null Heves megye - 61. számú vizsgálat - Szent Miklós Általános Iskola Főzőkonyha - Gyöngyössolymos

Heves megye - 61. számú vizsgálat - Szent Miklós Általános Iskola Főzőkonyha - Gyöngyössolymos

Heves megye - 61. számú vizsgálat - Szent Miklós Általános Iskola Főzőkonyha - Gyöngyössolymos

61. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Szent Miklós Általános Iskola Főzőkonyha (3231. Gyöngyössolymos, Szabadság út 148.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,9 pont

 

 

Menü: Tarhonyaleves, Sajtszószos csibecsíkok színes fusili tésztával, Dörmi szelet-csokis

 

Mintavétel ideje: 2019. október 21.

Mintavételi alap :273 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 éves korosztály

A főzőkonyha  üzemeltetőjének neve, címe :
Főző-Szervíz Kft
(3200 Gyöngyös, Szent László út 7.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (458 g/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától színezett, narancsos-barnás színárnyalatú, opálos lében törtfehér gépi tarhonya látható levesbetétként megfelelő mennyiségben.  A levesben zöldfűszerlevéldarabok és sárgás színű burgonyakockák,, tetején narancssárga zsírcsepp láthatók.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, csomómentes. A levesbetét túlfőtt, mászkos, a burgonya megfelelő puhaságú.

Illat:

A pirospaprika illata mellett a petrezselyem illata is érezhető, jellemző, harmonikus.

Íz:

Jellegzetes, megfelelően fűszerezett, a pirospaprika karakteres íze mellett a szétfőtt tarhonya íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtszószos csibecsíkok színes fusili tésztával (252 g + 260 g /adag)

Külső megjelenés:

Pasztell színű drappos, zöldes és narancsos árnyalatú, bordás felületű, 5-6 cm hosszú, penne formájú matt felületű tészta a köret. A tejterméket tartalmazó, vajszínű, mártásban zöld fűszerszemcsék, egyenletes méretűre, hosszúkásra darabolt , mártással egyenletesen bevont húsdarabok láthatók. Felületén apró zsiradékcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

A mártás megfelelő sűrűségű, a hús puha. A tészta puhára főtt. A mártás mennyisége a tésztához képest kissé kevés.

Illat:

Sajtos-csirkés illat kevésbé intenzív, a tészta illata jellemző, főtt gabona illatú.

Íz:

A sajtos íz kevésbé dominál, inkább a csirke íze érezhető. A tészta jellemző, tiszta ízű. Összhatásában ízletes, harmonikus.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dörmi szelet-csokis (32 g /adag)

Külső megjelenés:

A termékre jellemző, mackó alakúra formázott, végtagoknál barna máshol sárgás-barnás színű piskóta belsejében barna színű krém látható.  A töltelék mennyisége megfelelő.

Állomány:

A tészta megfelelően átsült, szájban omlik, a krém megfelelő sűrűségű, krémes.

Illat:

Édeskés illatú, enyhe karamellára emlékeztető illat is érezhető.

Íz:

Édes, a töltelék csokoládékrémre jellemző harmonikus ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tarhonya leves

  • étolaj
  • zellerzöld
  • fűszerpaprika
  • tarhonya
  • burgonya
  • bors
  • kömény

Sajtszószos csibecsíkok

  • csirkemell filé
  • sajt
  • tej
  • margarin

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >