Hajdú-Bihar megye - 32. számú vizsgálat - Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Központi Főzőkonyha - Derecske
Hajdú-Bihar megye - 32. számú vizsgálat - Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Központi Főzőkonyha - Derecske
32. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(4130, Derecske, Lengyel u. 11.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 11,5 pont |
Menü: Kertészleves, Székelykáposzta
Mintavétel ideje: 2019. szeptember 12.
Mintavételi alap : 82 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-18 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft.
(4130, Derecske, Köztársaság u. 9.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Kertészleves (406 g /adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás színű, opálos alaplében narancsos színű, 1,5x1,5 x 1 cm nagyságúra és szabályos formájúra szelt sárgarépa, változó méretű és alakú, törtfehér petrezselyemgyökérdarab, karalábédarabok és törtfehér karfiolrózsa-darab és jellemző színű zöldborsó és zöldfűszerszemcsék láthatók. Tetején kis mennyiségben jelen lévő zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetét szétfőtt csigatészta. |
Állomány: |
Az alaplé hígan folyó, a zöldségek nagy része túlfőtt, szétmálló, a zöldborsó kissé kemény, a levesbetét szétfőtt. |
Illat: |
Édeskés illatú, ételízesítőre emlékeztető illat mellett a karfiol illata dominál. |
Íz: |
Gyenge ízhatású, jellegtelen, üres ízű, mirelit termékre jellemző íz mellet ételízesítőre emlékeztető íz érződik. |
Székelykáposzta (378 g /adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancsos fakóra színezett sűrű, szaftnélküli ételben sárgás-drappos színű káposztacsíkok, egyenetlen méretű barnás színű húskockák, és viszonylag kis mennyiségben törtfehér rizsszemek és babérlevéldarabkák láthatók. |
Állomány: |
A rizs szétfőtt-pépes, a hús megfelelő puhaságú, a káposzta enyhén túlfőtt, szaftnélküli, sűrű. |
Illat: |
A káposzta savanykás illata érezhető. |
Íz: |
A káposzta savanyú íze mellett a hús és a fűszerek íze nem érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Kertészleves:
- csont, vegyes
- napraforgóolaj
- liszt
- levestészta
- bors, fekete, őrölt
- só
- ételízesítő
- gyökér
- karalábé
- petrezselyemzöld
- sárgarépa
- vöröshagyma
- zeller
- karfiol, mirelit
- zöldborsó, mirelit
Székelykáposzta
- sertéscomb
- napraforgóolaj
- rizs
- bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- só
- ételízesítő
- pirosarany
- vöröshagyma
- savanyúkáposzta