null Győr-Moson-Sopron vármegye - 049. számú vizsgálat - Ravazdi Nyitnikék Óvoda Főzőkonyha - Ravazd

Győr-Moson-Sopron vármegye - 049. számú vizsgálat - Ravazdi Nyitnikék Óvoda Főzőkonyha - Ravazd

Győr-Moson-Sopron vármegye - 049. számú vizsgálat - Ravazdi Nyitnikék Óvoda Főzőkonyha - Ravazd

049. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Ravazdi Nyitnikék Óvoda Főzőkonyha
(9091 Ravazd, Országút utca 106.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,2 pont

Menü: Májgaluskaleves, Zöldborsófőzelék főtt virslivel

Májgaluskaleves, Zöldborsófőzelék főtt virslivel
 

Mintavétel ideje: 2022.04.14.

Mintavételi alap : 35 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Rábakész Ker. és Szolg. Kft.
(9027 Győr, Martin u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluskaleves (280 g /adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű, kissé opálos alaplében egyenletes méretűre, 1x1 cm-re darabolt narancsos sárgarépakockák és törtfehér gyökérzöldség darabok és feltehetően ételízesítőből származó zöldfűszerlevél darabok láthatók megfelelő és arányos mennyiségben.  A levesbetét drappos színű, zöldfűszerlevél-darabokat tartalmazó 1-3,5 cm hosszúságú, lapított hengeres-galuska.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek kissé túlfőttek,  a májgaluska mennyisége megfelelő, jól átfőtt, puha.
Illat: Illata kissé gyenge, kevésbé intenzív, az ételízesítő illata erőteljesebben érvényesül.
Íz: Ízében a gyengébben fűszerezett zöldséges íz mellett az ételízesítőre emlékeztető íz erőteljesebben érezhető, a májgaluska íze jól érezhető, kissé borsos.

 

 

 

Zöldborsófőzelék főtt virslivel (286 g +92 g /adag)

Külső megjelenés: A jellegzetes sűrűségű, pirospaprikától enyhén narancsosra színezett, tejterméket tartalmazó főzelékalapban zöld színű zöldborsó és feltehetően ételízesítőből származó narancsos sárgarépafoszlányok láthatók. Egy darab, félbevágott barnás-rózsaszínű, 2 x 12-13 cm hosszú, 2,0 cm átmérőjű virsli a főzelék feltétje. Metszéslapja rózsaszínes, egynemű, a burkolata tiszta.
Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima, a zöldborsó megfelelő puhaságú. A virsli jól átfőtt, roppanós, jól rágható.
Illat: A főzelék illatában a zöldborsó illata enyhén érződik, a sűrés illata dominál. A virsli jellemző, főtt füstölt illatú.
Íz: A főzelék ízében a zöldborsó íze nem érezhető, fűszerezettség hiányzik, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A virsli füstölt-főtt, jellemző ízű, ízletes.

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad:

Májgaluskaleves:

  • csirkemáj
  • virsli, különféle
  • olaj, napraforgó
  • tojás
  • zsemle
  • zsemlemorzsa
  • bors, fekete, őrölt
  • majoranna, morzsolt
  • só, jódozott
  • ételízesítő, delikát
  • Vöröshagyma
  • Gyökérkocka mirelit
  • Petrezselyem zöld mirelit
  • Sárgarépa kocka mirelit

Zöldborsófőzelék:

  • Olaj (napraforgó)
  • Tej UHT 1,5% 1l-es
  • Liszt BL 55
  • Bors, fekete őrölt
  • Fűszerpaprika, csemege
  • Só, jódozott
  • Petrezselyem zöld kg
  • Zöldborsó mirelit

Főtt virsli:

  • virsli, különféle


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >