Heves megye - 54. számú vizsgálat - Mátra Party Kft. Petőfi utcai Tálalókonyha - Gyöngyös
Heves megye - 54. számú vizsgálat - Mátra Party Kft. Petőfi utcai Tálalókonyha - Gyöngyös
54. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
(3200 Gyöngyös, Petőfi Sándor u. 67.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,0 pont |
Menü: Magyaros burgonyaleves, Zöldborsófőzelék pipiropogóssal és kenyérrel
Mintavétel ideje: 2019. október 09.
Mintavételi alap : 80 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe :
Mátra Party Kft. 7. sz. Főzőkonyha
(3200 Gyöngyös, Kócsag utca 40.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Magyaros burgonyaleves (294 g/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancsosra színezett opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt sárgásfehér színű burgonyakockák, narancsos színű, hullámos felületű sárgarépa és egyenletes méretűre aprított zöldfűszerlevelek úsznak. A leves tetején kis méretű narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek. |
Állomány: |
Az alaplé megfelelő sűrűségű. A zöldségek átfőttek, némelyik sárgarépa túlfőtt, széteső. |
Illat: |
Az elnevezésre jellemző, de nem elég intenzív paprikás-burgonyás illatú. |
Íz: |
Jellemző, de kevésbé intenzív ízű.
|
Zöldborsófőzelék pipiropogóssal (382 g + 160 g /adag)
Külső megjelenés: |
A jellegzetes sűrűségű, drappos színű főzelékalapban arányaiban kisebb mennyiségű, zöld színű zöldborsó és zöldfűszerszemcse látható. A feltétként tálalt ropogós, 5-6 cm átmérőjű, korong alakú, barnás színű bundával fedett, barnás metszésfelületű, homogén masszaszerű, a dúsításhoz használt pékáru csomók és pirosas fűszerszemcsék láthatók. A feltét nem tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
A főzelék hígan folyó, csomómentes, sima, a zöldborsó puha, ép, egyenletesen főtt át. A ropogós homogén, masszaszerű, összeállt, tömör, sok dúsítóanyagot tartalmaz, olajos érzetű. |
Illat: |
A főzelék illata jellemző, de nem elég intenzív. A ropogós jellegtelen, olajos illatú. |
Íz: |
A főzelék jellemző, édeskés-zöldborsós ízű, a ropogós túlfűszerezett, olajos, nem húsra jellemző, érezhetően félkész termékre jellemző íze rontja az összhatást. |
Kenyér (24 g /adag)
Külső megjelenés: |
A félbevágott kenyérszelet szabályos alakú. Héja világosbarna színű, a kenyérbél a felhasznált lisztre jellemző, törtfehér színű. |
Állomány: |
A bélzet kissé tömör, a héjnál kissé elvált, kenyérhéj puha. |
Illat: |
Jellegzetes illatú. |
Íz: |
Jellegzetes, tiszta ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.