null Heves megye - 54. számú vizsgálat - Mátra Party Kft. Petőfi utcai Tálalókonyha - Gyöngyös

Heves megye - 54. számú vizsgálat - Mátra Party Kft. Petőfi utcai Tálalókonyha - Gyöngyös

Heves megye - 54. számú vizsgálat - Mátra Party Kft. Petőfi utcai Tálalókonyha - Gyöngyös

54. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Mátra Party Kft. Petőfi utcai Tálalókonyha (3200 Gyöngyös, Petőfi Sándor u. 67.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,0 pont

 

 

Menü: Magyaros burgonyaleves, Zöldborsófőzelék pipiropogóssal és kenyérrel

 

Mintavétel ideje: 2019. október 09.

Mintavételi alap : 80 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe :
Mátra Party Kft. 7. sz. Főzőkonyha
(3200 Gyöngyös, Kócsag utca 40.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros burgonyaleves (294 g/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsosra színezett opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt sárgásfehér színű burgonyakockák, narancsos színű, hullámos felületű sárgarépa és egyenletes méretűre aprított zöldfűszerlevelek úsznak. A leves tetején kis méretű narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű. A zöldségek átfőttek, némelyik sárgarépa túlfőtt, széteső.

Illat:

Az elnevezésre jellemző, de nem elég intenzív paprikás-burgonyás illatú.

Íz:

Jellemző, de kevésbé intenzív ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék pipiropogóssal (382 g + 160 g /adag)

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, drappos színű főzelékalapban arányaiban kisebb mennyiségű, zöld színű zöldborsó és zöldfűszerszemcse látható. A feltétként tálalt ropogós, 5-6 cm átmérőjű, korong alakú, barnás színű bundával fedett, barnás metszésfelületű, homogén masszaszerű, a dúsításhoz használt pékáru csomók és pirosas fűszerszemcsék láthatók. A feltét nem tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A főzelék hígan folyó, csomómentes, sima, a zöldborsó puha, ép, egyenletesen főtt át. A ropogós homogén, masszaszerű, összeállt, tömör, sok dúsítóanyagot tartalmaz, olajos érzetű.

Illat:

A főzelék illata jellemző, de nem elég intenzív. A ropogós jellegtelen, olajos illatú.

Íz:

A főzelék jellemző, édeskés-zöldborsós ízű,  a ropogós túlfűszerezett, olajos, nem húsra jellemző, érezhetően félkész termékre jellemző íze rontja az összhatást.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Kenyér (24 g /adag)

Külső megjelenés:

A félbevágott kenyérszelet szabályos alakú. Héja világosbarna színű, a kenyérbél a felhasznált lisztre jellemző, törtfehér színű.

Állomány:

A bélzet kissé tömör, a héjnál kissé elvált, kenyérhéj puha.

Illat:

Jellegzetes illatú.

Íz:

Jellegzetes, tiszta ízű.

 

 

 

 

 

 

 


Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >