null Hajdú-Bihar megye - 36. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főzőkonyha - Kaba

Hajdú-Bihar megye - 36. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főzőkonyha - Kaba

Hajdú-Bihar megye - 36. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főzőkonyha - Kaba

36. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Napközi Konyha Főzőkonyha (4183 Kaba, Iskola u. 1. )

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,4 pont

 

 

Menü: Köménymagleves kenyérkockával, Pulykamellfilé orly-módra burgonyapürével, vegyesvágottal és kenyérrel

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 19.

Mintavételi alap : 400 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermektől felnőttig terjedő korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Slambuc Kft.
(4183 Kaba, Árpád fejedelem u. 75. )

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymagleves kenyérkockával (332 g + 60 g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától pirosasbarnára színezett, opálos jellemző sűrűségű alaplében fűszerszemcsék láthatóak. Tetején narancsos zsírcseppek gyöngyöznek. A levesbetétet alkotó kenyérkocka közel azonos méretűre, alakúra darabolt, világosbarnára pirított. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, a levesbetét roppanós, a levesben megfelelően megpuhul.

Illat:

A leves jellemző illatú, a kömény és a rántás illata dominál. A kenyérkocka jellemző, tiszta illatú

Íz:

A leves harmonikus, jellemzően fűszerezett, a kömény íze megfelelően érezhető, a kenyérkocka íze teltebbé teszi a leves ízérzetét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pulykamellfilé orly-módra burgonyapürével (166 g + 378 g /adag)

Külső megjelenés:

12 x 15 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, aranybarnára sütött sörbundával hiánytalanul fedett, törtfehér metszésfelületű hússzelet köreteként világos vajszínű, homogén-krémszerű megjelenésű, szerecsendió fűszerszemcsékkel tarkított burgonyapürét kínálnak. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő.

Állomány:

A burgonyapüré, krémes, selymes, lágy nem csomós. A hús kellően átsült, szaftos, a bunda enyhén zsíros, a húshoz jól tapad, ami nem visszapuhult.

Illat:

A burgonyapüré jellegzetes, vajas, harmonikusan fűszeres illatát a bundázott hús jellemző frissen sült illata harmonikusan kiegészíti.

Íz:

A burgonyapüré ízében a szerecsendió és fehérbors íze enyhén túlzó, amit a gyengébben fűszerezett hús frissen sült íze tompít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegyesvágott (274 g /adag)

Külső megjelenés:

Zöld színű héjas kígyóuborka darabok, piros színű paprika darabok-karikák, és vajszínű káposzta-csíkok, nyomokban hagymadarabok láthatók a paprikától pirosasra színezett, bors szemcséket tartalmazó felöntőlében kínálva.

Állomány:

A zöldségek kissé ázottak, nem friss érzetűek, a káposzta roppanós.

Illat:

Jellemző, az ecetes-borsos, friss, telt illatú.

Íz:

Ecetes-savanykás, kissé édesebb ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér (43 g /adag)

Külső megjelenés:

A formában sült kenyérszelet felülete arányosan domború. A héj aranybarnára sült, a bélzet a héjtól nem elválló, egységes, jellemző, törtfehér színű, a felhasznált lisztre jellemző.

Állomány:

A héj és a bélzet jól átsült. A bélzet puha, rugalmas. A héj nem kemény.

Illat:

Jellemző, tiszta gabona illatú, kissé édeskés.

Íz:

A kenyér fajtájára jellemző, tiszta ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Köménymagleves kenyérkockával:

  • étolaj
  • finomliszt
  • fűszerpaprika
  • só, finom
  • kömény, őrölt
  • feketebors, őrölt
  • kenyérkocka
  • tej

Pulykamellfilé orly módra

  • pulyka mellfilé
  • finomliszt
  • tojás
  • világos sör
  • fehérbors, őrölt
  • étolaj,
  • só, finom

Burgonyapüré

  • burgonya
  • tej, 1,5%-os, UHT
  • szerecsendió, őrölt
  • fehérbors, őrölt
  • só, finom
  • teavaj

Vegyes vágott savanyúság

  • fejeskáposzta
  • kígyóuborka
  • zöldpaprika
  • vöröshagyma
  • só, finom
  • kristálycukor
  • feketebors, őrölt
  • ecet

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >