null Hajdú-Bihar megye - 32. számú vizsgálat - Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Központi Főzőkonyha - Derecske

Hajdú-Bihar megye - 32. számú vizsgálat - Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Központi Főzőkonyha - Derecske

Hajdú-Bihar megye - 32. számú vizsgálat - Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Központi Főzőkonyha - Derecske

32. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Központi Főzőkonyha (4130, Derecske, Lengyel u. 11.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,5 pont

 

 

Menü: Kertészleves, Székelykáposzta

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 12.

Mintavételi alap : 82 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft.
(4130, Derecske, Köztársaság u. 9.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kertészleves (406 g /adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű, opálos alaplében narancsos színű, 1,5x1,5 x 1 cm nagyságúra és szabályos formájúra szelt sárgarépa, változó méretű és alakú, törtfehér petrezselyemgyökérdarab, karalábédarabok és törtfehér karfiolrózsa-darab és jellemző színű zöldborsó és zöldfűszerszemcsék láthatók. Tetején kis mennyiségben jelen lévő zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetét szétfőtt csigatészta.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek nagy része túlfőtt, szétmálló, a zöldborsó kissé kemény, a levesbetét szétfőtt.

Illat:

Édeskés illatú, ételízesítőre emlékeztető illat mellett a karfiol illata dominál.

Íz:

Gyenge ízhatású, jellegtelen, üres ízű, mirelit termékre jellemző íz mellet ételízesítőre emlékeztető íz érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Székelykáposzta (378 g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancsos fakóra színezett sűrű, szaftnélküli ételben sárgás-drappos színű káposztacsíkok, egyenetlen méretű barnás színű húskockák, és viszonylag kis mennyiségben törtfehér rizsszemek és babérlevéldarabkák láthatók.

Állomány:

A rizs szétfőtt-pépes, a hús megfelelő puhaságú, a káposzta enyhén túlfőtt, szaftnélküli, sűrű.

Illat:

A káposzta savanykás illata érezhető.

Íz:

A káposzta savanyú íze mellett a hús és a fűszerek íze nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Kertészleves:

  • csont, vegyes
  • napraforgóolaj
  • liszt
  • levestészta
  • bors, fekete, őrölt
  • ételízesítő
  • gyökér
  • karalábé
  • petrezselyemzöld
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zeller
  • karfiol, mirelit
  • zöldborsó, mirelit

Székelykáposzta

  • sertéscomb
  • napraforgóolaj
  • rizs
  • bors, fekete, őrölt
  • fűszerpaprika, csemege
  • ételízesítő
  • pirosarany
  • vöröshagyma
  • savanyúkáposzta

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >