null Győr-Moson-Sopron megye - 20. számú vizsgálat - Egyetem Étterem Konyha Kft. - Mosonmagyaróvár

Győr-Moson-Sopron megye - 20. számú vizsgálat - Egyetem Étterem Konyha Kft. - Mosonmagyaróvár

Győr-Moson-Sopron megye - 20. számú vizsgálat - Egyetem Étterem Konyha Kft.  - Mosonmagyaróvár

20. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Egyetem Étterem Konyha Kft. Főzőkonyha
(9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,1 pont

 

 

Menü: Csontleves, Burgonyafőzelék pulyka fasírttal

 

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 29.

Mintavételi alap : 200 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

Üzemeltető: Egyetem Étterem Konyha Kft.
(9200 Mosonmagyaróvár Vár 2.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Csontleves (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Az aranysárga színű, alaplé tetején apró zsiradékcseppek és a csontból kifőtt velődarabok láthatók. A narancsos színű sárgarépa szabályos, 1x1x1 cm-es kocka alakúra vágott. A levesbetét tört fehér színű eperlevélt. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő, a leves megjelenése étvágygerjesztő.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, a sárgarépa és a levestészta megfelelően megfőttek.
Illat: A sárgarépa, a főtt csont és a levesbetét harmonikus, a csontlevesre jellemző illatú, telt. Idegen szagtól mentes.
Íz: A csontlevesre jellemző íz világú, telt, harmonikus, megfelelően fűszerezett, ízesített. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyafőzelék pulyka fasírttal (4 dl + 14 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, pirospaprikától narancsosra színezett, tejfölre emlékeztető sűrítőanyagból származó, apró fehér pettyeket tartalmazó főzelékalapban piros és fekete fűszerszemcsék és vékonyra szelt burgonyadarabok láthatók.

A feltétként tálalt 2 db fasírt, korong alakúk 5x6-cm es átmérőjű, 2-3 cm vastagságú, egyenletesen apróra darált húsból készült, felületét arany barnára sült zsemlemorzsa fedi. A darált húsban apró fűszerszemcsék látszanak, metszéslapja világosabb színű, megfelelően átsült.

Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, a sűrítés csomómentes, sima. A burgonya egyenletesen átfőtt. A fasírt a termékre jellemző, megfelelő állományú, jól rágható, nem széteső, a fűszereloszlás egyenletes, megfelelően átsült.
Illat: A főzelék jellegzetes, savanykás illatú, a babérlevél illata jól érezhető. A fasírt megfelelően fűszerezett, jellemző illatú. Összhatásában harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főzelék jellegzetesen savanykás, megfelelően fűszerezett. A fasírt jellemzően ízesített, fűszerezett, telt ízű. Összhatásában harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra :

Csontleves
Sertés csont 15 kg
Petrezselyemgyökér 3 kg
Sárgarépa 3 kg
Tészta 1,5 kg
Zeller 1 kg
Karalábé 1 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Kelkáposzta 0,5 kg
Só 0,3 kg
Ételízesítő 0,3 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Fekete bors egész 0,02 kg

Burgonyafőzelék
Burgonya 20 kg
Olaj 3 l
Liszt 2,5 kg
Topföl 2 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Só 0,3 kg
Fűszerpaprika 0,3 kg
Ételízesítő 0,25 kg
Babérlevél 0,05 kg
Fekete őrölt bors 0,03 kg

Pulyka fasírt
Tojás 30 db
Pulykamell 8 kg
Fehér kenyér 3 kg
Zsemlemorzsa 1,5 kg
Olaj 0,8 l
Vöröshagyma 0,5 kg
Só 0,3 kg
Ételízesítő 0,2 kg
Fokhagyma 0,15 kg
Fekete őrölt bors 0,08 kg
Majoranna 0,05 kg
 



 


Friss hírek

2024. június 3, hétfő

A nem engedélyköteles élelmiszer-előállító tevékenységre (főleg növényi eredetű élelmiszerek előállítására) vonatkozó általános előírások

A nem engedélyköteles élelmiszer-előállító tevékenységet (főleg növényi eredetű élelmiszerek előállítása) kötelező bejelenteni a vállalkozás telephelye szerint területileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szervnek.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >