null Hajdú-Bihar megye - 35. számú vizsgálat - Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal Főzőkonyha - Sárrétudvari

Hajdú-Bihar megye - 35. számú vizsgálat - Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal Főzőkonyha - Sárrétudvari

Hajdú-Bihar megye - 35. számú vizsgálat - Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal Főzőkonyha - Sárrétudvari

35. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal Főzőkonyha (4171, Sárrétudvari, Erzsébet u. 1. )

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,8 pont

 

 

Menü: Csontleves, Gombás sertésszelet szarvacskatésztával, Körte

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 18.

Mintavételi alap : 650 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermektől felnőttig terjedő korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal
(4171, Sárrétudvari, Kossuth u. )

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (652 g /adag)

Külső megjelenés:

A kissé opálos, élénksárga színű alaplében egyenetlen méretűre és formájúra darabolt narancsos sárgarépakockák, és elvétve törtfehér gyökérzöldségdarabok valamint fűszerszemcsék láthatók. A levesbetét sárgás-törtfehér színű  nagy mennyiségű lúdgége tészta. Tetején apró, sárga zsiradékcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

Az alaplé jellemzően hígan folyó, a zöldségek és levesbetét szétfőtt, zsíros érzetű, egy-két zöldségdarab nem megfelelően tisztított.

Illat:

Jellegének megfelelő illatú, de nem elég intenzív, enyhe ételízesítőre emlékeztető illat is érezhető.

Íz:

Jellegének megfelelő ízű, enyhe ételízesítőre emlékeztető íz is érezhető, kissé zsíros. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gombás sertésszelet szarvacska tésztával (224g + 362 g /adag)

Külső megjelenés:

Vajszínű, zsiradéktól fényes szarvacskatészta a köret. A tejtermékkel sűrített pirospaprikától narancsosra színezett mártásban szürkés-barnás gombaszeletek, gombadarabok, és jellemző hússzelet formájú, 1 cm vastagságú drappos színű hús látható. Tetején nagy mennyiségű narancsos zsiradék van.

Állomány:

A tészta túlfőtt, összetapadt szemeket tartalmaz. A mártás túl hígan folyó. A hús kissé száraz, a gomba szivacsos, gumiszerű, nehezen rágható. Összességében zsíros érzetű.

Illat:

A kitálalt étel illatában avas zsiradékra emlékeztető illat is érződik, ami a hús paprikás-hagymás-tejfölös illatának élvezeti értékét rontja.

Íz:

A tészta ízében nyálkahártyát sértő, kellemetlen karcos íz érezhető, ami a gyengén fűszerezett mártásos hús ízében is enyhén megjelenik, emiatt az étel íze nem élvezhető. A hús ízében füstölt húsra emlékeztető íz is érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körte (62 g /adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes zöldes színű, piros foltos, barna varasodási hegeket is tartalmazó körte jellemző formájú,  gyümölcshúsa fehér.

Állomány:

Hersegős, húsa tömör, héja nem kemény, ropogós.

Illat:

Gyümölcsre jellemző, aromás.

Íz:

Gyümölcsre jellemző, aromás, édeskés ízű.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves:

  • csont
  • csigatészta
  • bors
  • ételízesítő
  • sárgarépa
  • petrezselyem

Gombás sertésszelet

  • karaj
  • gomba
  • tejföl
  • fűszerpaprika
  • füstölt alap
  • olaj
  • liszt

Szarvacska tészta

  • szarvacska száraztészta
  • olaj

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >