Heves megye - 59. számú vizsgálat - VAMAV Étterem és Büfé Főzőkonyha - Gyöngyös
Heves megye - 59. számú vizsgálat - VAMAV Étterem és Büfé Főzőkonyha - Gyöngyös
59. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(3200 Gyöngyös, Gyártelep u. 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,5 pont |
Menü: Brokkolikrémleves levesgyönggyel, Töltött csirkecomb párolt rizzsel és uborkasalátával
Mintavétel ideje: 2019. október 16.
Mintavételi alap : 500 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
SZOLIBEND Kft
(3200 Gyöngyös, Vasutas u. 9.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokkolikrémleves levesgyönggyel (478 g + 28 g/adag)
Külső megjelenés: |
Sötétzöld, opálos, híg lében zöld, a brokkolivirágra jellemző szemcsék láthatók. A levesbetét 0,5cm átmérőjű, drappos színű, kissé fakó, néhány töredezett felületű, gömb alakú, olajos felületű levesgyöngy. |
Állomány: |
A leves híg, nem krémlevesre jellemző állományú, a levesgyöngy megfelelő állományú, roppanós, a levesben kellően visszapuhul. |
Illat: |
Kevésbé jellemző, fokhagymás-spenótos illatra emlékeztető. |
Íz: |
A brokkoli íze kevésbé dominál, a tejtermékes sűrítés íze nem érezhető, spenótra emlékeztető, kissé zsíros ízhatású.
|
Töltött csirkecomb párolt rizzsel (190 g + 302 g /adag)
Külső megjelenés: |
Az 1 darab, teljes bőrös csirkecomb a kitálalt hús, ami jellemző formájú, teteje aranybarnára sült. Metszésfelületén látható a csirkehús jellemző, drappos-fehéres színe és a bőr alatt elhelyezett 0,5-1 cm vastagságú töltelék. A töltelékben darált zsemle, zöld petrezselyemzöld darabok, benne fekete és piros fűszerszemcsék látszanak. A hús köreteként szürkés színű, matt, néhány halvány barna színű szemet tartalmazó rizsszemek láthatók. A rizsben kisebb csomók is vannak. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő. |
Állomány: |
A rizs átfőtt, pergős, de nagyon száraz, a kisebb csomók villával szétnyomhatók. A csirkecomb átsült, a töltelék homogén, masszaszerű. |
Illat: |
A hús sült hús illata dominál, a rizs semleges, tiszta gabona illatú. |
Íz: |
A hús sülthús ízű, ízében a töltelék jellegtelen, üres kenyér íze és a petrezselyem íze enyhén érezhető, a rizs semleges, tiszta gabona ízű, de nagyon száraz. |
Uborkasaláta (134 g /adag)
Külső megjelenés: |
Héjától nem megfosztott, jellemző, halovány világoszöld színű, 1-2 mm-es, egyenletes vastagságúra szelt kígyóuborka-karikák láthatók megfelelő mennyiségű, átlátszó, tiszta felöntőlében. |
Állomány: |
Uborka roppanós, kellően átérett a felöntőlében, néhány szelet puha. |
Illat: |
Enyhe ecetes illata dominál. |
Íz: |
Kevésbé telt ízű, kissé vízízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Brokkolikrémleves
- tejszín, főző, 25%
- finomliszt
- margarin
- feketebors, őrölt
- ételízesítő
- tej, 1,5%-os
- étolaj
- só
- fokhagyma
- brokkoli, mirelit
Töltött csirkecomb
- vöröshagyma, tisztított
- felső csirkecomb
- gomba
- petrezselyem
- feketebors, őrölt
- zsemle
- csirkemáj
- tojás
- étolaj
- majoranna
- zöldborsó
- só
Párolt rizs
- rizs
- ételízesítő, sómentes
- étolaj