Hajdú-Bihar megye - 35. számú vizsgálat - Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal Főzőkonyha - Sárrétudvari
Hajdú-Bihar megye - 35. számú vizsgálat - Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal Főzőkonyha - Sárrétudvari
35. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(4171, Sárrétudvari, Erzsébet u. 1. )
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 11,8 pont |
Menü: Csontleves, Gombás sertésszelet szarvacskatésztával, Körte
Mintavétel ideje: 2019. szeptember 18.
Mintavételi alap : 650 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermektől felnőttig terjedő korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal
(4171, Sárrétudvari, Kossuth u. )
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves (652 g /adag)
Külső megjelenés: |
A kissé opálos, élénksárga színű alaplében egyenetlen méretűre és formájúra darabolt narancsos sárgarépakockák, és elvétve törtfehér gyökérzöldségdarabok valamint fűszerszemcsék láthatók. A levesbetét sárgás-törtfehér színű nagy mennyiségű lúdgége tészta. Tetején apró, sárga zsiradékcseppek gyöngyöznek. |
Állomány: |
Az alaplé jellemzően hígan folyó, a zöldségek és levesbetét szétfőtt, zsíros érzetű, egy-két zöldségdarab nem megfelelően tisztított. |
Illat: |
Jellegének megfelelő illatú, de nem elég intenzív, enyhe ételízesítőre emlékeztető illat is érezhető. |
Íz: |
Jellegének megfelelő ízű, enyhe ételízesítőre emlékeztető íz is érezhető, kissé zsíros. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. |
Gombás sertésszelet szarvacska tésztával (224g + 362 g /adag)
Külső megjelenés: |
Vajszínű, zsiradéktól fényes szarvacskatészta a köret. A tejtermékkel sűrített pirospaprikától narancsosra színezett mártásban szürkés-barnás gombaszeletek, gombadarabok, és jellemző hússzelet formájú, 1 cm vastagságú drappos színű hús látható. Tetején nagy mennyiségű narancsos zsiradék van. |
Állomány: |
A tészta túlfőtt, összetapadt szemeket tartalmaz. A mártás túl hígan folyó. A hús kissé száraz, a gomba szivacsos, gumiszerű, nehezen rágható. Összességében zsíros érzetű. |
Illat: |
A kitálalt étel illatában avas zsiradékra emlékeztető illat is érződik, ami a hús paprikás-hagymás-tejfölös illatának élvezeti értékét rontja. |
Íz: |
A tészta ízében nyálkahártyát sértő, kellemetlen karcos íz érezhető, ami a gyengén fűszerezett mártásos hús ízében is enyhén megjelenik, emiatt az étel íze nem élvezhető. A hús ízében füstölt húsra emlékeztető íz is érződik. |
Körte (62 g /adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes zöldes színű, piros foltos, barna varasodási hegeket is tartalmazó körte jellemző formájú, gyümölcshúsa fehér. |
Állomány: |
Hersegős, húsa tömör, héja nem kemény, ropogós. |
Illat: |
Gyümölcsre jellemző, aromás. |
Íz: |
Gyümölcsre jellemző, aromás, édeskés ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Csontleves:
- csont
- csigatészta
- só
- bors
- ételízesítő
- sárgarépa
- petrezselyem
Gombás sertésszelet
- karaj
- gomba
- tejföl
- fűszerpaprika
- füstölt alap
- olaj
- liszt
- só
Szarvacska tészta
- szarvacska száraztészta
- só
- olaj