null Heves megye - 56. számú vizsgálat - Bölcsőde Tálalókonyha - Hatvan

Heves megye - 56. számú vizsgálat - Bölcsőde Tálalókonyha - Hatvan

Heves megye - 56. számú vizsgálat - Bölcsőde Tálalókonyha - Hatvan

56. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Bölcsőde Tálalókonyha (3000 Hatvan, Mohács utca 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,2 pont

 

 

Menü: Tejfölös halpaprikás bulgurral, körte

 

Mintavétel ideje: 2019. október 10.

Mintavételi alap : 16 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 1-3 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe :
Szociális Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Bölcsőde Főzőkonyha
(3000 Hatvan, Hajós Alfréd u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tejfölös halpaprikás bulgurral (146 g + 98 g/adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű különböző méretű kockára darabolt, megfelelő mennyiségben jelenlévő halhúsdarabok láthatók a fekete és piros fűszerszemcséket, paprika és hagymadarabot tartalmazó, pirospaprikától narancsosra színezett tejfölös mártásban, ami megfelelő mennyiségű zsiradékot tartalmaz. A bulgur drappos színű, ép szemű, 1 cm-es csomókat tartalmaz.

Állomány:

A bulgur egyenletesen és jól átfőtt, könnyen rágható, nyelhető, nem fojtós, a néhány apró csomó villával könnyen szétnyomható. A halhús jellegének megfelelően rugalmasan puha, a mártás sima, csomómentes, megfelelő sűrűségű, krémes.

Illat:

A halhús jellegzetes, de nem tolakodó illata mellett a mártás fűszeres, hagymás-tejfölös, illata érezhető. A bulgur tiszta gabonaillatú.

Íz:

A bulgur kissé üres, jellemző gabona íze mellett a mártásos halhús  hagymás-fűszeres, megfelelően intenzív hal íze harmonikusan érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körte (20 g /adag)

Külső megjelenés:

Hámozott, magházától megfosztott 2 db körteszelet  gyümölcshúsa drappos.

Állomány:

Megfelelően érett, külső része puha, szájban omlós.

Illat:

Jellemző gyümölcsös illatú.

Íz:

Gyümölcsre jellemző, édeskés ízű.

 

 

 

 

 

 

 


Részletes összetétel/anyaghányad :

Tejfölös halpaprikás

  • fehérbors, törött
  • fűszerpaprika
  • harcsafilé
  • lecsó, üveges
  • napraforgóolaj
  • rétesliszt
  • só, tej, 2,8%
  • tejföl, 12% zsírtartalmú
  • vöröshagyma

Párolt bulgur

  • bulgur

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >