null Heves megye - 58. számú vizsgálat - Kerekharaszti Csillagfény Óvoda Tálalókonyha - Kerekharaszt

Heves megye - 58. számú vizsgálat - Kerekharaszti Csillagfény Óvoda Tálalókonyha - Kerekharaszt

Heves megye - 58. számú vizsgálat - Kerekharaszti Csillagfény Óvoda Tálalókonyha - Kerekharaszt

58. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Kerekharaszti Csillagfény Óvoda Tálalókonyha (3009 Kerekharaszt, Kerekharaszti út 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,3 pont

 

 

Menü: Rántott leves, Kínai csirke rizzsel

 

Mintavétel ideje: 2019. október 16.

Mintavételi alap : 24 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-7 éves korosztály

A főzőkonyha  neve, címe :
MALSAN Kft Jómenü Főzőkonyha
(3000 Hatvan, Rákóczi út 119.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Rántott leves (198 g/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától sárgásbarnára színezett, opálos,  jellemző sűrűségű alaplében zöldfűszer darabok, feketeborsszemcsék, feltehetően ételízesítőből származó fűszer- és zöldségszemcsék és főtt hagymadarabok láthatók Tetején zsírcseppek gyöngyöznek megfelelő mennyiségben. A levesbetét 0,5 cm átmérőjű, aranybarna színű, gömb alakú, olajos felületű levesgyöngy.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, hígan folyó, a sűrítés egynemű, homogén, a levesgyöngy megfelelő állományú, roppanós, a levesben kellően visszapuhul.

Illat:

A leves jellemző, de kissé gyenge illatú, az ételízesítőre emlékeztető illat dominál.

Íz:

A leves jellemző ízű, ízében az ételízesítő és a levesbetét íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kínai csirke rizzsel (94 g + 88 g /adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű, kerek szemű,  egy-két kisebb csomókba összeállt rizsszemek alkotják a köretet. Pirosas színű, paradicsomos, szaftban kínai zöldségkeverékre jellemző nagyobb méretűre darabolt zöldségek (sárgarépa, bambuszrügy, kínai feketegomba, zöldborsóhüvely, hagyma, kalifornia paprika) és szafttal egyenletesen bevont, kockázott, törtfehér színű húsdarabok láthatók.

Állomány:

A rizs pergős, a csomók villával könnyen szétnyomhatók. A szaft megfelelő sűrűségű, sűrűn folyó, a zöldségek megfelelően puhák, roppanósak. A hús puha, jól rágható.

Illat:

A kitálalt köret a rizsre jellemző semleges gabona illatú. A kínai csirke édeskés-savanykás-paradicsomos, ázsiai ételekre jellemző, fűszeres illatú.

Íz:

A bundázott hal jellemző, sült ízű, a rizs semleges gabona ízű, a kukorica íze dominál. A tartármártás savanykás-édeskés, olajos ízű.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • bors
  • fűszerpaprika
  • kínai zöldségkeverék
  • köménymag
  • búzaliszt
  • napraforgó olaj
  • paradicsompüré
  • petrezselyemzöld
  • rizs, előgőzölt
  • vöröshagyma

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >