null Heves-vármegye - 127. számú vizsgálat - Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona Főzőkonyha - Bélapátfalva

Heves-vármegye - 127. számú vizsgálat - Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona Főzőkonyha - Bélapátfalva

Heves-vármegye - 127. számú vizsgálat - Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona Főzőkonyha - Bélapátfalva

127. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona Főzőkonyha
(3346 Bélapátfalva, Petőfi Sándor utca 25.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,5 pont

Menü: Zöldséges burgonyaleves, Gombás aprópecsenye, tésztaköret

Zöldséges burgonyaleves, Gombás aprópecsenye, tésztaköret

Mintavétel ideje: 2022.09.29.

Korosztály: felnőtt

Mintavételi alap : 385 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona Főzőkonyha
(3346 Bélapátfalva, Petőfi Sándor utca 25.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges burgonyaleves (402 g /adag)

Külső megjelenés: Halványsárgás színű, fakó lében egyenetlen méretűre darabolt répadarabokat, szétfőtt burgonyakockákat és fehér színű kockatésztát tartalmazó fogás. A levesben apró zöldfűszer darabok, babérlevél és egész köményszemek láthatóak, tetején kis mennyiségű, apró zsírcseppeket tartalmaz. Összhatásában nem tetszetős megjelenésű fogás.
Állomány: A lé jellegének megfelelően hígan folyó, a zöldségek elpuhultak, a tészta túlfőtt.
Illat: A zöldséges illat kevésbé érezhető, a fogáson ételízesítő, illetve köménymag aromája dominál.
Íz: A levesen ételízesítő és kömény íz dominál, a zöldségek ízét elnyomja.

Gombás aprópecsenye, tésztaköret (226 g + 347g /adag)

Külső megjelenés: A fogás csőtésztát, és gombás-húsos aprópecsenyét tartalmaz. A pecsenye kellően szaftos, pirospaprikától színezett zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. A gomba vékonyra szeletelt, a húsok csíkokra és kockákra vágottak. A köret csőtészta kb. 3 cm hosszúságú, néhány töredezett szemet tartalmaz. Összhatásában megjelenése tetszetős.
Állomány: A hús puha, átfőtt, szétomló, rágási maradéka nincs, a szaft híg, a gomba átfőtt. A tészta nem ragad, átfőtt, puha.
Illat: A hús illatán pörköltes aroma érezhető, kissé zsíros, de kellően fűszeres. A tészta illata tiszta.
Íz: A fogáson hagyma, fűszerek és a gomba íze enyhe, de felismerhető, a tészta íze tiszta.

 

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Zöldséges burgonyaleves:

  • levestészta
  • babérlevél
  • bors, fekete, őrölt
  • fűszerpaprika, csemege
  • kömény, őrölt
  • só, jódozott
  • ételízesítő, só nélkül
  • burgonya
  • húslevesalap, mirelit

Gombás aprópecsenye:

  • sertés comb
  • étolaj
  • liszt
  • bors, fekete, őrölt
  • fűszerpaprika, csemege
  • só, jódozott
  • pörkölt alap
  • vöröshagyma
  • gomba
  • lecsó natur

Tészta köret:

  • étolaj
  • köret tészta
  • só, jódozott

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >