Heves megye - 53. számú vizsgálat - Pöttömke Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha - Füzesabony
Heves megye - 53. számú vizsgálat - Pöttömke Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha - Füzesabony
53. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
(3390 Füzesabony, Rákóczi út 16.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 9,4 pont |
Menü: Magyaros zellerleves, Zöldbabfőzelék lecsós csirkeraguval és teljes kiőrlésű kenyérrel
Mintavétel ideje: 2019. október 08.
Mintavételi alap : 125 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe :
Hungast Vital Kft. Főzőkonyha
(3390 Füzesabony, Ifjúság út 17.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Magyaros zellerleves (294 g/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancsosra színezett, fakó, áttetsző, felkeverve zavaros alaplében csekély mennyiségű, szétfőtt narancsos színű sárgarépakocka, törtfehér színű kockázott gyökérzöldség látható. A zöldségek mennyisége csekély. A fehér színű, levesbetétként tálalt eperlevél tészta mennyisége elenyésző. Az alaplében zöldfűszerdarabok találhatók kis mennyiségben, tetején nagyobb mennyiségben változó méretű zsírcseppek úsznak. |
Állomány: |
Az alaplében a zöldségek túlfőttek, a leves zsíros érzetű. |
Illat: |
Gyenge, üres illatú, a zsiradék illata dominál. |
Íz: |
Jellegtelen, üres, zsíros ízű.
|
Zöldbabfőzelék lecsós csirkeraguval (278 g + 154 g /adag)
Külső megjelenés: |
A jellegzetes sűrűségű, vajszínű főzelékalapban zöld színű, darabolt zöldbab, egész babérlevél és apró zsiradékcseppek láthatók. A feltétként tálalt, zsíros, pirospaprikától narancsosra színezett szaftban szétfőtt paprikahéj, hagymadarabok, fekete fűszerszemcsék, és szabálytalan alakúra vágott, drappos színű, szafttal színezett, feltehetően a baromfi többféle testtájáról származó csirkehús láthatók csekély mennyiségben. |
Állomány: |
A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima, a zöldbab puha, ép, egyenletesen főtt át, de némelyik fás. A hús átfőtt, a szaft zsíros. |
Illat: |
A főzelék illata jellegzetes, a feltét illatából a zsíros hagymás illat érződik ki. |
Íz: |
A főzelék ízében a sűrítőanyag íze dominál, a zöldség íze alig érezhető, a lecsós csirkeragu íze zsíros, a lecsós íz nem érezhető. |
Teljes kiőrlésű kenyér (36 g /adag)
Külső megjelenés: |
A fél szelet, formázott kenyérszelet héja kissé fényes, barna színű. A bélzet drapp színű, benne sötétebb barna korpaszemcsék láthatóak egyenletes eloszlásban. A bélzet a héjtól nem elválló. |
Állomány: |
A bélzet egyenletesen lazított, rugalmas, puha, megfelelően lyukacsos, a korpaszemcsék egyenletes eloszlásban láthatók. |
Illat: |
A kenyértípusra jellemző illatú. |
Íz: |
A kenyértípusra jellemző aromás-jellegzetes ízű |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Magyaros zellerleves
- zeller, mirelit
- napraforgó olaj
- sárgarépa, mirelit
- búzaliszt
- zöldségleves fűszerkeverék
- vöröshagyma, tisztított
- tojás
- pirospaprika, csemege
- bors, őrölt
- zellerzöld, fagyasztott
- gyökérkocka, mirelit
- só, jódozott
Zöldbabfőzelék
- bors, őrölt
- búzaliszt
- petrezselyemzöld, fagyasztott
- pirospaprika, csemege
- olaj, napraforgó
- fokhagyma, tisztított
- ecet, 10%-os
- tejföl, 12%-os
- só, jódozott
- zöldségleves fűszerkeverék
- vöröshagyma, tisztított
- zöldbab, sárgahüvelyű, mirelit
- kristálycukor
Lecsós csirkemell
- lecsókonzerv
- étkezési kukoricakeményítő
- pirospaprika, csemege
- napraforgó olaj
- paradicsom
- lecsópaprika
- fokhagyma, tisztított
- bors, őrölt
- csirkemell filé
- só, jódozott
- füstölthús ízű alappor
- vöröshagyma tisztított