null Heves megye - 57. számú vizsgálat - Parádi Idősek Otthona Főzőkonyha - Parád

Heves megye - 57. számú vizsgálat - Parádi Idősek Otthona Főzőkonyha - Parád

Heves megye - 57. számú vizsgálat - Parádi Idősek Otthona Főzőkonyha - Parád

57. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Parádi Idősek Otthona Főzőkonyha (3240 Parád, Toldi Miklós út. 14.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,8 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Rántott hal kukoricás rizzsel és tartármártással

 

Mintavétel ideje: 2019. október 10.

Mintavételi alap : 150 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: idős korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Heves megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény
(3300 Eger, Szalapart út. 84.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (332 g/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga, áttetsző-opálos, fekete fűszerszemcséket tartalmazó alaplében olívazöld színű zöldborsószemek, egyenletes méretűre vágott narancsos sárgarépakockák és törtfehér gyökérzöldségdarabok, törtfehér karfiolrózsadarabok, vágott petrezselyemzöld és levesbetétként vajszínű kiskockatészta látható.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, némelyik és a levesbetét kissé túlfőtt.

Illat:

A zöldborsó jellemző illata kevésbé érződik, inkább a többi zöldség illata dominál.

Íz:

Nem elég intenzív ízű, kissé jellegtelen a zöldborsó íze kevésbé érződik, a bors csípős íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott hal kukoricás rizzsel és tartármártással (136g + 200 g + 136 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, barna színű panírral egyenletesen fedett, háromszögre emlékeztető, jellemző formájú halszelet metszéslapján a halhús törtfehér színű.A rizs hosszúkás szemű, törtfehér színű, megfelelő mennyiségű aranysárga kukoricaszemet, néhány összetapadt szemet, csomót tartalmaz, amik villával szétnyomhatók. A tartármártás jellemző, vajszínű, fekete fűszerszemcséket tartalmaz.

Állomány:

A halszelet átsült, a bunda megfelelő puhaságú, kissé vastagabb. A rizsszemek nem egyenletesen főttek át, több kemény szemet tartalmaz. A kukorica puha.A tartármártás kissé zselés állományú, sűrűn folyó.

Illat:

A bundázott hal kissé használt olajra emlékeztető illata is érezhető a hal sült illata mellett. A rizs semleges, gabona illatú. A tartármártás ecetes savanykás illatú.

Íz:

A bundázott hal jellemző, sült ízű, a rizs semleges gabona ízű, a kukorica íze dominál. A tartármártás savanykás-édeskés, olajos ízű.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsóleves

  • húslevesalappor
  • zöldborsó, mirelit
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • karalábé
  • zeller
  • fűszerpaprika, csemege
  • bors, őrölt
  • kömény, őrölt
  • étolaj

Rántott hal

  • halfilé
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt
  • étolaj

Tartár mártás

  • tejföl
  • majonéz
  • mustár
  • porcukor

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >