null Heves megye- 9. vizsgálat - Eger - Szivárvány Óvoda

Heves megye- 9. vizsgálat - Eger - Szivárvány Óvoda

Heves megye- 9. vizsgálat - Eger - Szivárvány Óvoda

9. számú vizsgálat mintavétel helye (tálalókonyha):

Szivárvány Óvoda (3300 Eger, Kertész u. 38)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Brokkolikrém leves, Levesgyöngy,Túróval töltött pulykamell, Burgonyapüré, Felezett őszibarack befőtt

Mintavétel ideje: 2014. május 20.

Napi adag: 101 adag/ebéd

Főzőkonyha: Dobó Katica Bölcsődei főzőkonyha (3300 Eger, Ifjúság u. 9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkolikrém leves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Halványzöld krémleves, benne sötétebb zöld apró brokkoli szemcsék.

Állomány:

Krémlevesre jellemzően sűrűn folyó, csomómentes.

Illat:

Jellegzetes, intenzív brokkoli illatú.

Íz:

Kellemes, aromás, jól ízesített, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • brokkoli
  • margarin
  • főzőtejszín
  • liszt
  • tej 2,8 %-os
  • tejföl
  • étolaj
  • fokhagyma

Levesgyöngy (1 evőkanál/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarna, közel azonos méretű, nagyjából szabályos gömböcskék. Felületük kissé olajos tapintású.

Állomány:

Ress, ropogós, friss, a levesben sem mállik szét.

Illat:

Tiszta, enyhén olajos.

Íz:

Jellegének megfelelő, enyhén sós, enyhén olajos, tiszta.

Részletes összetétel:

  • búzaliszt
  • pálmazsír
  • kukoricaliszt
  • tojáspor
  • élesztő
  • sovány tejpor

Túróval töltött pulykamell (0,1 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 1 cm vastag, 5-6 cm széles, enyhén ovális alakú, fűszeres túrókrémmel töltött göngyölt pulykamell szelet. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A hús gondosan tisztított, puha, omlós. A túrós töltelék kissé morzsálódó, de puha, szájban elomló.

Illat:

Kellemes sült hús illatú, fűszeres, kapros, picit savanykás, pikáns.

Íz:

Kellemesen fűszerezett, aromás, ízletes, újszerű, harmonikus ízhatású.

Részletes összetétel:

  • pulyka mell
  • félzsíros tehéntúró
  • só, bors
  • oregano
  • kapor
  • fokhagyma
  • margarin
  • tojás
  • juhtúró

Burgonyapüré (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Selymes fényű, világos vajsárga színű, homogén massza.

Állomány:

Csomómentes, sima, laza, könnyű.

Illat:

Kellemes, aromás, tiszta.

Íz:

Jól ízesített, kellemesen sós, aromás, harmonikus. Jó minőségű krumpliból készült.

Részletes összetétel:

  • burgonya
  • tej 2,8 %-os
  • margarin
  • szerecsendió

Felezett őszibarack befőtt (fél darab/adag)

Külső megjelenés:

1 db élénk sárga színű, nagy méretű, hámozott, felezett konzerv őszibarack.

Állomány:

Érett barackra jellemző, puha, de rostos.

Illat:

Kellemesen aromás, tiszta, érett, zamatos őszibarackra jellemző.

Íz:

Zamatos, ízletes, kellően édes, de nem túlédesített.

Részletes összetétel:

  • őszbarack
  • cukor
  • glükózszirup
  • antioxidáns
  • citromsav

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >