Győr-Moson-Sopron-vármegye - 045. számú vizsgálat - KLISZI Kollégium Tálalókonyha - Győr
Győr-Moson-Sopron-vármegye - 045. számú vizsgálat - KLISZI Kollégium Tálalókonyha - Győr
045. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
KLISZI Kollégium Tálalókonyha
(9025 Győr, Roth Emil u.1.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,5 pont |
Menü: Vajgaluskaleves, Zöldborsófőzelék sült bécsi rudacskával, Félbarna kenyér
Mintavétel ideje: 2022.04.07.
Mintavételi alap : 150 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Eatrend Arrabona zRt.
(9024 Győr, Hunyadi utca 14.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Vajgaluskaleves (314 g /adag)
Külső megjelenés: | Sárgás színű opálos alaplé tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne egyenletes méretűre, 1x1 cm-re darabolt narancsos sárgarépakockák és törtfehér gyökérzöldség darabok és zöldfűszerlevél darabok láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. A levesbetét törtfehér színű kis mennyiségű apró galuskatészta. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zöldségek jól átfőttek, megfelelő puhaságúak, a vajgaluska mennyisége kevés, nagyon apró, kissé túlfőtt. |
Illat: | Illata kissé gyenge, az ételízesítő illata dominál, de összhatásában harmonikus. |
Íz: | Ízében a zöldséges íz mellett az ételízesítőre emlékeztető íz erőteljesen érezhető, a sóhasználat enyhén túlzó, ízhatása harmonikus. |
Zöldborsófőzelék sült bécsi rudacskával (374 g +118 g /adag)
Külső megjelenés: | A jellegzetes sűrűségű, pirospaprikától narancsosra színezett főzelékalapban zöld színű zöldborsó és feltehetően tejterméket tartalmazó sűrítésből származó apró fehér szemcsék láthatók. Két darab, barnás-rózsaszínű, 15 cm hosszú, 2,0 cm átmérőjű virslire emlékeztető, rúd alakú termék a főzelék feltétje. Metszéslapja rózsaszínes, egynemű, a burkolata tiszta. |
Állomány: | A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima, a zöldborsó kissé kemény. A feltét inkább főtt jellegű, mint sült, a húspép egynemű, puha. |
Illat: | A főzelék illatában a zöldborsó illata dominál, a feltét főtt-füstölt illatú. |
Íz: | A főzelék ízében a zöldborsó édeskés jellemző íze, a feltét ízében a füstölt, kissé intenzívebb sós íz dominál. |
Félbarna kenyér (53 g /adag)
Külső megjelenés: | 1 db vekni formájú, domború tetejű, kb. 11 cm széles, 13 cm magas, 1,5 cm vastag kenyérszelet héja egyenletes aranybarnára sütött, belseje a felhasznált lisztre jellemző színű, drappos. |
Állomány: | A bélzet jól átsült, rugalmas, jól lazított, héja jól rágható. |
Illat: | Jellemző , tiszta gabona illatú. |
Íz: | Jellemző, tiszta, aromás ízű. |
Részletes összetétel/ anyaghányad:
Vajgaluskaleves:
- maragrin, kocka, 60 %
- tojás
- liszt, BL55
- só, jódozott
- fokhagyma
- petrezselyem zöld
- sárgarépa
- vöröshagyma
- zeller
- zellerzöld, csomós
- gyökérkocka mirelit. petrezselyemzöld
- karalábé, mirelit
Zöldborsófőzelék::
- olaj, napraforgó
- tej, 1,5 %
- liszt, BL55
- kristálycukor
- só, jódozott
- petrezselyemzöld, csomós
- zöldborsó, mirelit
Sült bécsi rudacska:
- olaj, napraforgó
- bécsi rudacska
Félbarna kenyér