null Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

21.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda (3300 Eger, Vízimolnár út 1-3.)

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Szilvakrém leves, Temesvári csirkemell, Sült burgonya  

 

Mintavétel ideje: 2016.03.10.

Napi adag: 84 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bölcsődei Igazgatóság Semmelweis Bölcsőde Főzőkonyha

 (3300 Eger, Vízimolnár út 1-3)

Részletes érzékszervi minősítés:

Szilvakrém leves (2,5dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Barnás-lila színű, sűrű lében kisebb-nagyobb szilva foszlányok és apró, fehér pöttyök. Tetején világossárga zsiradék cseppek láthatók.

Állomány:

Krémleves sűrűségű, besűrítésből eredő csomóktól mentes, de puha gyümölcshús és szilvahéj darabkákat tartalmaz.

Illat:

Kellemesen, intenzíven fahéjas, enyhén savanykás.

Íz:

Nem harmonikus, savanykás, édeskés, lisztes, a szilva íze alig érezhető. Szájüregben zsíros ízérzetet kelt.

 

Temesvári csirkemell  (8dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Kb.11x5cm nagyságú, közel egyenletesen 0,7-1cm vastagságú csirkemell filé szelet és sárgahüvelyű zöldbab darabok, fűszerpaprikától narancssárgára színezett mártásban. A mártásban apró hagyma, paprika darabok, fehér tejföl pöttyök és fekete fűszer szemcsék, tetején narancssárga zsírcseppek láthatók.

Állomány:

A mártás hígan folyó. A hús szaftos, puha, omlós. A zöldbab kissé roppanós, nem túlfőtt. Kevésbé jól tisztított, barna foltos elszíneződés és szárrész is található.

Illat:

Paprikás, savanykás, hagymás, tejfölös, lecsós illatú. A zöldbab gyengén érződik.

Íz:

Édeskés, fűszerszegény, íztelen. A sokféle jó alapanyag ellenére összhatása nem harmonikus, jellegtelen, gyenge ízhatású étel.

 

Sült burgonya(20 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Világossárga színű, egyenletes vastagságú, hosszú szálakra vágott hasábburgonya. Felülete matt, tapintásra alig érezhetően olajos.

Állomány:

Puha, kissé rugalmas, gyengén sült. Sütőzsiradékkal nincs átitatva.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, sült burgonya és olaj illata érezhető.

Íz:

A burgonya íztelen, jellegtelen.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Szilvakrém leves

Felezett szilva (mirelit)

Tej 1,5%

Főzőtejszín

Fahéj

Kristálycukor

Teljeskiőrlésű liszt

Temesvári csirkemell

Csirkemellfilé

Sárgahüvelyes zöldbab (mirelit)

Tejföl 12%

Vöröshagyma

Lecsó natúr

Étolaj

Fűszerpaprika

Fokhagyma

Jódozott só

Bors

Liszt

Sütőben sült hasáb burgonya (mirelit)

 


Friss hírek

Idén is biztosítja a Nébih az anyatehéntartás-támogatást igénybe vevő állattartók részére a szaporítási események előremenő bejelentését
2022. december 1, csütörtök

Idén is biztosítja a Nébih az anyatehéntartás-támogatást igénybe vevő állattartók részére a szaporítási események előremenő bejelentését

A hatályos jogszabályban* foglaltak szerint – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is azok a szarvasmarhatartók jogosultak az anyatehéntartás-támogatás igénybevételére, akik határidőn belül eleget tesznek az adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Ehhez nyújt segítséget a Nébih fejlesztése, amely 2022. december 1-jétől előremenően is lehetővé teszi az év végéig esedékes online és papíralapú adatszolgáltatást.

Tovább >

Januártól módosul a növényvédelmi drónpilótaképző intézmények jelentkezésére vonatkozó feltételrendszer és eljárásrend
2022. november 30, szerda

Januártól módosul a növényvédelmi drónpilótaképző intézmények jelentkezésére vonatkozó feltételrendszer és eljárásrend

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.

Tovább >