Győr-Moson-Sopron vármegye - 049. számú vizsgálat - Ravazdi Nyitnikék Óvoda Főzőkonyha - Ravazd
Győr-Moson-Sopron vármegye - 049. számú vizsgálat - Ravazdi Nyitnikék Óvoda Főzőkonyha - Ravazd
049. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Ravazdi Nyitnikék Óvoda Főzőkonyha
(9091 Ravazd, Országút utca 106.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,2 pont |
Menü: Májgaluskaleves, Zöldborsófőzelék főtt virslivel
Mintavétel ideje: 2022.04.14.
Mintavételi alap : 35 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Rábakész Ker. és Szolg. Kft.
(9027 Győr, Martin u. 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluskaleves (280 g /adag)
Külső megjelenés: | Sárgás színű, kissé opálos alaplében egyenletes méretűre, 1x1 cm-re darabolt narancsos sárgarépakockák és törtfehér gyökérzöldség darabok és feltehetően ételízesítőből származó zöldfűszerlevél darabok láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. A levesbetét drappos színű, zöldfűszerlevél-darabokat tartalmazó 1-3,5 cm hosszúságú, lapított hengeres-galuska. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zöldségek kissé túlfőttek, a májgaluska mennyisége megfelelő, jól átfőtt, puha. |
Illat: | Illata kissé gyenge, kevésbé intenzív, az ételízesítő illata erőteljesebben érvényesül. |
Íz: | Ízében a gyengébben fűszerezett zöldséges íz mellett az ételízesítőre emlékeztető íz erőteljesebben érezhető, a májgaluska íze jól érezhető, kissé borsos. |
Zöldborsófőzelék főtt virslivel (286 g +92 g /adag)
Külső megjelenés: | A jellegzetes sűrűségű, pirospaprikától enyhén narancsosra színezett, tejterméket tartalmazó főzelékalapban zöld színű zöldborsó és feltehetően ételízesítőből származó narancsos sárgarépafoszlányok láthatók. Egy darab, félbevágott barnás-rózsaszínű, 2 x 12-13 cm hosszú, 2,0 cm átmérőjű virsli a főzelék feltétje. Metszéslapja rózsaszínes, egynemű, a burkolata tiszta. |
Állomány: | A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima, a zöldborsó megfelelő puhaságú. A virsli jól átfőtt, roppanós, jól rágható. |
Illat: | A főzelék illatában a zöldborsó illata enyhén érződik, a sűrés illata dominál. A virsli jellemző, főtt füstölt illatú. |
Íz: | A főzelék ízében a zöldborsó íze nem érezhető, fűszerezettség hiányzik, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A virsli füstölt-főtt, jellemző ízű, ízletes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad:
Májgaluskaleves:
- csirkemáj
- virsli, különféle
- olaj, napraforgó
- tojás
- zsemle
- zsemlemorzsa
- bors, fekete, őrölt
- majoranna, morzsolt
- só, jódozott
- ételízesítő, delikát
- Vöröshagyma
- Gyökérkocka mirelit
- Petrezselyem zöld mirelit
- Sárgarépa kocka mirelit
Zöldborsófőzelék:
- Olaj (napraforgó)
- Tej UHT 1,5% 1l-es
- Liszt BL 55
- Bors, fekete őrölt
- Fűszerpaprika, csemege
- Só, jódozott
- Petrezselyem zöld kg
- Zöldborsó mirelit
Főtt virsli:
- virsli, különféle