null Heves megye - 59. számú vizsgálat - VAMAV Étterem és Büfé Főzőkonyha - Gyöngyös

Heves megye - 59. számú vizsgálat - VAMAV Étterem és Büfé Főzőkonyha - Gyöngyös

Heves megye - 59. számú vizsgálat - VAMAV Étterem és Büfé Főzőkonyha - Gyöngyös

59. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
VAMAV Étterem és Büfé Főzőkonyha (3200 Gyöngyös, Gyártelep u. 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,5 pont

 

 

Menü: Brokkolikrémleves levesgyönggyel, Töltött csirkecomb párolt rizzsel és uborkasalátával

 

Mintavétel ideje: 2019. október 16.

Mintavételi alap : 500 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt korosztály

A főzőkonyha  üzemeltetőjének neve, címe :
SZOLIBEND Kft
(3200 Gyöngyös, Vasutas u. 9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkolikrémleves levesgyönggyel (478 g + 28 g/adag)

Külső megjelenés:

Sötétzöld, opálos, híg lében zöld, a brokkolivirágra jellemző szemcsék láthatók. A levesbetét 0,5cm átmérőjű, drappos színű, kissé fakó, néhány töredezett felületű, gömb alakú, olajos felületű levesgyöngy.

Állomány:

A leves híg, nem krémlevesre jellemző állományú, a levesgyöngy megfelelő állományú, roppanós, a levesben kellően visszapuhul.

Illat:

Kevésbé jellemző, fokhagymás-spenótos illatra emlékeztető.

Íz:

A brokkoli íze kevésbé dominál, a tejtermékes sűrítés íze nem érezhető, spenótra emlékeztető, kissé zsíros ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött csirkecomb párolt rizzsel (190 g + 302 g /adag)

Külső megjelenés:

Az 1 darab, teljes bőrös csirkecomb a kitálalt hús, ami jellemző formájú, teteje aranybarnára sült. Metszésfelületén látható a csirkehús jellemző, drappos-fehéres színe és a bőr alatt elhelyezett 0,5-1 cm vastagságú töltelék. A töltelékben darált zsemle, zöld petrezselyemzöld darabok, benne fekete és piros fűszerszemcsék látszanak. A hús  köreteként szürkés színű, matt, néhány halvány barna színű szemet tartalmazó rizsszemek láthatók. A rizsben kisebb csomók is vannak. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő.

Állomány:

A rizs átfőtt, pergős, de nagyon száraz, a kisebb csomók villával szétnyomhatók. A csirkecomb átsült, a töltelék homogén, masszaszerű.

Illat:

A hús sült hús illata dominál, a rizs semleges, tiszta gabona illatú.

Íz:

A hús sülthús ízű, ízében a töltelék jellegtelen, üres kenyér íze és a petrezselyem íze enyhén érezhető, a rizs semleges, tiszta gabona ízű, de nagyon száraz.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Uborkasaláta (134 g /adag)

Külső megjelenés:

Héjától nem megfosztott, jellemző, halovány világoszöld színű, 1-2 mm-es, egyenletes vastagságúra szelt kígyóuborka-karikák láthatók megfelelő mennyiségű, átlátszó, tiszta felöntőlében.

Állomány:

Uborka roppanós, kellően átérett a felöntőlében, néhány szelet puha.

Illat:

Enyhe ecetes illata dominál.

Íz:

Kevésbé telt ízű, kissé vízízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Brokkolikrémleves

  • tejszín, főző, 25%
  • finomliszt
  • margarin
  • feketebors, őrölt
  • ételízesítő
  • tej, 1,5%-os
  • étolaj
  • fokhagyma
  • brokkoli, mirelit

Töltött csirkecomb

  • vöröshagyma, tisztított
  • felső csirkecomb
  • gomba
  • petrezselyem
  • feketebors, őrölt
  • zsemle
  • csirkemáj
  • tojás
  • étolaj
  • majoranna
  • zöldborsó

Párolt rizs

  • rizs
  • ételízesítő, sómentes
  • étolaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >