null Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

21.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda (3300 Eger, Vízimolnár út 1-3.)

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Szilvakrém leves, Temesvári csirkemell, Sült burgonya  

 

Mintavétel ideje: 2016.03.10.

Napi adag: 84 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bölcsődei Igazgatóság Semmelweis Bölcsőde Főzőkonyha

 (3300 Eger, Vízimolnár út 1-3)

Részletes érzékszervi minősítés:

Szilvakrém leves (2,5dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Barnás-lila színű, sűrű lében kisebb-nagyobb szilva foszlányok és apró, fehér pöttyök. Tetején világossárga zsiradék cseppek láthatók.

Állomány:

Krémleves sűrűségű, besűrítésből eredő csomóktól mentes, de puha gyümölcshús és szilvahéj darabkákat tartalmaz.

Illat:

Kellemesen, intenzíven fahéjas, enyhén savanykás.

Íz:

Nem harmonikus, savanykás, édeskés, lisztes, a szilva íze alig érezhető. Szájüregben zsíros ízérzetet kelt.

 

Temesvári csirkemell  (8dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Kb.11x5cm nagyságú, közel egyenletesen 0,7-1cm vastagságú csirkemell filé szelet és sárgahüvelyű zöldbab darabok, fűszerpaprikától narancssárgára színezett mártásban. A mártásban apró hagyma, paprika darabok, fehér tejföl pöttyök és fekete fűszer szemcsék, tetején narancssárga zsírcseppek láthatók.

Állomány:

A mártás hígan folyó. A hús szaftos, puha, omlós. A zöldbab kissé roppanós, nem túlfőtt. Kevésbé jól tisztított, barna foltos elszíneződés és szárrész is található.

Illat:

Paprikás, savanykás, hagymás, tejfölös, lecsós illatú. A zöldbab gyengén érződik.

Íz:

Édeskés, fűszerszegény, íztelen. A sokféle jó alapanyag ellenére összhatása nem harmonikus, jellegtelen, gyenge ízhatású étel.

 

Sült burgonya(20 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Világossárga színű, egyenletes vastagságú, hosszú szálakra vágott hasábburgonya. Felülete matt, tapintásra alig érezhetően olajos.

Állomány:

Puha, kissé rugalmas, gyengén sült. Sütőzsiradékkal nincs átitatva.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, sült burgonya és olaj illata érezhető.

Íz:

A burgonya íztelen, jellegtelen.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Szilvakrém leves

Felezett szilva (mirelit)

Tej 1,5%

Főzőtejszín

Fahéj

Kristálycukor

Teljeskiőrlésű liszt

Temesvári csirkemell

Csirkemellfilé

Sárgahüvelyes zöldbab (mirelit)

Tejföl 12%

Vöröshagyma

Lecsó natúr

Étolaj

Fűszerpaprika

Fokhagyma

Jódozott só

Bors

Liszt

Sütőben sült hasáb burgonya (mirelit)

 


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >