Győr-Moson-Sopron-vármegye - 043. számú vizsgálat - Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsőde Főzőkonyha - Mosonmagyaróvár
Győr-Moson-Sopron-vármegye - 043. számú vizsgálat - Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsőde Főzőkonyha - Mosonmagyaróvár
043. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsőde Főzőkonyha
(9200, Mosonmagyaróvár, Rév utca 3.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,3 pont |
Menü: Gulyásleves, Túrós pogácsa
Mintavétel ideje: 2022.04.06.
Mintavételi alap : 223 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 1,5-3 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsőde Főzőkonyha
(9200, Mosonmagyaróvár, Rév utca 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyásleves (229 g /adag)
Külső megjelenés: | A pirospaprikától színezett, narancsos opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt, de főzés során töredezett narancsos sárgarépa, sárgás burgonyakockák, törtfehér gyökérzöldség darabok, apró zöldfűszerszemcsék, és 1-2 cm-es méretűre darabolt, barna színű húsdarabok láthatók. A leves tetején narancsos zsiradékcseppek vannak. A levesbetét vajszínű galuskatészta. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, átfőttek, némelyik túlfőtt és törmeléket képez, a húskockák megfelelő puhaságúak szálaikra bomlók, jól rághatók. |
Illat: | A leves illatában a magyaros levesekre jellemző hagymás-paprikás illat jól érezhető, de kevésbé intenzív. |
Íz: | Jellegzetes, a burgonya és sárgarépa íze jól érezhető, de nem elég telt ízhatású. |
Túrós pogácsa (62 g /adag)
Külső megjelenés: | 2 db kb. 5 cm átmérőjű, kerek, 2 cm magas pogácsák teteje sajtreszelékkel szórt, aranybarnára sült. Metszésfelületén látható, hogy egyenletesen átsült. |
Állomány: | A tészta jól megkelt, átsült, jól lazított, nem morzsálódó, a túró a tészta alsó részén rögökben látható-érezhető. |
Illat: | A tejtermék savanykás és a tészta sült illata jól harmonizál. |
Íz: | A tészta sült íze mellett a túró jellemző savanykás íze enyhén érződik. |