null Heves megye - 62. számú vizsgálat - Arany János úti Főzőkonyha - Eger

Heves megye - 62. számú vizsgálat - Arany János úti Főzőkonyha - Eger

Heves megye - 62. számú vizsgálat - Arany János úti Főzőkonyha - Eger

62. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Arany János úti Főzőkonyha (3360 Eger, Arany János út 36/B)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,2 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Csikóstokány csirkemellből párolt rizzsel, alma

A fetálalt menüről fényképfelvétel nem érkezett be.

Mintavétel ideje: 2019. december 10.

Mintavételi alap : 740 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: vegyes korosztály

A főzőkonyha  üzemeltetőjének neve, címe :
Juventus Panorama Kft.
(3300 Eger, Cifrakapu u. 102.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (377,5 g/adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző lében borsó, sárgarépa és petrezselyem darabok, valamint pirított tészta látható. A felületén zsírcseppek nem érzékelhetőek. A lében zöldfűszer (petrezselyemlevél) látható. Kissé sűrű.

Állomány:

A lé áttetsző. A zöldségek kellően átfőttek, de nem szétfőttek. A tészta kissé elázott, túlfőtt.

Illat:

Jellegzetes zöldséges illatú, a borsó illata dominál. Harmonikus. Fűszerezés nem érezhető, de a pirított tészta illata enyhén érezhető.

Íz:

Édeskés zöldborsóra jellemző ízű, zöldséges, enyhén fűszeres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csikóstokány csirkemellből párolt rizzsel (442,4 g /adag)

Külső megjelenés:

Világos krémszínű szószban csíkokra vágott hús, melyek mérete különböző és csíkokra vágott szalonna, valamint fűszerek láthatóak. A szósz felületén narancsosvörös zsírcseppek vannak. A rizs törtfehér színű, ép, pergős.

Állomány:

A hús puha, de nem szétfőtt. Rágási maradék nélkül rágható. A szaft krémes, csomómentes, sűrűn folyó. A rizs pergős, kellően átfőtt, de nem szétfőtt.

Illat:

A főtt rizs és a hagymás, fűszeres, szalonnás illat jól kiegészíti egymást. Harmonikus.

Íz:

Enyhén fűszerezett, enyhén füstölt íz jellemzi a csikóstokányt. A köret aromaszegény, de a hússal együtt kellemes ízvilágú.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (138,2 g /adag)

Külső megjelenés:

Tetszetős piros alma, ép, héján folt, vagy kártevő nyoma nem látható. Egészséges, tiszta. A belseje világossárga színű.

Állomány:

Roppanós, friss, a belseje kissé kásás, kellően érett.

Illat:

Almára jellemző, friss, gyümölcsös, harmonikus. Idegen és pince szagtól mentes.

Íz:

Zamatos, almára jellemző, édeskés-savanykás ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsóleves

  • feketebors, őrölt
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • étolaj
  • jódozott só
  • lecsó
  • petrezselyemzöld
  • petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • levestészta, kiskocka
  • vöröshagyma
  • zöldborsó

Csikóstokány

  • feketebors, őrölt
  • búzaliszt
  • étolaj
  • füstölt szalonna
  • jódozott só
  • natúr lecsó
  • pirospaprika
  • csirkemell filé
  • vöröshagyma
  • tejföl, 12%-os

Rizs

  • étolaj
  • jódozott só
  • vöröshagyma
  • rizs, fényezetlen

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >