null Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

Heves megye- 21.számú vizsgálat-Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda

21.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvoda (3300 Eger, Vízimolnár út 1-3.)

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Szilvakrém leves, Temesvári csirkemell, Sült burgonya  

 

Mintavétel ideje: 2016.03.10.

Napi adag: 84 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bölcsődei Igazgatóság Semmelweis Bölcsőde Főzőkonyha

 (3300 Eger, Vízimolnár út 1-3)

Részletes érzékszervi minősítés:

Szilvakrém leves (2,5dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Barnás-lila színű, sűrű lében kisebb-nagyobb szilva foszlányok és apró, fehér pöttyök. Tetején világossárga zsiradék cseppek láthatók.

Állomány:

Krémleves sűrűségű, besűrítésből eredő csomóktól mentes, de puha gyümölcshús és szilvahéj darabkákat tartalmaz.

Illat:

Kellemesen, intenzíven fahéjas, enyhén savanykás.

Íz:

Nem harmonikus, savanykás, édeskés, lisztes, a szilva íze alig érezhető. Szájüregben zsíros ízérzetet kelt.

 

Temesvári csirkemell  (8dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Kb.11x5cm nagyságú, közel egyenletesen 0,7-1cm vastagságú csirkemell filé szelet és sárgahüvelyű zöldbab darabok, fűszerpaprikától narancssárgára színezett mártásban. A mártásban apró hagyma, paprika darabok, fehér tejföl pöttyök és fekete fűszer szemcsék, tetején narancssárga zsírcseppek láthatók.

Állomány:

A mártás hígan folyó. A hús szaftos, puha, omlós. A zöldbab kissé roppanós, nem túlfőtt. Kevésbé jól tisztított, barna foltos elszíneződés és szárrész is található.

Illat:

Paprikás, savanykás, hagymás, tejfölös, lecsós illatú. A zöldbab gyengén érződik.

Íz:

Édeskés, fűszerszegény, íztelen. A sokféle jó alapanyag ellenére összhatása nem harmonikus, jellegtelen, gyenge ízhatású étel.

 

Sült burgonya(20 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Világossárga színű, egyenletes vastagságú, hosszú szálakra vágott hasábburgonya. Felülete matt, tapintásra alig érezhetően olajos.

Állomány:

Puha, kissé rugalmas, gyengén sült. Sütőzsiradékkal nincs átitatva.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, sült burgonya és olaj illata érezhető.

Íz:

A burgonya íztelen, jellegtelen.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Szilvakrém leves

Felezett szilva (mirelit)

Tej 1,5%

Főzőtejszín

Fahéj

Kristálycukor

Teljeskiőrlésű liszt

Temesvári csirkemell

Csirkemellfilé

Sárgahüvelyes zöldbab (mirelit)

Tejföl 12%

Vöröshagyma

Lecsó natúr

Étolaj

Fűszerpaprika

Fokhagyma

Jódozott só

Bors

Liszt

Sütőben sült hasáb burgonya (mirelit)

 


Friss hírek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2020. február 21, péntek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei 2020.

Tovább >

Visszavonta az Európai Bizottság a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok engedélyét
2020. február 13, csütörtök

Visszavonta az Európai Bizottság a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok engedélyét

Az Európai Bizottság a növényvédő szer hatóanyagok felülvizsgálati programja során a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok megújításának elutasításáról döntött. Ennek értelmében 2020. február 16-ig az Európai Unió minden tagállamában visszavonják a legnagyobb mennyiségben felhasznált rovarölő szer hatóanyag, a klórpirifosz, valamint a klórpirifosz-metil összes készítményét. A bizottság a forgalmazásra és felhasználásra adható türelmi idő lejáratát 2020. április 16. napjában állapította meg.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)