborka és pirospaprika szeletekből áll. Kevés felöntőlé látható az alján, ami tiszta, áttetsző.
Állomány: A zöldségek friss érzetűek, ropogósak, nem elpuhultak.
Illat: A zöldségek friss érzetűek, ropogósak, nem elpuhultak.
Íz: A csalamádé savanykás-édeskés, megfelelően savanyított. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >