Heves megye - 56. számú vizsgálat - Bölcsőde Tálalókonyha - Hatvan
Heves megye - 56. számú vizsgálat - Bölcsőde Tálalókonyha - Hatvan
56. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
(3000 Hatvan, Mohács utca 3.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,2 pont |
Menü: Tejfölös halpaprikás bulgurral, körte
Mintavétel ideje: 2019. október 10.
Mintavételi alap : 16 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 1-3 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe :
Szociális Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Bölcsőde Főzőkonyha
(3000 Hatvan, Hajós Alfréd u. 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tejfölös halpaprikás bulgurral (146 g + 98 g/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű különböző méretű kockára darabolt, megfelelő mennyiségben jelenlévő halhúsdarabok láthatók a fekete és piros fűszerszemcséket, paprika és hagymadarabot tartalmazó, pirospaprikától narancsosra színezett tejfölös mártásban, ami megfelelő mennyiségű zsiradékot tartalmaz. A bulgur drappos színű, ép szemű, 1 cm-es csomókat tartalmaz. |
Állomány: |
A bulgur egyenletesen és jól átfőtt, könnyen rágható, nyelhető, nem fojtós, a néhány apró csomó villával könnyen szétnyomható. A halhús jellegének megfelelően rugalmasan puha, a mártás sima, csomómentes, megfelelő sűrűségű, krémes. |
Illat: |
A halhús jellegzetes, de nem tolakodó illata mellett a mártás fűszeres, hagymás-tejfölös, illata érezhető. A bulgur tiszta gabonaillatú. |
Íz: |
A bulgur kissé üres, jellemző gabona íze mellett a mártásos halhús hagymás-fűszeres, megfelelően intenzív hal íze harmonikusan érezhető.
|
Körte (20 g /adag)
Külső megjelenés: |
Hámozott, magházától megfosztott 2 db körteszelet gyümölcshúsa drappos. |
Állomány: |
Megfelelően érett, külső része puha, szájban omlós. |
Illat: |
Jellemző gyümölcsös illatú. |
Íz: |
Gyümölcsre jellemző, édeskés ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tejfölös halpaprikás
- fehérbors, törött
- fűszerpaprika
- harcsafilé
- lecsó, üveges
- napraforgóolaj
- rétesliszt
- só, tej, 2,8%
- tejföl, 12% zsírtartalmú
- vöröshagyma
Párolt bulgur
- bulgur