Hajdú-Bihar megye - 36. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főzőkonyha - Kaba
Hajdú-Bihar megye - 36. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főzőkonyha - Kaba
36. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(4183 Kaba, Iskola u. 1. )
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,4 pont |
Menü: Köménymagleves kenyérkockával, Pulykamellfilé orly-módra burgonyapürével, vegyesvágottal és kenyérrel
Mintavétel ideje: 2019. szeptember 19.
Mintavételi alap : 400 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermektől felnőttig terjedő korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Slambuc Kft.
(4183 Kaba, Árpád fejedelem u. 75. )
Részletes érzékszervi minősítés:
Köménymagleves kenyérkockával (332 g + 60 g /adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától pirosasbarnára színezett, opálos jellemző sűrűségű alaplében fűszerszemcsék láthatóak. Tetején narancsos zsírcseppek gyöngyöznek. A levesbetétet alkotó kenyérkocka közel azonos méretűre, alakúra darabolt, világosbarnára pirított. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, a levesbetét roppanós, a levesben megfelelően megpuhul. |
Illat: |
A leves jellemző illatú, a kömény és a rántás illata dominál. A kenyérkocka jellemző, tiszta illatú |
Íz: |
A leves harmonikus, jellemzően fűszerezett, a kömény íze megfelelően érezhető, a kenyérkocka íze teltebbé teszi a leves ízérzetét. |
Pulykamellfilé orly-módra burgonyapürével (166 g + 378 g /adag)
Külső megjelenés: |
12 x 15 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, aranybarnára sütött sörbundával hiánytalanul fedett, törtfehér metszésfelületű hússzelet köreteként világos vajszínű, homogén-krémszerű megjelenésű, szerecsendió fűszerszemcsékkel tarkított burgonyapürét kínálnak. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő. |
Állomány: |
A burgonyapüré, krémes, selymes, lágy nem csomós. A hús kellően átsült, szaftos, a bunda enyhén zsíros, a húshoz jól tapad, ami nem visszapuhult. |
Illat: |
A burgonyapüré jellegzetes, vajas, harmonikusan fűszeres illatát a bundázott hús jellemző frissen sült illata harmonikusan kiegészíti. |
Íz: |
A burgonyapüré ízében a szerecsendió és fehérbors íze enyhén túlzó, amit a gyengébben fűszerezett hús frissen sült íze tompít. |
Vegyesvágott (274 g /adag)
Külső megjelenés: |
Zöld színű héjas kígyóuborka darabok, piros színű paprika darabok-karikák, és vajszínű káposzta-csíkok, nyomokban hagymadarabok láthatók a paprikától pirosasra színezett, bors szemcséket tartalmazó felöntőlében kínálva. |
Állomány: |
A zöldségek kissé ázottak, nem friss érzetűek, a káposzta roppanós. |
Illat: |
Jellemző, az ecetes-borsos, friss, telt illatú. |
Íz: |
Ecetes-savanykás, kissé édesebb ízű. |
Kenyér (43 g /adag)
Külső megjelenés: |
A formában sült kenyérszelet felülete arányosan domború. A héj aranybarnára sült, a bélzet a héjtól nem elválló, egységes, jellemző, törtfehér színű, a felhasznált lisztre jellemző. |
Állomány: |
A héj és a bélzet jól átsült. A bélzet puha, rugalmas. A héj nem kemény. |
Illat: |
Jellemző, tiszta gabona illatú, kissé édeskés. |
Íz: |
A kenyér fajtájára jellemző, tiszta ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Köménymagleves kenyérkockával:
- étolaj
- finomliszt
- fűszerpaprika
- só, finom
- kömény, őrölt
- feketebors, őrölt
- kenyérkocka
- tej
Pulykamellfilé orly módra
- pulyka mellfilé
- finomliszt
- tojás
- világos sör
- fehérbors, őrölt
- étolaj,
- só, finom
Burgonyapüré
- burgonya
- tej, 1,5%-os, UHT
- szerecsendió, őrölt
- fehérbors, őrölt
- só, finom
- teavaj
Vegyes vágott savanyúság
- fejeskáposzta
- kígyóuborka
- zöldpaprika
- vöröshagyma
- só, finom
- kristálycukor
- feketebors, őrölt
- ecet