null Heves vármegye - 13. számú vizsgálat - Egerszalóki Szivárvány Óvoda, Bölcsőde és Konyha - Egerszalók

Heves vármegye - 13. számú vizsgálat - Egerszalóki Szivárvány Óvoda, Bölcsőde és Konyha - Egerszalók

Heves vármegye - 13. számú vizsgálat - Egerszalóki Szivárvány Óvoda, Bölcsőde és Konyha - Egerszalók

13. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Óvoda Tálalókonyha
(3394 Egerszalók, Kossuth Lajos út 65 (Szociális ételkiadó tálaló))

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 8,9 pont

Menü: Szárnyas raguleves, Sonkás rakott tészta
Mintavétel ideje: 2023.05.31.

Korosztály: óvodás

Mintavételi alap: 142 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Egerszalóki Szivárvány Óvoda, Bölcsőde és Konyha
(3394 Egerszalók, Kossuth Lajos út 65.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Szárnyas raguleves (259 g /adag)

Külső megjelenés: Zöldes sárga opálos alaplében különböző darabolt zöldségek láthatók, zöldborsó, fehérrépa, sárgarépa, gomba. A felületén nagyobb mennyiségű zsíradék látható. A leves tartalmaz darabolt hús és máj darabokat, fűszerszemcséket, és levesbetétként eperlevél tésztát. Megjelenésében kevéssé tetszetős fogás.
Állomány: Az alaplé jellemzően híganfolyó. A zöldségek átfőttek, de összhatásában nem kellően élvezhető állagú. A hús puha, átfőtt, a máj darabjaira széteső. A levesbetét túlfőtt, kissé elázott hatású.
Illat: A zsíradék illata dominál, nem érezhető a zöldségek illata sem, összhatásában jellegtelen.
Íz: Ízhatásában a zsír íze dominál, amely nem harmonikus, a só ízfokozó hatása túlzottan érvényesül.

 

Sonkás rakott tészta (189,5 g / adag)

Külső megjelenés: Fodros kocka kifőtt tészta elkeverve kismennyiségű darált sonka darabokkal, amely nagymennyiségű fekete bors fűszerrel van ízesítve, és sütőben megpirítva. A pirítás hatására néhány tésza darab sötétbarnára sült. A tetején pirult sajtra emlékeztető réteg látható, fehér tejfölre emlékeztető szemcsékkel keveredve.
Állomány: A tészta kellően átfőtt, puha, a tetején lévő túlsült darabok kemények. A darált sonka mennyisége kevés, a sonka-tészta arány nem megfelelő.
Illat: A darált sonka illata nem érezhető, inkább a főtt-sült tészta olajos illata dominál.
Íz: Az elnevzésével nincs összhangban az alkotók aránya, a sonka íze nem érezhető. Ízében az olajos tészta íz a meghatározó. A látványában nagy mennyiségű feketebors ízében nem érezhető ki.

 

 

 

 

 

 

 

Szárnyas raguleves

  • étolaj
  • csirkecomb
  • csirkemell
  • petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • zellergumó
  • zöldborsó, mirelit
  • jódozott só
  • bors
  • vöröshagyma

Sonkás rakott tészta

  • fodros nagykocka
  • gépsonka
  • tejföl
  • étolaj

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >